Hopp til innhold

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

– Det er ganske utrolig at det kan skje. Det er f... ikke til å tro. Unnskyld altså, men det er helt sykt, sa en irritert Johann André Forfang rett etter han hadde fått vite at han hadde blitt disket.

Grunnen var at Aleksander Stöckl sendte Forfang ut av bommen før han hadde fått tillatelse til å hoppe.

– Jeg flagget han på gult, enkelt og greit. Jeg så at klokken bikket 15 sekunder og vanligvis kommer det grønt lys etter det. Og jeg mener at jeg så grønt der og flagget. Men etter han hoppet så tittet jeg opp og så at det fortsatt var gult, sier Stöckl til NRK.

– Jeg må ærlig si at det ble for mye for meg i det øyeblikket der, fortsetter han.

Ikke alvorlig for Tande

Samtidig som Stöckl vinket ut de norske hopperne, lå nemlig Daniel-André Tande nede i en ambulanse etter å ha falt stygt på et tidlig startnummer.

Det gjorde at landslagssjefen også måtte tenke på hvordan det gikk med Tande.

– Jeg visste ikke hva som skjedde med Daniel, så det var også i tankene mine der og da, sier Stöckl.

Tande skade

SKADET: Daniel Andre Tande ble undersøkt i ambulansen på stadion etter fallet.

Heldigvis ser alt ut til å gå bra med Tande. Både hopperen selv og landslagsledelsen fryktet i verste fall at det kunne være et korsbånd som røk, men etter en undersøkelse ble det avkreftet.

– Legene sier at de ikke frykter noe alvorlig. Daniel klarer å stå på benet, og de tror at det bare var veldig vondt etter å ha slått kneet i isen. De frykter ikke noe båndskader eller lignende, så det er positivt, sa Braathen.

Tande selv var med godt mot etter undersøkelsene.

– Jeg var ganske nervøs og det gjorde veldig vondt. Heldigvis ser det ut som det bare var en trykk. Vi har tatt alt av tester og alt er bra.

Granerud best av de norske

Halvor Egner Granerud leverte et strålende finalehopp, men det holdt akkurat ikke til å ta steget opp på pallen.

wkkOVvzLcQU

FJERDEPLASS: Halvor Egner Granerud kom seg nesten opp på pallen i Ruka.

Foto: Emmi Korhonen / AP

Nordmannen slo til med et hopp på 143 meter. Et noe rufsete nedslag, gjorde derimot at Granerud ble trukket noe i stilpoeng.

Dermed snek polakkene Dawid Kubacki og Piotr Zyla seg foran, mens tyske Markus Eisenbichler var totalt overlegen i Ruka og vant med 19,3 poeng.

– Jeg er skuffa. Det vil seg ikke helt. Andrehoppet er bra, men jeg lander som en sau, så ja ..., sa Granerud etter fjerdeplassen.

Robert Johansson leverte også en god konkurranse og sørget for to nordmenn blant de seks beste.

Sportsnyheter

Ingebrigtsen løp inn til årsbeste i overlegen seier: – Viser sin klasse

Jakob Ingebrigtsen løp inn til seier da han og Filip Ingebrigtsen sesongåpnet i Diamond League med Bowerman Mile i Eugene.

Kaos utenfor finalestadion – Liverpool krever gransking

Trengsel, lange køer og kaos utenfor stadion som skal holde mesterligafinalen mellom Liverpool og Real Madrid førte til at kampen ble utsatt.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste