NRK Meny
Normal

Kristoff vil vinne første Tour-etappe

En målgang i slak motbakke gjør at Alexander Kristoff anser vinnersjansene som gode i den første etappen av årets Tour de France.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff i en av hans siste treningsøkter før Tour de France starter lørdag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alexander Kristoff er eneste nordmann i årets Tour de France. I fjor var han centimetere unna seier i den første etappen, men i år håper han å ta steget opp til det øverste trinnet på pallen.

Alexander Kristoff da han vant Milano - San Remo

Slik så det ut da Alexander Kristoff vant karrierens hittil største seier i Milano - San Remo. Nå sikter han seg inn mot nye triumfer i Tour de France.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET / Afp

– Det er mulig. Første etappe passer meg faktisk ganske bra med en avslutning i slakk motbakke. Det er et slags fenomen det at nordmenn er gode i slakk motbakke, så vi får se, sier en munter Alexander Kristoff til NRK.no før starten går i Tour de France lørdag.

Mange sjanser

Alexander Kristoff har hatt en stor vårsesong, der seieren i Milano - San Remo står som det absolutte høydepunktet. Etter slutten på klassikersesongen har imidlertid Kristoff hatt Tour de France som sitt store mål.

– Det blir godt å komme igang og håper jeg er der jeg skal være. Jeg har mange sjanser første uka så det er der jeg satser på å være i best form. Så får vi se om treningen har fungert eller ikke, sier han.

– Kan vinne den grønne trøya

Dag Erik Pedersen, NRKs sykkelekspert, har stor tro på at Kristoff kommer til å bite godt fra seg i rittet.

Dag Erik Pedersen

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen har stor tro på Kristoff.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Jeg tror han har store, store muligheter til å gjøre et veldig godt Tour de France i år. Han har til og med muligheten til å vinne den grønne poengtrøya, men det er et valg han må ta, mener Pedersen.

Pedersen skryter av kjørestyrken til Kristoff, men mener det ikke er realistisk å både satse hardt på etappeseiere og forsøke å vinne poengtrøya.

– Det er det valget Kristoff må ta. Enten å satse på den grønne trøya og dermed risikere å være mer sliten til den endelige spurten, eller å lagge den grønne trøya helt bort og si at «jeg satser på å vinne etapper i Tour de France», for det har han alle muligheter til, mener Pedersen.

 • Hvilke sjanser tror du Alexander Kristoff har i Tour de France? Si din mening i kommentarfeltet.

Siste nytt

 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Blodig slagsmål i Manchester

  Manchester City-trener Mikel Arteta fikk et blodig kutt i hodet og José Mourinho ble truffet i hodet av en vannflaske etter kampen mellom Manchester City og Manchester United i går. Det var Mourinho som startet bråket, ifølge flere britiske medier, som Daily Mail.

  Mourinho
  Foto: Bryn Lennon / Getty Images
 • Ny verdensrekord og ny norsk rekord

  Ted-Jan Bloemen gikk inn til ny verdensrekord med tiden 6:01.86 på 5000 meteren i Salt Lake City.

  – Et helt sinnssykt skøyteløp, sier NRK-ekspert Even Wetten.

  Blomen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen, som hang godt på rekordfarten og suste inn til ny norsk rekord med tiden 6.07.61. Det holdt til en sjetteplass.

  Canada WCup Speedskating Ted-Jan Bloemen
  Foto: Mike Ridewood / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge