Straffebonanza i Sarpsborg: – Ekstremt tung start på sesongen

SARPSBORG/OSLO (NRK): Sarpsborg 08 sto uten et eneste mål i Eliteserien. På hjemmebane mot Strømsgodset gikk de på sitt tredje strake tap i en kamp som ble preget av hele fire straffer.

qn84tdh9i8o

STRAFFE: Sarpsborg 08s keeper David Mitov Nilsson slipper inn 1–0 på straffe fra Mikkel Maigaard.

Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen

Laster innhold, vennligst vent..

– Ekstrem tung start på serien med tre tap, det er ikke bra og nå bør vi begynne å vinne snart, sa en skuffet Mikael Stahre til NRK etter nok et tap for Sarpsborg.

Det ble en begivenhetsrik første omgang i oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset med hele fire straffer.

Jeg synes vi fortjener å vinne kampen, men det hjelper ikke hva jeg synes om det. Det er poenga som teller og de må vi begynne å ta snart, forteller Sarpsborg-spiller Jørgen Strand Larsen.

Den første straffen kom etter 12 minutter spilt. Her vartet hjemmelagets Ole Jørgen Halvorsen opp med et fryktelig skudd fra 11-meteren som gikk rett i klypene på Strømsgodset-keeperen.

To straffer på tre minutter

Dommer Ola Hobber Nilsen fikk mye å bryne seg på i løpet av den første drøye halvtimen. Strømsgodset fikk to straffer med tre minutters mellomrom, etter 30 og 33 minutter. Begge to ble sikkert satt i mål av kaptein Mikkel Maigaard.

– Nå er vi i motgang. Det vil seg ikke, oppsummerte Halvorsen til Eurosport i pausen.

Akkurat da Sarpsborg 08 var tilbake i kampen etter å ha scoret sitt første mål i Eliteserien, slo laget fra Drammen tilbake. Strømsgodset økte ledelsen til 1–3 ved Johan Hove.

Og når man ikke trodde det kunne bli flere straffer i en fotballkamp, pekte dommer Hobber Nilsen på straffemerket for fjerde gang.

Soltvedt legger inn, og den treffer Fosnæss Hansseni i hånda. Mustafa Abdellaoue setter den trygt i mål for Sarpsborg.

Sjansene lar ikke vente på seg i kampen som ender 2–3.

Ønsker videodømming til Eliteserien

Etter kampen var kveldens dommer overbevist om at avgjørelsene som ble tatt rundt de fire straffene var rett.

LfE0xSSFw9o

Kveldens dommer Ola Hobber Nilsen måtte peke på straffemerket hele fire ganger.

Foto: Terje Bendiksby

– Der og da er jeg veldig sikker på at jeg tar rett avgjørelse, jeg har god vinkel og nærhet til situasjonene. Jeg har dømt mange kamper i Eliteserien nå, og man er kun hundre prosent sikker etter å ha sett situasjonen om igjen, forklarer Hobber Nilsen som er en forkjemper for VAR.

Han mener at videodømming må bli en del av norsk toppfotball for å henge med internasjonalt.

– Fotball er fasinerende, for det vi alltid bli diskusjon. Jeg er veldig for at norske skal få VAR, selv om jeg ikke tror de hadde grepet inn i disse situasjonene. VAR har kommet for å bli og vi må ha det, fortsetter Hobber Nilsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kristiansund vann i Kristiansand

  Flamur Kastrati og Amahl Pellegrino scora i første omgang, og det var nok til å sikre Kristiansund 2-1 over Start. Christian Bolanos reduserte seks minutt på overtid.

  Start er dermed framleis i stor nedrykksfare, med berre Mjøndalen og Aalesund bak seg.

  Start - Kristiansund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Målfest i Stavanger

  Det vart heile sju mål i kampen mellom Viking og Ålesund i Stavanger før dommaren bles i fløyta. Bytyqi starta målfesten etter fem minutt, før Bolkan Nordli utlikna for gjestane. Berisha la på til 2-1, før Bytyqi sette sin andre for dagen. Vikstøl gav heimelaget 4-1, før Haugen reduserte til 4–2. Bell fastsette sluttresultatet til 5–2 to minutt på overtid. Marerittet held dermed fram for sunnmøringane som ligg på jumboplass med fattige sju poeng.

  Eliteserien 2020: Viking - Ålesund
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • RBK snudde og vann

  Vegar Eggen Hedenstad fyrte ballen i mål i det ti minutt stod igjen av kampen på Lerkendal. Åge Hareides menn kunne dermed puste letta ut etter at gjestane frå Haugesund tok leiinga med Kristoffer Velde tidleg i første omgang. Dino Islamovic utlikna ti minutt ut i andre omgang med eit praktmål. Han svinga piruett med ballen og drar ballen i mål med hælen. Trønderane er dermed oppe på bronseplass med 32 poeng, to poeng bak Molde.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Haugesund.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal