VG: Smitte i håndballjentenes tropp

Minst fem spillere fra kvinnenes landslagstropp i håndball er koronasmittet etter forrige ukes landskamper mot Slovenia. Det melder VG. Landslagssjef Thorir Hergeirsson bekrefter overfor avisen at alle de smittede er isolert i henhold til reglene i det landet de befinner seg i.

– Fem fra spillerne og støtteapparatet har testet positivt. Og så venter vi på svar for et par som har testet positivt på en hurtigtest, men som ikke er bekreftet på PCR ennå, sier landslagslagslege Nils Ivar Leraand til VG.

Det norske håndballandslaget spilte og vant to kamper mot Slovenia forrige uke. Én hjemme på Nadderud i Bærum og returkamp i Ljubljana.

VM i Spania er lagets neste store mål etter OL-bronse i Tokyo i august. Før det skal den tid skal de bare spille tre kamper. Det skjer i Bergen i november.

Men minst én av de smittede skal være en spiller fra Vipers Kristiansand, som skal spille mesterliga kommende helg.

Sommer-OL i Tokyo 2021
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siste nytt

 • Christian Eriksen trener med Ajax-reservene

  Christian Eriksen trener denne uken med Jong Ajax, ungdoms- og reservelaget til den nederlandske storklubben Ajax, opplyser klubben.

  Ajax er en av den danske fotballstjernens tidligere klubber, og han får hjelp til å holde seg i form mens han venter på en ny klubb.

  – Jeg er veldig glad for å være her. Hos Ajax kjenner jeg folk, og det føles som å komme hjem fordi jeg var her så lenge, sier han selv.

  Eriksen vil fortsette karrieren, men kan ikke gjøre det i sin tidligere klubb Inter. Det er fordi han fikk operert inn hjertestarter etter å ha blitt rammet av plutselig hjertesvikt i fjorårets EM-sluttspill. Italienske regler gjør at man ikke kan spille med hjertestarter i brystet. (NTB)

  Denmark Soccer Eriksen Future
  Foto: Wolfgang Rattay / AP
 • Børkeeiet er klar for RBK

  Tobias Børkeeiet er klar for Rosenborg. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Den tidligere Stabæk-spilleren forlater dermed Brøndby etter to og et halvt år i klubben.

  22-åringen har skrevet under på en kontrakt ut 2025.

  – Det er veldig deilig å endelig være på plass. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang, sier Børkeeiet i Rosenborgs pressemelding.

  FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Spania til EM-semifinale – Norge må ha poeng mot Sverige

  Spania sikret seg semifinale i håndball-EM med 28-27 over Polen. Norge og Sverige spiller om den andre plassen fra gruppen senere i kveld.

  De spanske tittelforsvarerne imponerte ikke mot polakkene, men klarte å få resultatet de siktet mot. Spania har hittil i EM ikke vist samme kvalitet som i VM og OL i fjor.

  For Norge er forutsetningene slik før kampen mot Sverige (starter 20.30):

  Seier gir førsteplass i puljen på innbyrdes oppgjør mot Spania.

  Uavgjort betyr 2.-plass bak Spania fordi det norske laget har bedre målforskjell enn svenskene.

  Tap gjør at Norge ikke får spille semifinale, men i stedet en kamp om 5.-plassen i Budapest fredag.

  Den andre puljen i hovedgruppen avsluttes onsdag. Der er Danmark allerede klar for semifinale, mens Frankrike og Island gjør opp om den ledige plassen. (NTB)

  EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Poland v Spain
  Foto: RADOVAN STOKLASA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal