NRK Meny
Normal

Kristoff vil vinne første Tour-etappe

En målgang i slak motbakke gjør at Alexander Kristoff anser vinnersjansene som gode i den første etappen av årets Tour de France.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff i en av hans siste treningsøkter før Tour de France starter lørdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alexander Kristoff er eneste nordmann i årets Tour de France. I fjor var han centimetere unna seier i den første etappen, men i år håper han å ta steget opp til det øverste trinnet på pallen.

Alexander Kristoff da han vant Milano - San Remo

Slik så det ut da Alexander Kristoff vant karrierens hittil største seier i Milano - San Remo. Nå sikter han seg inn mot nye triumfer i Tour de France.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET / Afp

– Det er mulig. Første etappe passer meg faktisk ganske bra med en avslutning i slakk motbakke. Det er et slags fenomen det at nordmenn er gode i slakk motbakke, så vi får se, sier en munter Alexander Kristoff til NRK.no før starten går i Tour de France lørdag.

Mange sjanser

Alexander Kristoff har hatt en stor vårsesong, der seieren i Milano - San Remo står som det absolutte høydepunktet. Etter slutten på klassikersesongen har imidlertid Kristoff hatt Tour de France som sitt store mål.

– Det blir godt å komme igang og håper jeg er der jeg skal være. Jeg har mange sjanser første uka så det er der jeg satser på å være i best form. Så får vi se om treningen har fungert eller ikke, sier han.

– Kan vinne den grønne trøya

Dag Erik Pedersen, NRKs sykkelekspert, har stor tro på at Kristoff kommer til å bite godt fra seg i rittet.

Dag Erik Pedersen

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen har stor tro på Kristoff.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Jeg tror han har store, store muligheter til å gjøre et veldig godt Tour de France i år. Han har til og med muligheten til å vinne den grønne poengtrøya, men det er et valg han må ta, mener Pedersen.

Pedersen skryter av kjørestyrken til Kristoff, men mener det ikke er realistisk å både satse hardt på etappeseiere og forsøke å vinne poengtrøya.

– Det er det valget Kristoff må ta. Enten å satse på den grønne trøya og dermed risikere å være mer sliten til den endelige spurten, eller å lagge den grønne trøya helt bort og si at «jeg satser på å vinne etapper i Tour de France», for det har han alle muligheter til, mener Pedersen.

 • Hvilke sjanser tror du Alexander Kristoff har i Tour de France? Si din mening i kommentarfeltet.

Siste nytt

 • Fengsel for Pussy Riot-medlemmer

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot er dømt til 15 dagers fengsel etter å ha stormet banen under VM-finalen søndag. De er også utestengt fra å delta på sportsarrangementer i tre år.

  Pussy Riot
  Foto: Odd Andersen / AFP
 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag