Sjarmerte med Timmi Gresshoppe

Heistad-elevene sikret seg ni poeng og har mulighet til en plass i fylkes-sluttspillet.

Mari Aarvik, Emil Myhre og Harot Yacoubian

Harot Yacoubian åpnet quizen for Heistad-laget med fiolinspill. Her med Mari Aarvik og Emil Myhre.

Foto: Anita Moland / NRK

Harot Yacoubian sjarmerte stort da han plukket opp fiolinen og åpnet dagens klassequiz ved å spille Timmi Gresshoppes egen julesang «When You Wish upon a Star».

Sammen med Mari Aarvik og Emil Myhre sørget Yacoubian for å sende Heistad ungdomsskole i Porsgrunn rett opp i en foreløpig 3. plass, idet to telemarkslag gjenstår i innledende runde.

Les alt om klassequizen

Nesten 10 poeng

Og de tre klarte nesten 10 poeng. De visste nemlig at sjøormen Selma hører til i Seljordsvatnet. De kom bare ikke på det før tenketida var ute og pennen måtte legges ned.

Aarvik, Myhre og Yacoubian ønska seg spørsmål om musikk, geografi og sport. Kategoriene de kom opp var: reality-TV, vann og papir. I reality-tv fikk de tre full pott og fire poeng, mens vann-temaet viste seg å bli noe vanskeligere med to av fire poeng.

Dette var noen av spørsmålene laget fikk: ( Sjekk din kunnskap! Fasiten finner du i bunn av artikkelen.)

Reality-TV: 1) I hvilken realityserie var Triana Iglesias programleder i 2012? 2) Hvilken realityserie ble spilt inn i Rauland vinteren 2012? 3) Hva het tv-serien der elleve deltakere med fysiske funksjonshemninger var på ekspedisjon sammen med Lars Monsen? 4) Fra hvilket land kommer deltakerne i reality-serien Alt for Norge?

Papir: 1) Hvor lenge har du vært gift hvis du kan feire papirbryllup? Alt: 1 år - 3 år - 5 år 2) Hva er origami? 3) I hvilken kommune har avisa Telen sitt hovedkontor? 4) Hva heter vokalisten fra gruppa Paperboys, som også fikk en hit med "God morgen, Norge"?

Fornøyde

– Vi er fornøyde med ni poeng, men det var veldig synd at vi ikke rakk å skrive ned Seljordsvatnet! Vi kom jo på det til slutt, oppsummerte Mari innsatsen.

– Vi hadde uansett aldri klart å svare på hvilken kommune Telen har hovedkontor. Har aldri hørt om avisa, vi, erkjente Emil og Harot.

Se resultatene for hele Norge

I morgen, tirsdag 11. desember er det klart for Siljan ungdomsskole før Høydalsmo-elevene går ut som siste lag i innledende runde på onsdag 12. desember. Først da blir det klart hvilke fire lag som går videre til semifinalene og finalen.

Enn så lenge troner Drangedal øverst med 12 poeng, før Rauland med 11 poeng og Heistad med 9 poeng.

Svar Reality-Tv: 1) Paradise Hotel 2) Robinsonekspedisjonen 3) Ingen grenser 4) USA (de er norsk-amerikanere)

Svar papir: 1) 1 år 2) Kunsten å brette papir 3) Notodden 4) Vinni (øyvind Sauvik)