Supertalentets nye mål: – Det handler om å slå Therese

Den svenske VM-sensasjonen Frida Karlsson (19) drømmer om å være først opp «monsterbakken» i Val di Fiemme neste sesong.

Frida Karlsson

VIL BLI BEST: Svenske Frida Karlsson mener alvor første neste sesong. Her bli hun intervjuet under ski-VM i Seefeld.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Jeg har alltid sett fram til avslutningen der. Det har vært en drøm, sier hun til Aftonbladet.

Karlsson fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med tre VM-medaljer i Seefeld i februar.

Mange ser på 19-åringen som arvtaker etter Therese Johaug på toppen av den internasjonale langrennstronen.

Neste sesong blir hennes første som fullblods seniorløper. Kommende sesong er mesterskapsfri. Dermed blir det mer prestisje rundt Tour de Ski enn på mange år.

– Jeg kommer til å legge vekt på den konkurransen. Jeg tror konseptet passer meg veldig bra, sier Karlsson til Aftonbladet.

– Mektig konkurranse

Mange av de største stjernene har droppet touren de siste årene for å fokusere på VM og OL. Nå blir trolig Tour de Ski det gjeveste målet ved siden av den totale verdenscupen.

Og Karlsson ser fram mot klatringen opp monsterbakken i Val di Fiemme.

– Når det kom en bakke på ungdomstreningene utfordret jeg alltid gutta og latet som det var Tour de Ski. Jeg har alltid tenkt at en dag skal jeg konkurrere i den bakken. Jeg liker konseptet med at man blir utfordret i flere ulike konkurranser. Den som vinner Tour de Ski er den beste allroundløperen. Det hadde vært en mektig konkurranse å vinne, sier Karlsson videre.

VM ski 2019 10km Langrenn kvinner

TRIO: Frida Karlsson utfordret Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg under VM i Seefeld. Her etter 10-kilometeren der det ble sølv på Karlsson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ung og uerfaren

NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland mener det svenske stjerneskuddet er en kandidat til å vinne Tour de Ski.

– Hun viste i Seefeld at hun er blant de beste i verden og at hun kan vinne verdenscuprenn. Hun kan utfordre både Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Hun har utholdenhetsegenskaper som gjør at hun kan vinne Tour de Ski, sier Aukland.

– Utfordringen er at hun er ung og uerfaren, og har ikke vært gjennom Tour de Ski tidligere. Å klare å restituere seg etter konkurranser, og prestere flere dager etter hverandre blir den store utfordringen, sier han videre.

Advarer Johaug

Karlsson sjokkerte langrennsverden da hun gav Therese Johaug kamp til døra på 10-kilometeren i ski-VM. Til slutt var hun bare 12,2 sekund bak i mål og tok sin første VM-medalje.

Nå advarer hun Johaug før neste sesong.

– Jeg er ikke en person som setter resultatmål. Jeg kan bare fokusere på min egen utvikling og gjøre det som jeg selv blir bedre av. Men det endelige målet er å bli best og være på toppen av pallen i mesterskap. Da handler det om å slå Therese og alle andre jenter, sier Frida Karlsson.

Siste nytt

 • Elyounoussi scoret to

  Tarik Elyounoussi scoret et mål i hver omgang da AIK slo Falkenberg 2-0 i Allsvenskan i fotball mandag kveld, melder NTB. Med totalt åtte scoringer så langt i år er nordmannen toppscorer i Sverige.

  Tarik
  Foto: Nils Petter Nilsson / NTB scanpix
 • Sverige til kvartfinale

  Det ble dramatisk da Sverige slo Latvia 5-4 og tok seg til kvartfinale i ishockey-VM. Storfavorittene avgjorde nemlig ikke før 30 sekunder gjensto. Da satte Dennis Rasmussen inn den avgjørende scoringen i åpent mål.

  X00829
  Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters
 • Hegerberg i årets mesterligatropp

  Ada Hegerberg (23) er tatt ut i årets mesterligatropp av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), melder NTB. Til sammen har UEFAs tekniske observatører nominert to keepere og 15 utespillere i troppen.

  De nominerte spillerne:

  Keepere: Sandra Paños (Barcelona), Sarah Bouhaddi (Lyon).

  Backer: Millie Bright (Chelsea), Amel Majri (Lyon), Wendie Renard (Lyon), Irene Paredes (Paris Saint-Germain), Lucy Bronze (Lyon), Griedge M'Bock Bathy (Lyon).

  Midtbanespillere: Vicky Losada (Barcelona), Melanie Leupolz (Bayern München), Amandine Henry (Lyon), Dzsenifer Marozsán (Lyon), Alexia Putellas (Barcelona).

  Spisser: Erin Cuthbert (Chelsea), Ada Hegerberg (Lyon), Eugénie Le Sommer (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Karen Carney (Chelsea).

  X02762
  Foto: LISI NIESNER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal