Hopp til innhold

Voldtatt av pirattaxisjåføren

Natt til lørdag ble en 22 år gammel kvinne voldtatt da pirataxisjåføren tok seg inn i leiligheten hennes. Dette er en av mange pirattaxi-voldtekter i høst.

Mange er for dårlige bak rattet.
Foto: Scanpix / Scanpix

- Kvinnen hadde tatt en pirattaxi fra Oslo sentrum til bopel ved Bislet. Da hun hadde låst seg inn i sin bopel tok sjåføren seg inn leiligheten hennes og voldtok henne, sier vaktleder ved Kriminalvakten, Per Olav Utgaard.

Kvinnen kjørte pirattaxi ved tretiden natt til lørdag.

Noe sender på natten ble mannen pågrepet av politiet og har sittet i avhør i helgen.

- Han har kommet med opplysninger som binder ham både til en seksuell handling og at han har vært på stedet, sier Utgaard.

Flere voldtekter i pirattaxi i høst

Både i september og i november ble kvinner voldtatt da de tok pirattaxi i Oslo.

I begynnelsen av september ble en 41 år gammel kvinne voldtatt av sjåføren da hun tok pirattaxi hjem fra byen. Voldtekten skjedde utendørs, bak en Shell-stasjon i krysset Valhallveien og Konows gate i Oslo.

I november ble en kvinne voldtatt av tre menn etter å ha kjørt pirattaxi. Kvinnen satte seg i en pirattaxi utenfor utestedet Onkel Donald i Oslo sentrum, og ba om å bli kjørt til Frogner.

Sjåføren tok derimot en helt annen vei, og plukket i tillegg opp to andre menn.

- De to skal ha voldtatt kvinnen i bilen et sted på Grorud, sa kriminalvaktleder Sindre Flåte ved Oslo politidistrikt etter hendelsen.

Advarer og øker satsningen

Folk er blitt ranet, slått ned og voldtatt i piratdrosje. Politiet advarer mot bruk av pirattaxi, og trapper frem mot jul opp kontrollen for å bli kvitt dem.

- Det er veldig lett og enkelt å ta pirattaxi, og det er lett å bli utsatt for kriminelle handlinger. Dette ønsker vi ikke. Derfor trapper vi opp virksomheten vår nå fram mot jul for å få piratdrosjene av veien, sier stasjonsjef ved sentrum politistasjon, Bjørn Hansen.