Norsk ishockeyspiller utestengt i fire år for doping

Den tidligere Sparta Warriors-spilleren Marcus Bryhnisveen er ilagt en utestengelse på fire år etter å ha testet positivt på et anabolt steroid. Han anker dommen, forteller advokaten.

Marcus Bryhnisveen

DOPINGTATT: Marcus Bryhnisveen testet positivt for et anabolt steroid i august i fjor.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Det var TV 2 som omtalte saken først.

Påtalenemnda i Antidoping Norge (ADNO) la i februar ned påstand om strengest mulig straff, fire års utestengelse, for den norske ishockeyspilleren Marcus Bryhnisveen.

Strengest mulig straff

Påtalenemnda ba om makstraff fordi Bryhnisveen «ikke har vært i stand til å dokumentere hvordan han har fått stoffet i seg».

Bryhnisveen testet positivt for et anabolt steroid (dehydroklormetyl-testosteron) i en test som ble gjennomført utenfor konkurranse i august 2018. Både A – og B-prøvene var positive.

Domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF) har nå valgt å følge innstillingen fra ADNO og gi Bryhnisveen fire år – maksstraffen for bruk av anabole steroider.

Sterkt preget av saken

Utøveren er anonymisert av domsutvalgets beslutning, men NRK har vært i kontakt med hans advokat, Morten Justad Johnsen, som bekrefter at det er Brynhisveen de gjelder.

Ifølge Justad Johnsen er 25-åringen sterkt preget av saken.

– Saken er anket til appellutvalget. Marcus ønsker ikke å gi noen kommentar ut over at han er sterkt preget av saken, sier hans advokat til NRK.

I et sammendrag av domsutvalgets beslutning står det: «Overtredelse av NIFs lov § 12–3 (1) bokstav a) og b), til tap av retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv for en periode på 4 – fire – år.»

Det er ikke opplyst datoen utestengelsen vil regnes fra, men saken er nå altså anket til NIFs appellutvalg.

Siste nytt

 • Seier til Killi

  Johanne Killi gikk helt til topps i dagens verdenscupkonkurranse i friski (Big Air). Hun vant med 179 poeng til sammen. Guilia Tanno tok andreplassen og Silvia Bertagna tok tredjeplassen.

  80h9Usxi1-E
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Tande hopper ikke lagkonkurransen

  Daniel-André Tande hopper ikke lagkonkurransen lørdag. Inn kommer Johann André Forfang. Tande fikk seg en smell i går da han på toppen av hoppbakken i Klingenthal ble truffet av en løpsk ski. Han skal ikke ha pådratt seg noen alvorlig skade. Planen er at Tande skal hoppe individuelt søndag.

  Tande
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Slalåm-starten utsatt

  Det er tøffe værforhold i Val-d'Isère, og derfor har dagens verdenscuprenn i slalåm blitt utsatt. Det skulle egentlig starte klokken 09, men nå er starten flyttet til klokken 11.30. Henrik Kristoffersen er et av de norske håpene i dette rennet.

  -sbdvlJO6d0
  Foto: TOM PENNINGTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal