NRK Meny
Normal

Svindal avgjorde etter «timesvis» med video-forberedelser

BEAVER CREEK (NRK.no): Med kuldeplaster i hele ansiktet suste Aksel Lund Svindal (30) inn til sin andre strake verdenscupsseier i amerika – denne gang i utfor.

Aksel Lund Svindal kjørte fenomenalt i utforen fredag kveld og leder foreløpig 0.17 sekunder foran Hannes Reichelt. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen

VIDEO: Se Aksel Lund Svindals superløp i Beaver Creek.

– Det er et røft race. Du vet det blir tett, og det var en del karer som hadde kjørt fort. Jeg skjønte at jeg måtte dra på litt. Det er digg når du kjenner at du ikke gjør store feil - jeg visste at det gikk fort, sier Svindal til NRK etter løpet.

I mål var Norges store fartsidol 17 hundredeler foran østerrikske Hannes Reichelt, og kunne juble for sin andre strake verdenscupsseier, og hans 23. i karrieren.

Ikke helt frisk

Seieren er enda mer imponerende med tanke på at Svindal fortsatt ikke er kvitt slappheten som har preget ham under hele amerikaoppholdet.

– I dag måtte jeg hente frem litt råskap. Jeg brukte litt tid på å bygge opp spenning i kroppen. Du våkner ikke om morgen og har lyst til å løpe 100-meter mot Bolt akkurat, så jeg trengte litt tid, sier Svindal.

23 seire er to flere enn Kjetil André Aamodt, og likt med den tidligere storslalåm-storheten Michael von Grüningen fra Sveits.

Svindal i USA

Aksel Lund Svindal er kongen av Lake Louise og Beaver Creek.

Foto: Jeff McIntosh / Ap

Sist helg ble Svindal historisk da han tok sin 22. v-cupseier, og gikk forbi Aamodt som tidenes mestvinnende norske alpinist i verdenscupen.

Avgjorde i de to siste svingene

Svindal var langt bak de beste på torsdagens trening, men i fredagens konkurranse var nordmannen i et helt annet slag.

Svindal åpnet forrykende, og ledet på de tre første mellomtidene - hele veien lå han mellom 12 og 14 hundredeler foran østerrikske Reichelt.

Midtveis i løypa var Svindal imidlertid noen hundredeler bak, men i de avsluttende svingene kjørte nordmannen raskere enn noen andre.

Svindal røper overfor NRK at han har studert de avsluttende svingene på video før dagens løp.

Under torsdagens trening var nemlig Svindal langt bak i avslutningen. Fredag avgjorde Svindal løpet på de siste 30 sekundene.

– Det er mange som har hatt fokus på toppen av løypa. Jeg var ganske klar på at løpet ville blitt avgjort mot slutten, sier Svindal.

Nordmannen jublet vilt da han passerte mållinjen, mens Reichelt var tydelig forbannet over å ha blitt slått av verdens - i øyeblikket - soleklart beste alpinist.

– Det er spesielt å vinne her. Jeg gjorde mye jobb foran datamaskinen i går for å være forberedt i dag. Det er gøy at det ga uttelling, sier Svindal.

Helt suveren

Det var Svindals sjuende verdenscupsseier i utfor.

Svindal har nå bare 13 mann foran seg på lista over alpinister med flest verdenscupsseire gjennom tidene. Svindal er samtidig suveren leder av verdenscupen sammenlagt. Han har likevel føttene godt plantet på jorda.

– Går det an å få for mye selvtillit?

– Det går ikke an å få for mye selvtillit. Jeg har lært litt opp gjennom årene, så det er ingen fare med meg, sier Svindal.

Kjetil Jansrud kjørte et solid løp, og endte på 12.-plass i utforrennet. Jansrud er imidlertid tilbake etter et langt skadeavbrekk, og er ventet å komme sterkere tilbake senere i sesongen.

PS! I morgen skal det kjøres super-G i Beaver Creek. Ikke bli overrasket om Svindal skulle hanke hjem enda en seier der. Se super-G-rennet fra kl 18.50 på NRK2 lørdag kveld.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal