NRK Meny
Normal

50-åring med usikker framtid

I helga feiret Nome kommune seg selv 50 år etter at Holla og Lunde ble slått sammen. En storstilt fest ble arrangert med over 200 gjester.

Nome kommune feirer 50 år.

Kake til over 200 personer ble servert.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Med revy, kor og dans ble 50-åringen feiret på lørdag. Folk fra hele kommunen møtte opp, og også inviterte ordførere fra blant annet Bø.

– Jeg er ydmyk på en slik kveld. Vi er stolte og glade for kommunen vår alle som bor her, sier Bjørg Tveito Lundefaret ordfører (Ap) i Nome.

- Tror vi krangler veldig mye

–Vi blir nok ikke 100 år. Det tror jeg ingenting på, sier Lundefaret, og tenker på debatten rundt ny kommunestruktur. Hun vet at det innen kort tid ligger forventnnger om at kommunekartet vil bestå av færre og større kommuner i Norge.

Ordføreren taler på 50-årsdagen til Nome kommune.

– Jeg er ydmyk på en slik kveld. Vi er stolte og glade for kommunen vår alle som bor her, sier Bjørg Tveito Lundefaret ordfører (Ap) i Nome.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Det var i 1964 Nome kommune ble til. Holla og Lunde ble slått sammen. Blant mange har det vært svært upopulært.

– Mange tror vi krangler veldig mye her, men når vi snakker om å bli en del av noe større, kommer det fram at mange ønsker å beholde Nome kommune slik den er i dag, sier ordføreren.

Solid prisdryss

Vanligvis blir det delt ut en kulturpris i Nome, men i dette jubileumsåret valgte de å dele ut priser til tre personer.

Nils Per Hovland og Arne Arnesen i IL.Skade fikk pris for å være pådrivere for Telemarkskanalrittet og Sagamoen lysløype.

Ragnhild Hagen mottok pris for mange års engasjement for å fremme lokal historie

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.

 • Færre på AAP

  Nye tall fra NAV viser at det er en sterk nedgang i antall unge på arbeidsavklaringspenger i Telemark. Så langt i 2017 er det 317 færre personer som mottar arbeidsavklaringspenger i fylket. Nedgangen blant unge under 30 år er på hele 9,5 prosent.

  NAV Skien.
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK