NRK Meny
Normal

Kjørte av veien med barn i lasterommet

En varebil, der to barn satt usikret i lasterommet, fløy flere meter gjennom luften og traff et tre mellom Åmot og Rauland i natt.

Laster kart, vennligst vent...

– Det er meldt om alvorlige skader på de to som satt i lasterommet. De er skadd i hodet og i beina, forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt, ved politiet i Telemark.

Han sier det ikke skal handle om livstruende skader. Det var to voksne og tre barn i bilen, og alle fem er på veg til sykehus i Skien for kontroll.

Vidar Aaltvedt

Operasjonsleder i politiet, Vidar Aaltvedt er ikke fornøyd med at folk kjører med usikrede personer i lasterommet på en varebil.

Foto: Anders Jølstad

– Helt ulovlig

Aaltvedt sier sjåføren mistet kontrollen på bilen like før Hyllandfossen på fylkesveg 37 på veg fra Rauland til Åmot. Bilen traff autovernet før den fløy flere meter gjennom lufta og traff et tre.

– Treet lå fem meter under veibanen, så det ble en skikkelig kollisjon sier Aaltvedt, som liker veldig dårlig at folk kjører med usikra personer i lasterommet på en varebil.

– Bilen er registrert for to personer. Det satt et menneske på fanget til den personen som satt i passasjersetet, og to satt usikret baki. Dette er helt ulovlig, og skal ikke forekomme, og sjåføren fikk førerkortet sitt beslaglagt på stedet, sier Aaltvedt.

Vanskelige kjøreforhold i hele fylket

Det har vært flere utforkjøringer og trafikkulykker etter at snøværet satte inn i går ettermiddag, og det er fortsatt vanskelige kjøreforhold i hele Telemark.

– I øvre deler av fylket er det tørr snø, men det ligger en del snø i veibanen rundt omkring. Lenger ned i fylket har mildværet ført til slaps og vann i veibanen, og det blir veldig sporete og vanskelige kjøreforhold, sier Aaltvedt.

Han har en klar oppfordring til folk som skal ut i trafikken:

– Senk farten, kjør etter forholdene og ta det med ro, avslutter Aaltvedt.