NRK Meny
Normal

Tok oppgjør mot nettmobbing – nå kan de vinne Gullsnutten

Daniel og Simen Andersen fra Bamble er nominert til "Årets meningsbærer" under lørdagens Gullsnutten. De er nominert for sin kamp mot mobbing på Youtube.

Daniel og Simen Andersen

OVERRASKENDE PRIS: Brødrene fikk gledesbeskjeden for noen uker siden. De håper å hjelpe andre med videoene sine.

Foto: Andreas Wangensten Haltevik / Nordic Screens

– Vi ble veldig glade, og hadde aldri trodd at vi skulle bli nominert i det hele tatt, smiler Simen Andersen (15).

For noen uker siden ble guttene overrasket på trening i Porsgrunn av programleder Lars Berrum, og ble fortalt at de er nominert som "Årets meningsbærer" under Gullsnutten 2017.

Brødrene bruker mye tid på Youtube og publiserer nye videoer der hver dag. Daglig har de 25.000 abonnementer som følger med.

Forbilder

Daniel og Simen er født med den sjeldne sykdommen ducheene, hvor musklene ikke utvikler seg som de skal. Derfor sitter de i rullestol og lever et litt annerledes liv enn andre barn her i landet.

Daniel og Simen Andersen

Daniel og Simen har gjort stor suksess på Youtube, hvor de engasjerer seg i kampen mot nettmobbing.

Foto: Daria Zoric / NRK

Guttene tok et kraftig oppgjør mot nettmobbing etter at de hadde opplevd mye av det selv. I fjor publiserte guttene en video sammen med pappa Bjørn Gunnar Andersen, der de tok opp kampen mot nettmobbing, ikke bare for seg selv – men også for andre som opplever mobbing.

– Vi ville ikke la andre folk stoppe vår drøm. Det har blitt ganske mange fine kommentarer på kanalen vår nå, enn hva det var tidligere, sier Daniel Andersen (13).

Annerledes kanal

Daniel og Simen er glad for at de kan bruke Youtube som en plattform for å fremme viktige budskap. De fleste videoene som blir publisert handler om hverdagen til guttene. De viser alt fra sykehusbesøk til lek og moro. Kampen mot nettmobbing er hovedfokuset i

Simen Andersen

I videoene sine viser guttene hverdagen sin, alt fra sykehusbesøk til lek og moro.

Foto: Simen Daniel / Youtube

alle videoene. Det er Daniel sin jobb å svare på kommentarene i kommentarfeltet og lese dem, og guttene har et godt samarbeid.

– Det får meg til å føle meg bedre, og det håper jeg kan hjelpe andre også, sier Simen.

– Man er nesten vanlig når man blir født, så blir det mer og mer alvorlig etter hvert. Vi prøver å ikke tenke på det, men det er litt vanskelig noen ganger, sier brødrene.

Direktesending på NRK

Gullsnutten er i Oslo førstkommende lørdag. Daniel og Simen skal være med på "Meet up" på dagen, hvor youtubere og deres fans kan møtes på Jernbanetorget. Senere på kvelden skal de delta på utdelingen som blir sendt direkte på NRK3.

– Hvis vi vinner kommer jeg til å hyle i flere uker, jeg hadde blitt så glad. Vi skal i hvert fall feire det, for å si det sånn, smiler brødrene. Og det kommer selvfølgelig på Youtube, avslutter Simen.

 • Kvinne til sjukehus etter kollisjon

  Ei kvinne er køyrt til sjukehus etter ein kollisjon mellom to personbilar ved Skjelsvik i Porsgrunn. Det var to personar i bilane. Ei kvinne frå Skien skal ha brote vikeplikta, og er også mistenkt for å køyre utan førarkort i påverka tilstand.

 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.