Hopp til innhold

Suverent NM-gull til Lotta Udnes Weng: – Nesten overraskende bra

Lotta Udnes Weng tok gull på fredagens 10 km fristil under ski-NM på Gjøvik.

– Dette var skikkelig kult, egentlig. Jeg føler det har vært en litt rar dag. Jeg har vært så avslappa, så jeg kom til start her og huska ikke hvordan løypa var engang. Kanskje det er det som er oppskrifta, sier en strålende fornøyd norgesmester til NRK.

– Nesten overraskende bra. Endelig får hun uttelling også på distanse, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om seiersløpet.

Lotta Udnes Weng har tidligere tatt NM-gull i sprint, og i Tour de Ski kom også den første verdenscupseieren i sprint. Nå har hun også tatt et steg på distanse, og melder seg på i kampen om å få gå de lengre distansene i VM.

– Jeg tenkte på det når jeg gikk der, at nå får jeg i hvert fall gå verdenscup på distanse neste helg, så det er et steg i riktig retning. Så er det en liten drøm om VM-distanser også nå, bekrefter hun.

Ragnhild Gløersen Haga tok sølv, 23,2 sekunder bak gullvinneren. Bronsen gikk til Helene Marie Fossesholm, som snek seg forbi Ingvild Flugstad Østberg med en sterk avslutning. Silje Theodorsen ble nummer fem, mens junioren Milla Grosberghaugen Andreassen imponerte med en sjetteplass.

Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng og Heidi Weng deltok ikke i dagens renn.

YL7lua-cHXM
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Storhamar til NM-finale

  Storhamar tok turen til Jordal Amfi og sørget for 4-2-seier sammenlagt i semifinaleserien i ishockey-NM mot Vålerenga. De gulkledde vant kampen 2-1.

  De to lagene hadde slått hverandre hjemme før Storhamar brøt rekken i den sjette kampen. Nå venter Stavanger Oilers i NM-finalen for hamarsingene.

  Det var for lite og for sent for Vålerenga. I overtall reduserte Vålerenga med seks sekunder igjen av kampen. (NTB)

  NM sluttspill menn ishockey mellom Vålerenga og Storhamar
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Graham Hansen herjet i storseier

  Caroline Graham Hansen er for alvor tilbake. Onsdag kveld herjet hun med Emilie Haavis Roma og var sterkt delaktig i 5-1-seieren i kvartfinalen i mesterligaen.

  Storseieren betyr at sifrene til slutt ble stygge for Roma som røk 0-1 i det første oppgjøret.

  To mål etter godt spill og en real suser sørget for at mesterligakvartfinalen mot Roma i praksis var over etter 45 minutter. To raske mål etter hvilen gjorde det etter hvert ydmykende for Roma.

  Fridolina Rolfö scoret to mål, og Mapi León, Asisat Oshoala og Patri Guijarro scoret de tre andre målene for Barcelona. Annamaria Serturini sørget for Romas ene nettkjenning.

  Hansen gjorde comeback for tre uker siden etter et skadeavbrekk som varte helt siden slutten av oktober. Denne uken ble det også klart at hun blir å se i Hege Riises tropp for første gang etter at Barcelona-stjernen kunngjorde at hun tok en pause etter fjorårets EM. (NTB)

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Sagosen og Kiel tapte

  Avansementet var så å si i boks for Kiel før returoppgjøret mot Dinamo Bucuresti. 31-32-tap på hjemmebane sendte Kiel til kvartfinale i mesterligaen i håndball.

  Med 41-28 i den første kampen betyr det at PSG venter i kvartfinalen med 72-60 sammenlagt.

  Sander Sagosen, Petter Øverby og Harald Reinkind var alle i aksjon for det tyske storlaget onsdag kveld.

  Med få sekunder igjen tok Kiel timeout og la en plan for å ta seieren, men hjemmelaget rotet bort ballen og slapp inn det siste målet i åpent bur.

  Sagosen scoret tre mål for Kiel, mens Reinkind noterte seg for to nettkjenninger. (NTB)

  Håndball-VM herrer 2023: Hovedrunde Tyskland - Norge (26 - 28)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste