NRK Meny
Normal

Optimisme ved byhotellene

Alle byhotellene i Grenland melder om en økning i antall gjester i år sammenlignet med i fjor.

Thon Høyers hotell
Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Det er stor optimisme i hotellnæringen og i løpet av få år kan det komme 150 nye rom i Skien.

Allerede neste år øker hotellet i Bryggeparken med 40 rom. Utvidelsen skremmer ikke konkurrentene.

– Det er et stort behov for flere sengeplasser og rom i Grenlandsregionen så vi kan komme oss inn på nye og større markeder, sier direktør ved Dag Bondeheim, Christin Normann.

– Fornuftig utvidelse

Thon Hotell Høyers i Skien økte kapasiteten med 27 rom for få år siden. 2014 kan bli et rekordår i antall besøkende ved hotellet.

– Det er mye besøk til næringsdrivende i området som gir et grunnbelegg, sier hotelldirektør Christer Sørensen.

Han mener utvidelsen av hotellkapasiteten i Skien er fornuftig. Og at den vil bidra til at man kan beholde gjester i Skien og Grenland de dagene hvor det er stor pågang etter hotellrom i byen.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.

 • Her kan du se kveldens sending

  Distriksnyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark.
 • Røykutvikling var tørrkokt kjele

  Politi, brann og ambulanse rykket like etter 20.30 ut etter melding om røykutvikling på Gimsøy i Skien. Det viste seg å være røyk fra en tørrkokt kjele. En kvinne som befant seg i leiligheten sjekkes av ambulansepersonell.

  Brann på Gimsøy i Skien
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK