Warholm tidenes raskeste på 300 meter hekk: – Helt fantastisk

Med tiden 34.26 satte Karsten Warholm lørdag verdensbestenotering på 300 meter hekk.

Karsten Warholm

VERDENSREKORD: Karsten Warholm satte lørdag ny verdensrekord. Bilde med tillatelse fra friidrett.no

Foto: friidrett.no

– Det er helt fantastisk egentlig, sier Warholm etter løpet.

Fra før delte Warholm innendørsrekorden med sørafrikanske Llewellyn Herbert med tiden 34.92. I dag slo Warholm også utendørsrekorden på 34.48 som tilhører briten Chris Rawlinson. At det var et perfekt løp vil han derimot ikke gå med på.

– Det vil aldri komme et helt perfekt løp, men når jeg får en rekord som det her og klarer å gjennomføre nesten et sekund bedre enn i fjor er jeg selvsagt dritfornøyd med det.

Treneren fornøyd med eleven

– Det var et fantastisk løp, sa trener Leif Olav Alnes til friidrett.no etter løpet.

Alnes mener at eleven ble sliten mot slutten.

– Han var litt shaky på sistehekken, da ble jeg litt nervøs. Han gikk med veldig høy frekvens hele løpet. Vi har hatt en strålende oppladning og det er veldig gøy å løpe så fort innendørs. Dette skal vi være godt fornøyd med.

I rute

Warholm har startet det nye året forrykende. I januar ble han kåret til månedens utøver. Nå er han i rute for en ny storsesong.

– Jeg fikk alle svarene jeg trengte, og det er veldig gøy å se at jeg er i rute til neste sesong, sier Warholm.

Han mener at dagens løp viser at det kan være mulig å komme under den magiske grensen på 48-sekunder på 400 meter hekk.

– Jeg har både farten og hekketeknikken til å komme dit. Så må jeg også gjøre det, jeg kan ikke bare snakke om det.

Siste nytt

 • Australsk delstat vil søke om OL

  Den australske delstaten Queensland avgjorde mandag at den vil søke om å bli tildelt de olympiske sommerlekene for 2032. Delstatsregjeringen signerte planen om å søke mandag. Nå må statsminister Annastacia Palaszczuk avvente om Queensland får den føderale regjeringens støtte til planene.

  – Først av alt dreier dette seg om stolthet for vår delstat og vil plassere oss tydelig på kartet. Men det er også de fordelene dette vil kunne gi til de kommende generasjonene, sa Palaszczuk i en uttalelse gjengitt av den nasjonale kringkasteren ABC News.

  Tidligere i år lovet Australias statsminister Tony Morrison sin støtte dersom delstaten skulle søke. (NTB)

  The London 2012 Olympic Games
  Foto: Kimmo Mäntylä / NTB scanpix
 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal