Hopp til innhold

Supertalentets nye mål: – Det handler om å slå Therese

Den svenske VM-sensasjonen Frida Karlsson (19) drømmer om å være først opp «monsterbakken» i Val di Fiemme neste sesong.

Frida Karlsson

VIL BLI BEST: Svenske Frida Karlsson mener alvor første neste sesong. Her bli hun intervjuet under ski-VM i Seefeld.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Jeg har alltid sett fram til avslutningen der. Det har vært en drøm, sier hun til Aftonbladet.

Karlsson fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med tre VM-medaljer i Seefeld i februar.

Mange ser på 19-åringen som arvtaker etter Therese Johaug på toppen av den internasjonale langrennstronen.

Neste sesong blir hennes første som fullblods seniorløper. Kommende sesong er mesterskapsfri. Dermed blir det mer prestisje rundt Tour de Ski enn på mange år.

– Jeg kommer til å legge vekt på den konkurransen. Jeg tror konseptet passer meg veldig bra, sier Karlsson til Aftonbladet.

– Mektig konkurranse

Mange av de største stjernene har droppet touren de siste årene for å fokusere på VM og OL. Nå blir trolig Tour de Ski det gjeveste målet ved siden av den totale verdenscupen.

Og Karlsson ser fram mot klatringen opp monsterbakken i Val di Fiemme.

– Når det kom en bakke på ungdomstreningene utfordret jeg alltid gutta og latet som det var Tour de Ski. Jeg har alltid tenkt at en dag skal jeg konkurrere i den bakken. Jeg liker konseptet med at man blir utfordret i flere ulike konkurranser. Den som vinner Tour de Ski er den beste allroundløperen. Det hadde vært en mektig konkurranse å vinne, sier Karlsson videre.

VM ski 2019 10km Langrenn kvinner

TRIO: Frida Karlsson utfordret Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg under VM i Seefeld. Her etter 10-kilometeren der det ble sølv på Karlsson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ung og uerfaren

NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland mener det svenske stjerneskuddet er en kandidat til å vinne Tour de Ski.

– Hun viste i Seefeld at hun er blant de beste i verden og at hun kan vinne verdenscuprenn. Hun kan utfordre både Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Hun har utholdenhetsegenskaper som gjør at hun kan vinne Tour de Ski, sier Aukland.

– Utfordringen er at hun er ung og uerfaren, og har ikke vært gjennom Tour de Ski tidligere. Å klare å restituere seg etter konkurranser, og prestere flere dager etter hverandre blir den store utfordringen, sier han videre.

Advarer Johaug

Karlsson sjokkerte langrennsverden da hun gav Therese Johaug kamp til døra på 10-kilometeren i ski-VM. Til slutt var hun bare 12,2 sekund bak i mål og tok sin første VM-medalje.

Nå advarer hun Johaug før neste sesong.

– Jeg er ikke en person som setter resultatmål. Jeg kan bare fokusere på min egen utvikling og gjøre det som jeg selv blir bedre av. Men det endelige målet er å bli best og være på toppen av pallen i mesterskap. Da handler det om å slå Therese og alle andre jenter, sier Frida Karlsson.

Siste nytt

 • Noreg avslutta VM med tap for USA

  USA blei for sterke for Noreg i den siste kampen i ishockey-VM. Amerikanarane vann 4–2 i eit oppgjer der Noreg hang bra med i alle tre periodar.

  Noreg hadde berga plassen i A-VM allereie i forkant av tysdagens oppgjer i Tammerfors. Dermed hadde ikkje mannskapet til Petter Thoresen all verda å spele for.

  USA var på si side kvartfinaleklare før kampstart etter Sveriges siger mot Latvia tidlegare tysdag.

  USA vann første periode med 2–0. Andreas Martinsen reduserte tidleg i midtperioden, før USA gjekk opp til 3–1.

  Daniel Rokseth reduserte på nytt berre minuttet etter siste pause, men USA scora sitt fjerde i tomt mål 30 sekund før full tid.

  Nortsk hockey-scoring
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • Tsjekkisk siger trass kjedesvikt

  Tsjekkiske Jan Hirt tok ein sterk seier på den 16. etappen av Giro d'Italia. På det siste fjellet blei rittleiar Richard Caparaz sett under kraftig press.

  Etappen på 202 kilometer frå Salò til Aprica blei innhaldsrik og svært underhaldande. På den siste stigninga blei det kjempa på to frontar, både om etappesigeren og sammenlagtleiinga.

  Til slutt var tsjekkiske Hirt den sterkaste. Han hadde den nederlandske ungguten Thymen Arensman nærmast seg på målstreken. Hirt har vore i brot fleire gonger i årets ritt, utan å bli løna med seier.

  – Det blei vanskelege stunder undervegs. I den siste bakken bytte ikkje sykkelen min gir som han skulle. Kjedet hoppa, men eg ville så gjerne vinne, sa Hirt etter sigeren.

  Carapaz held den rosa leiartrøya. Men forspranget til Hindley er no på berre sju sekund etter at australiaren tok fire bonussekund i målgangen. Carapaz fekk to.

  Jan Hirt
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters
 • Gullballen skal delast ut 17. oktober

  Fotballens høgaste utmerking, «Gullballen» blir delt ut i Paris 17. oktober, melder magasinet France Football.

  Frå no av skal prisen delast ut på bakgrunn av prestasjonar i den internasjonale sesongen frå august til juli, ikkje i kalendaråret som før.

  Lista over dei nominerte blir gjort kjend 12. august.

  I fjor vann Lionel Messi og Alexia Putellas, begge frå Barcelona. Ada Hegerberg blei den første kvinnelege vinnaren i 2018.

  Hegerberg, gullballen
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste