NRK Meny
Normal

Disse ballongene kan bli forbudt på 17. mai

Både Porsgrunn og Skien ønsker å forby heliumballonger på 17. Mai.

Heliumsballonger- illustrasjonsbilde

FORBUDT: Skien kommune forbyr heliumballonger på 17. Mai.

Foto: Ronny Brede Aase / NRK

– Vi ønsker ikke å bidra til at dyra våre skal lide og naturen forsøples fordi vi feirer vår frihet og vårt demokrati, skriver 17. maikomiteen på Skien kommune sine nettsider.

I Porsgrunn har de sagt klart ifra i flere år at de ikke ønsker bod- og ballongselgere i gatene på nasjonaldagen. Nå følger nabokommunen Skien etter og forbyr heliumballonger.

Leder for 17. maikomiteen i Skien sier til TA, at heliumballongene har blitt et miljøproblem

– Et fåtall av disse ballongene havner i en søppelbøtte når de er punktert. De slippes, havner i naturen og forurenser, sier Kristoffer H. Skaate til avisa.

Merkelig forbud

Stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet Bård Hoksrud, mener det er merkelig med et forbud av heliumballonger på 17. mai.

Bård Hoksrud, Frp

Stortingsrepresentant for Frp, Bård Hoksrud vil ikke ha et forbud mot heliumballonger.

Foto: Håkon Eliassen/NRK

– Vi kan ikke innføre forbud hver gang noen ikke liker noe. Istedenfor å innføre forbud kan vi heller prøve å se hvordan man kan gjøre noe med det uten at det skal bli forbudt, sier Hoksrud.

Han tror ikke at heliumballonger er et så stort problem, og mener at det bør være lov den ene dagen.

– Jeg skjønner at folk ikke er glade for at ballonger flyr ut i naturen, men det er en dag i året, og jeg opplever det ikke som noe stort problem.

 • Dieselvarmer ga brannutrykning

  Brannvesenet og politiet rykket ut etter melding om mulig bilbrann ved Down Town i Porsgrunn lørdag formiddag. Røyken som kom fra bilen viste seg å stamme fra bilens dieselvarmer.

 • Vant Gründeridol 2017

  Ungdomsbedriften Lamify UB fra Skien videregående skole vant Gründeridol 2017 i Telemark. 35 ungdomsbedrifter deltok i konkurransen om å ha de beste forretningsideene. Lampifys idé er å kombinere lampe og brannvarsler i ett produkt.

 • Buss på tog på Vestfoldbanen

  Passasjerer på Vestfoldbanen fraktes med buss mellom Drammen og Asker fra lørdag 18. november til mandag 4. desember. Årsaken er arbeid i Lieråstunnelen. Ifølge NSB må passasjerer forvente mer enn 30 minutter lengre reisetid i forhold til rutetabell.

 • Kvalifiserte seg til kvartfinale

  Torgeir Lid Byggland ble nummer ni i sprintprologen under sesongåpningen på Beitostølen. Ånund Lid Byggland 14. raskeste tid og Mikael Gunnulfsen ble nummer 28. De tre er klare for kvartfinalene. Utslagsrundene starter kl. 11.30.