NRK Meny
Normal

Jobber for å styrke sykehustilbudet på Rjukan

Senterpartiet vil gi Rjukan sykehus mer innhold enn hva Sykehuset Telemark har lagt opp til i sin plan. Det sa stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen da han besøkte Rjukan torsdag.

Per Olaf Lundteigen

Per Olaf Lundteigen sto på stand på Rjukan torsdag.

Foto: Gunhild Lurås

Fra neste sommer vil tilbudet ved Rjukan sykehus bli redusert kraftig, blant annet ved at akuttmottaket legges ned. Stortinget vedtok å støtte helseministerens innstilling for sykehusene da saken var oppe til behandling i juni.

Men langt fra alle har gitt opp kampen for lokalsykehuset. Senterpartiet arbeider nå for å gi nye Rjukan sykehus mer innhold enn det Sykehuset Telemark har lagt opp til.

Les også:

Sps Per Olaf Lundteigen sto torsdag på stand på torget på Rjukan.

– Jeg var nødt til å snakke med folk på Rjukan for å høre hva som rører seg der oppe. Vi vil arbeide for et sykehus som er noe helt annet og noe mye bedre enn det Sykehuset Telemark har tenkt å legge opp til, sier han til NRK.

– Er det mulig?

– Den politiske kraften som er på Rjukan i dag, er det ingen partier som kan overse. Det som er jobben er å forme dette til noe positivt, noe alternativt, slik at vi kan vise at det er det offentlige og fellesskapet som eier sykehuset, ikke enkelte politiske eliter, sier han.

Lundteigen møtte, i tillegg til innbyggere på torget, ledelsen ved sykehuset i ettermiddag.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK