NRK Meny
Normal

Advarer mot pågående dørselgere

Politiet har i løpet av helgen fått flere telefoner om innpåslitne dørselgere, og de ber nå folk om å være på vakt.

Dørselgere

Beboere i Porsgrunn, Skien, Ulefoss og Kragerø har i helgen hatt besøk av påtrengende dørselgere. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Politiet har fått inn meldinger fra folk i både Porsgrunn, Skien, Ulefoss og Kragerø, og flere av dørselgerne skal også ha forsøkt å ta seg inn i husene.

– Vi har fått flere uavhengige meldinger om at det er dørselgere som har vært pågående og som også har prøvd å trenge seg inn hos folk, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen.

Laster Twitter-innhold

Solgte leker og tagg

Dørselgeren som gikk rundt på Ulefoss sa at han solgte leker, mens noen skal ha samlet inn penger.

– De kan også ha en lapp, som de har skrevet på forhånd, der det står at de er fattige og at de trenger penger. Det har jeg selv opplevd før, forteller Larsen til NRK.

– Tror dere at det er de samme dørselgerne som har reist rundt?

– Det skal du ikke se bort ifra. Mange har bil, så de farter rundt og prøver seg overalt.

Laster Twitter-innhold

– Hold døra lukket

Operasjonslederen oppfordrer folk til å være på vakt og ikke slippe fremmede inn.

– Hvis man blir utsatt for noe sånt, bør man avvise dem. Oppleves det som skremmende og plagsom atferd, bør man også varsle politiet, sier Larsen.

Mobile vinningskriminelle har tidligere blitt knyttet til innbrudd. De har da utgitt seg for å være dørselgere, for så å bryte seg inn i huset ved en senere anledning. Larsen sier politiet ikke har mistanke om at helgens dørselgere er mobile vinningskriminelle.

Politiet har foreløpig ikke mottatt noen anmeldelser etter helgens episoder, så foreløpig vil de ikke etterforske sakene nærmere.

Les også: Ikke kjøp røykvarsler av dørselgere

Les også: Politiet advarer mot dørselgere

Les også: Advarer mot falske dørselgere

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.