Hopp til innhold

Gransker arbeidskonflikt på Rikshospitalet

Helsetilsynet i Oslo og Akershus har opprettet tilsynssak for å undersøke om pasientene blir ivaretatt.

Rikshospitalet
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Tilsynssaken kommer som følge av en konflikt ved Nevrokirurgisk avdeling på Rikshospitalet.

Påstander om kameraderi, mangelfull ledelse og dårlig behandling av ansatte preger konflikten ved Nevroklinikken på Rikshospitalet, som nå er en del av Oslo Universitetssykehus.

Les også: Fikk toppjobb av tidligere kollega

Vil sjekke pasientenes sikkerhet

Fylkeslege Petter Schou vil nå se om konflikten har fått noen konsekvenser for pasientene.

- Vi ser om det kan ha hatt effekt på forsvarligheten ved virksomheten, altså sikkerheten for pasientene og også om det har gått ut over produksjonen, som hvor mange pasienter de behandler. Dette er et veldig høyspesialisert tilbud, og er derfor veldig sårbart. Vi er derfor oppatt av at dette må fungere, forteller Schou til NRK Østlandssendingen.

Fylkeslege Petter Schou

Fylkeslege, Petter Schou.

Foto: Morten Holm / Scanpix

Klinikken behandler mennesker med skader i hjerne og nervesystem. Hjernekirurgene ved nevrokirurgisk avdeling utfører 2.500 operasjoner i året.

- Massiv mengde henvendelser

Fylkeslegen i Oslo og Akershus, Petter Schou, sier til Aftenposten at bakgrunnen for tilsynssaken er at han har fått en rekke henvendelser fra ansatte, tidligere ansatte og andre involverte med bekymring for pasienttilbudet på grunn av alvorlige konflikter i arbeidsmiljøet.

- Det har vært en massiv mengde henvendelser. De som har varslet, har før de kontaktet oss forsøkt å gå via ledelsen og styret i Oslo Universitetssykehus, men ikke følt at de har nådd fram, sier Schou til avisen.

Flere nyheter fra NRK Stor-Oslo