Straffebonanza i Sarpsborg: – Ekstremt tung start på sesongen

SARPSBORG/OSLO (NRK): Sarpsborg 08 sto uten et eneste mål i Eliteserien. På hjemmebane mot Strømsgodset gikk de på sitt tredje strake tap i en kamp som ble preget av hele fire straffer.

qn84tdh9i8o

STRAFFE: Sarpsborg 08s keeper David Mitov Nilsson slipper inn 1–0 på straffe fra Mikkel Maigaard.

– Ekstrem tung start på serien med tre tap, det er ikke bra og nå bør vi begynne å vinne snart, sa en skuffet Mikael Stahre til NRK etter nok et tap for Sarpsborg.

Det ble en begivenhetsrik første omgang i oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset med hele fire straffer.

Jeg synes vi fortjener å vinne kampen, men det hjelper ikke hva jeg synes om det. Det er poenga som teller og de må vi begynne å ta snart, forteller Sarpsborg-spiller Jørgen Strand Larsen.

Den første straffen kom etter 12 minutter spilt. Her vartet hjemmelagets Ole Jørgen Halvorsen opp med et fryktelig skudd fra 11-meteren som gikk rett i klypene på Strømsgodset-keeperen.

To straffer på tre minutter

Dommer Ola Hobber Nilsen fikk mye å bryne seg på i løpet av den første drøye halvtimen. Strømsgodset fikk to straffer med tre minutters mellomrom, etter 30 og 33 minutter. Begge to ble sikkert satt i mål av kaptein Mikkel Maigaard.

– Nå er vi i motgang. Det vil seg ikke, oppsummerte Halvorsen til Eurosport i pausen.

Akkurat da Sarpsborg 08 var tilbake i kampen etter å ha scoret sitt første mål i Eliteserien, slo laget fra Drammen tilbake. Strømsgodset økte ledelsen til 1–3 ved Johan Hove.

Og når man ikke trodde det kunne bli flere straffer i en fotballkamp, pekte dommer Hobber Nilsen på straffemerket for fjerde gang.

Soltvedt legger inn, og den treffer Fosnæss Hansseni i hånda. Mustafa Abdellaoue setter den trygt i mål for Sarpsborg.

Sjansene lar ikke vente på seg i kampen som ender 2–3.

Ønsker videodømming til Eliteserien

Etter kampen var kveldens dommer overbevist om at avgjørelsene som ble tatt rundt de fire straffene var rett.

LfE0xSSFw9o

Kveldens dommer Ola Hobber Nilsen måtte peke på straffemerket hele fire ganger.

– Der og da er jeg veldig sikker på at jeg tar rett avgjørelse, jeg har god vinkel og nærhet til situasjonene. Jeg har dømt mange kamper i Eliteserien nå, og man er kun hundre prosent sikker etter å ha sett situasjonen om igjen, forklarer Hobber Nilsen som er en forkjemper for VAR.

Han mener at videodømming må bli en del av norsk toppfotball for å henge med internasjonalt.

– Fotball er fasinerende, for det vi alltid bli diskusjon. Jeg er veldig for at norske skal få VAR, selv om jeg ikke tror de hadde grepet inn i disse situasjonene. VAR har kommet for å bli og vi må ha det, fortsetter Hobber Nilsen.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.