Vukicevic så vidt videre til semifinale

Hekkeløper Christina Vukicevic slet seg såvidt videre til semifinale i EM i Helsingfors fredag.

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic leverte årsbeste, men kom seg såvidt til semifinale i EM fredag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Vukicevic løp inn til en skuffende femteplass i sitt heat på tiden 13,17. Hun gikk imidlertid videre med svakest tid av alle.

Tiden var imidlertid god nok til semifinaleplass lørdag.

– Jeg var veldig nervøs på oppvarmingen i dag. Så mye nerver hadde jeg at jeg nesten tenkte på ikke å løpe, sa Vukicevic.

– Mangler det lille ekstra

Tiden er årsbeste for henne denne sesongen, men det var mager trøst, for en finaleplass virker langt unna etter det svake løpet hun presterte i forsøket.

– Det var ikke meningen å gjøre det så spennende, men jeg er nok ikke bedre enn 13,17 akkurat nå. Det siste lille ekstra mangler, sa hun til NTB etter løpet.

Fornøyd Pedersen

Isabelle Pedersen løp inn til 13,38 og satte årsbeste i forsøket på 100 meter hekk i Helsingfors fredag.

Det var en prestasjon hun var fornøyd med, selv om det ikke ble semifinale.

– Jeg jobbet bra over de åtte første hekkene, men så stoppet det litt opp over de to siste, sa hun.

Siste nytt

 • Sender ni hoppere til Klingenthal

  De norske landslagene sender ni hoppere til verdenscupen i Klingenthal i helgen:

  Menn: Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg.

  Kvinner: Maren Lundby (Kolbukameratene) får med seg Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta). Ingebjørg Saglien Bråten blir hjemme i Norge på grunn av skade.

  Hopp Damer, verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sjakk blir ikke rammet av Wada-dom

  Til tross for at Russland ikke får arrangere store mesterskap på grunn av WADAs utestengelse, vil ikke dette påvirke internasjonale sjakkturneringer neste år. Det er Aftenposten som skriver dette.

  I romjulen går VM i hurtig- og lynsjakk i Moskva hvor Magnus Carlsen blant annet skal forsvare VM-tittelen sin i lynsjakk. I mars går Det internasjonale skakkforbundets (FIDEs) kandidatturnering av stabelen i Jekaterinburg. Der møtes ti av verdens fremste sjakkspillere for å avgjøre hvem som blir Carlsens VM-utfordrer i november. Til sommeren skal Russland også arrangere sjakk-OL. FIDE er underlagt WADAs dopingreglement, men bekrefter at det ikke er aktuelt å frata russerne noen av disse turneringene.

  – Kontraktene for alle turneringene er signert. Men det er også umulig å flytte dem til andre arrangørsteder på så kort varsel, så de vil falle inn under unntakene som er tillatt fra WADA, skriver David Llada i en epost til Aftenposten. Han er markeds- og kommunikasjonssjef i FIDE.(NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Berit Roald
 • Ljungberg fekk sin fyrste siger

  Arsenal tok sin fyrste siger under Fredrik Ljungberg da dei slo byrival West Ham 3-1 borte måndag kveld. London-laget hadde ikkje vunne sidan 6.oktober i heimleg serie og er nå på 9.-plass i Premier League. Martinelli, Pepe og Aubameyang scora Arsenals mål.

  Arsenal feirar mål mot West Ham
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal