Trøndersk stortalent om RBK-vraking: – Et naturlig valg

TRONDHEIM (NRK): «Gudene vet hva de holder på med», sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen om Rosenborg da det ble klart at Trondheim-talentet Odin Thiago Holm (16) signerte for Vålerenga i vinter. Denne uken fikk Rosenborg se med egne øyne hva de går glipp av.

Horneland og Holm

RBK-trener Eirik Horneland og Vålerenga-eiendom, Odin Thiago Holm.

Foto: NTB Scanpix og NRK

– Jeg kjenner ikke den gutten så godt. Han valgte Vålerenga før jeg gikk til Rosenborg, så da ønsker jeg ham lykke til, sier RBK-trener Eirik Horneland til NRK, på spørsmål om hva han vet om 16-åringen og hvor surt det er at han glapp for trønderne.

– Hvorfor Vålerenga og ikke Rosenborg, Odin Holm?

– Nå skal ikke jeg gå veldig inn på det. Det var ikke helt det samme sportslige tilbudet i Rosenborg. De måtte blant annet se litt mer før de kunne love meg noe angående det å være i A-troppen. Da var Vålerenga mer attraktivt, sier Holm.

Vil ikke utdype for mye

– Utdyp det ...

– Rosenborg måtte vente og se hvordan jeg tok nivået og så videre. I Vålerenga var det mer sikkert. De fleste hadde nok valgt et tilbud der du går rett inn i A-stallen enn der det er usikkert.

På spørsmål om hva han tror Rosenborg tenkte da han droppet deres tilbud, svarer Holm slik:

– Det er vanskelig å si. Det skal jeg ikke si så mye om heller. Men jeg skjønner at de vil sikre seg de beste talentene og de vil jo satse ... Men dette er ikke noe jeg ønsker å gå spesielt mer inn på, sier Holm.

Horneland

FIKK SE TALENTET: Assistent Karl Oskar Emberland (foran) og hovedtrener Eirik Horneland i bakgrunnen, fra benken under cupkampen mot Tiller onsdag.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Skadet i fem uker

16 år gamle Holm hadde på seg blå drakt i cupmøtet med Rosenborg. Ikke den blå Vålerenga-drakten, men den som tilhører Tiller.

Det er 3. divisjonsklubben Holm er lånt ut til mens han fullfører skolen i Trondheim. 1. juli flytter han til Oslo og returnerer til Vålerenga.

Etter rundt fem uker på sidelinjen på grunn av skade fikk han en halvtime mot Trøndelags største klubb. Han viste hva som bor i ham ved enkelte anledninger. Uredd søkte han ballkontakt hele tiden, forsøkte å drible av Rosenborg-stjernene – og lyktes ved enkelte anledninger. Andre ganger mistet han ballen – uten at det straffet seg for laget hans.

«Gudene må vite hva de holder på med»

Holm er også kaptein for det norske G16-landslaget og har naturligvis vært et hett navn på blokka til flere klubber. Både i Norge og utlandet.

Da han i vinter skulle bytte klubb kunne Rosenborg virke som et helt naturlig karrieresteg fra hans daværende klubb Ranheim. Men det trønderske talentet ble altså mer overbevist et annet sted.

Jesper Mathisen

TV 2-EKSPERT: Jesper Mathisen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I kjølvannet av dét lovpriste Jesper Mathisen Holms ferdigheter og var kritisk til jobben som ble gjort i Rosenborg. «Jeg tok høyde for at han var Rosenborgs eiendom, men gudene må vite hva de holder på med. Han er så god at det er merkelig at de ikke har plukket ham opp», sa TV 2-eksperten.

– Må ha lyst

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, ville ikke kommentere saken stort utover å si at «de hadde hatt flere møter med Holm og familien hans, men at de hadde valgt en annen retning».

På spørsmål om hvordan det er at Rosenborg går glipp av de største trønderske talentene, svarer Pål André Helland slik:

– Det er tungt, selvfølgelig. Men Rosenborg vil ikke ha spillere som ikke vil være her. Skal du spille der, så må du ha lyst. Det er en tung vei, nåløyet er trangt for å komme gjennom som unggutt, sier RBK-profilen til NRK.

Helland

TØFFE TAK: Tillers Niklas Iversen (t.v.) i duell med Rosenborgs Pål André Helland under kampen mellom de to lagene sist onsdag.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Flere grunner

Han legger til at Mikael Tørset Johnsen, Emil Ceide og Erik Botheim er unge. At han selv og Gjermund Åsen har gått gradene. «Vi er fem stykker. Det må vi si oss fornøyde med», slår Helland fast.

Holm forteller også om en rekke møter med Rosenborg før han bestemte seg for å flytte til Oslo. I det bildet var også flere andre norske klubber interessert, og ifølge 16-åringen, flere store klubber i Europa, som Spania, Italia og England.

Odin Holm

STORT TALENT: Odin Thiago Holm.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Det var flere grunner. En lang tankeprosess, sier Holm til NRK – om hvorfor han droppet Rosenborg.

– Kommer til å ta litt tid

– Jeg vil være i Norge før jeg tar steget ut. Da var Vålerengas tilbud det beste, både sportslig og ellers. Da var valget naturlig egentlig. Det å gå rett inn i A-stallen der og forhåpentligvis få spille så mye som mulig. Og jeg har sansen for Ronny Deila. Han gir unge spillere muligheter. Det var viktig da jeg tok den avgjørelsen.

– Og hvordan blir tilværelsen i Vålerenga?

– Det kommer til å ta litt tid å bli kjent med spillestilen. Og jeg tar de sjansene jeg får. Jeg er forberedt på å spille 3. divisjon med andrelaget til Vålerenga. Så får vi se hva som skjer. Jeg skal jobbe så godt jeg kan for mulighetene, sier Holm.

Siste nytt

 • Alpinstjerne koronasmittet

  Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister verdenscuprennet på hjemmebane denne uka.

  Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019. (NTB)

  Marco Schwarz
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Skøyte-VM arrangeres likevel

  Norges Skøyteforbund skriver i en pressemelding at VM på skøyter vil arrangeres, til tross for at det ble avlyst i Beijing tidligere denne måneden.

  Nå skal mesterskapet foregå i Heerenveen i Nederland fra 11. til 14. februar.

  Dermed blir det fire helger med skøyteløp i Thialf-arenaen på en måned:

  EM 15.–17. januar.

  V-cup 1 22.–24. januar.

  V-cup 2 29.–31. januar.

  VM 11.–14. februar.

  Alle v-cupene som var planlagt før jul, er avlyst. Det samme er v-cupen i Changchun 17.-18. februar og i Heerenveen 6.-7. mars.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • 14 koronasmittet i Sparta

  Ishockeyklubben Sparta fikk tirsdag bekreftet at ytterligere 12 av klubbens spillere har avgitt en positiv koronavirustest. Dermed er det totale antallet smittede i Sarpsborg-klubben oppe i 14, melder TV 2.

  Spartas kommende kamper mot Frisk Asker og Stavanger Oilers er allerede utsatt. Deres neste kamp er planlagt borte mot Lillehammer 3. desember.

  Også spillerne i Manglerud Star må nå i karantene, som følge av at klubben nylig møtte Sparta. Det fører også til utsettelse av kamper. Oslo-klubben skulle møtt Narvik og Lillehammer denne uken.

  Eliteserien ishockey 2020/21: Vålerenga - Sparta Sarpsborg (4-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal