Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

– Det er ganske utrolig at det kan skje. Det er f... ikke til å tro. Unnskyld altså, men det er helt sykt, sa en irritert Johann André Forfang rett etter han hadde fått vite at han hadde blitt disket.

Grunnen var at Aleksander Stöckl sendte Forfang ut av bommen før han hadde fått tillatelse til å hoppe.

– Jeg flagget han på gult, enkelt og greit. Jeg så at klokken bikket 15 sekunder og vanligvis kommer det grønt lys etter det. Og jeg mener at jeg så grønt der og flagget. Men etter han hoppet så tittet jeg opp og så at det fortsatt var gult, sier Stöckl til NRK.

– Jeg må ærlig si at det ble for mye for meg i det øyeblikket der, fortsetter han.

Ikke alvorlig for Tande

Samtidig som Stöckl vinket ut de norske hopperne, lå nemlig Daniel-André Tande nede i en ambulanse etter å ha falt stygt på et tidlig startnummer.

Det gjorde at landslagssjefen også måtte tenke på hvordan det gikk med Tande.

– Jeg visste ikke hva som skjedde med Daniel, så det var også i tankene mine der og da, sier Stöckl.

Tande skade

SKADET: Daniel Andre Tande ble undersøkt i ambulansen på stadion etter fallet.

Heldigvis ser alt ut til å gå bra med Tande. Både hopperen selv og landslagsledelsen fryktet i verste fall at det kunne være et korsbånd som røk, men etter en undersøkelse ble det avkreftet.

– Legene sier at de ikke frykter noe alvorlig. Daniel klarer å stå på benet, og de tror at det bare var veldig vondt etter å ha slått kneet i isen. De frykter ikke noe båndskader eller lignende, så det er positivt, sa Braathen.

Tande selv var med godt mot etter undersøkelsene.

– Jeg var ganske nervøs og det gjorde veldig vondt. Heldigvis ser det ut som det bare var en trykk. Vi har tatt alt av tester og alt er bra.

Granerud best av de norske

Halvor Egner Granerud leverte et strålende finalehopp, men det holdt akkurat ikke til å ta steget opp på pallen.

wkkOVvzLcQU

FJERDEPLASS: Halvor Egner Granerud kom seg nesten opp på pallen i Ruka.

Foto: Emmi Korhonen / AP

Nordmannen slo til med et hopp på 143 meter. Et noe rufsete nedslag, gjorde derimot at Granerud ble trukket noe i stilpoeng.

Dermed snek polakkene Dawid Kubacki og Piotr Zyla seg foran, mens tyske Markus Eisenbichler var totalt overlegen i Ruka og vant med 19,3 poeng.

– Jeg er skuffa. Det vil seg ikke helt. Andrehoppet er bra, men jeg lander som en sau, så ja ..., sa Granerud etter fjerdeplassen.

Robert Johansson leverte også en god konkurranse og sørget for to nordmenn blant de seks beste.

Siste nytt

 • Messi utvist da Barca tapte

  Barcelona og Athletic Club bydde opp til en kjempekamp i supercupfinalen.

  Det var Barcelona som gikk opp i ledelsen etter scoring av Griezmann. Men Athletic svarte like etter da Oscar De Marcos satte 1-1.

  Antoine Griezmann sendte Barca i ledelsen nok en gang, men scoringer av Villalibre og Iñaki Williams sørget for 3-2, og seier til Athletic.

  På tampen fikk vi se historiske scener. Lionel Messi ble utvist for første gang i Barca-karrieren. VAR fikk øye på et slag fra Messi som traff bakhodet til Villalibre.

  Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Danmark lekte seg med redusert lag

  Fra benken så storscorer Mikkel Hansen et dansk lag filleriste Kongo i søndagens 39-19-seier i håndball-VM.

  Danmark lot nesten hele troppen få prøve seg, men Hansen og keeper Niklas Landin ble sittende på sidelinjen. Trener Nikolaj Jacobsen ville ikke risikere skader på sine to klart viktigste spillere i en kamp Danmark uansett var sikker på å vinne.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal