Hopp til innhold

Suverent NM-gull til Lotta Udnes Weng: – Nesten overraskende bra

Lotta Udnes Weng tok gull på fredagens 10 km fristil under ski-NM på Gjøvik.

– Dette var skikkelig kult, egentlig. Jeg føler det har vært en litt rar dag. Jeg har vært så avslappa, så jeg kom til start her og huska ikke hvordan løypa var engang. Kanskje det er det som er oppskrifta, sier en strålende fornøyd norgesmester til NRK.

– Nesten overraskende bra. Endelig får hun uttelling også på distanse, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om seiersløpet.

Lotta Udnes Weng har tidligere tatt NM-gull i sprint, og i Tour de Ski kom også den første verdenscupseieren i sprint. Nå har hun også tatt et steg på distanse, og melder seg på i kampen om å få gå de lengre distansene i VM.

– Jeg tenkte på det når jeg gikk der, at nå får jeg i hvert fall gå verdenscup på distanse neste helg, så det er et steg i riktig retning. Så er det en liten drøm om VM-distanser også nå, bekrefter hun.

Ragnhild Gløersen Haga tok sølv, 23,2 sekunder bak gullvinneren. Bronsen gikk til Helene Marie Fossesholm, som snek seg forbi Ingvild Flugstad Østberg med en sterk avslutning. Silje Theodorsen ble nummer fem, mens junioren Milla Grosberghaugen Andreassen imponerte med en sjetteplass.

Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng og Heidi Weng deltok ikke i dagens renn.

YL7lua-cHXM
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap

  Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse.

  Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden».

  Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall.

  Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene.

  Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen.

  – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia.

  – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

  Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

  Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

  I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Sjansesløsing da HamKam og Lillestrøm delte poengene

  Verken HamKam eller Lillestrøm fikk ballen i mål i mandagens eliteseriekamp på Briskeby. Hedmarkingene står uten seier på sine fem siste seriekamper.

  HamKam kom til mandagens hjemmekamp med fire strake serietap i bagasjen. Lillestrøm på sin side tapte nylig cupfinalen mot Brann. På Briskeby var det nok av sjanser, men ingen av lagene greide å sette ballen i nettmaskene. (NTB)

  Eliteserien 2023: HamKam - Lillestrøm
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste