Supertalentets nye mål: – Det handler om å slå Therese

Den svenske VM-sensasjonen Frida Karlsson (19) drømmer om å være først opp «monsterbakken» i Val di Fiemme neste sesong.

Frida Karlsson

VIL BLI BEST: Svenske Frida Karlsson mener alvor første neste sesong. Her bli hun intervjuet under ski-VM i Seefeld.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Jeg har alltid sett fram til avslutningen der. Det har vært en drøm, sier hun til Aftonbladet.

Karlsson fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med tre VM-medaljer i Seefeld i februar.

Mange ser på 19-åringen som arvtaker etter Therese Johaug på toppen av den internasjonale langrennstronen.

Neste sesong blir hennes første som fullblods seniorløper. Kommende sesong er mesterskapsfri. Dermed blir det mer prestisje rundt Tour de Ski enn på mange år.

– Jeg kommer til å legge vekt på den konkurransen. Jeg tror konseptet passer meg veldig bra, sier Karlsson til Aftonbladet.

– Mektig konkurranse

Mange av de største stjernene har droppet touren de siste årene for å fokusere på VM og OL. Nå blir trolig Tour de Ski det gjeveste målet ved siden av den totale verdenscupen.

Og Karlsson ser fram mot klatringen opp monsterbakken i Val di Fiemme.

– Når det kom en bakke på ungdomstreningene utfordret jeg alltid gutta og latet som det var Tour de Ski. Jeg har alltid tenkt at en dag skal jeg konkurrere i den bakken. Jeg liker konseptet med at man blir utfordret i flere ulike konkurranser. Den som vinner Tour de Ski er den beste allroundløperen. Det hadde vært en mektig konkurranse å vinne, sier Karlsson videre.

VM ski 2019 10km Langrenn kvinner

TRIO: Frida Karlsson utfordret Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg under VM i Seefeld. Her etter 10-kilometeren der det ble sølv på Karlsson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ung og uerfaren

NRKs langrennsekspert, Fredrik Aukland mener det svenske stjerneskuddet er en kandidat til å vinne Tour de Ski.

– Hun viste i Seefeld at hun er blant de beste i verden og at hun kan vinne verdenscuprenn. Hun kan utfordre både Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Hun har utholdenhetsegenskaper som gjør at hun kan vinne Tour de Ski, sier Aukland.

– Utfordringen er at hun er ung og uerfaren, og har ikke vært gjennom Tour de Ski tidligere. Å klare å restituere seg etter konkurranser, og prestere flere dager etter hverandre blir den store utfordringen, sier han videre.

Advarer Johaug

Karlsson sjokkerte langrennsverden da hun gav Therese Johaug kamp til døra på 10-kilometeren i ski-VM. Til slutt var hun bare 12,2 sekund bak i mål og tok sin første VM-medalje.

Nå advarer hun Johaug før neste sesong.

– Jeg er ikke en person som setter resultatmål. Jeg kan bare fokusere på min egen utvikling og gjøre det som jeg selv blir bedre av. Men det endelige målet er å bli best og være på toppen av pallen i mesterskap. Da handler det om å slå Therese og alle andre jenter, sier Frida Karlsson.

Siste nytt

 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Mesterligahåpet lever for Liverpool

  Med 2-0 seier over Southampton, sikret Liverpool særs viktige poeng. Sadio Mané scoret etter en drøy halvtime for vertene. Det så lenge ut til å bli kampens eneste mål, før Thiago Alcantara la på til 2-0 på overtid.

  At både Leicester og Tottenham avga poeng denne runden er også gode nyheter for Liverpool, som nå ligger på sjetteplass med 57 poeng. De rødkledde har også én kamp mindre spilt enn Spurs. Likevel er det fremdeles seks poeng opp til Leicester på mesterligaplass.

  Liverpool har nå fire kamper igjen. Borte mot Manchester United, West Bromwich og Burnley, før de avslutter Premier League-sesongen hjemme mot Crystal Palace.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Nok et semifinaletap for Ruud

  Italienske Matteo Berrettini ble hakket for sterk for Norges tennisstjerne og vant med sifrene 6-4, 6-4. I sin tredje strake semifinale på ATP-1000-nivå, ble det også det tredje tapet. Det betyr at det er Berrettini som møter Alexander Zverev i finalen i Madrid.

  – Det er som det er. Vi må akseptere tap, det er ikke noe å gjøre med det. Jeg synes at Berrettini servet fantastisk bra i dag, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

  Ruud må derfor vente videre på sin første Masters-finale. Tidligere har han kommet til kort i semifinaler mot verdensstjernene Novak Djokovic (Roma, 2020) og Andrej Rublev (Monte Carlo, 2021).

  Ruud servet noe svakere enn han har gjort tidligere i turneringen. I tillegg fikk han flere bruddballer mot seg. Før semifinalen hadde han kun fått én bruddball mot seg i hele turneringen. Men tross tap i semifinalen, har det vært en sterk turnering av Ruud.

  – Vi kan ikke være skuffet, det har vært mye bra tennis. Jeg tror Berrettini spiller opp mot sitt aller beste i dag, sier pappa Ruud til Eurosport.

  Spain Tennis. Casper Ruud.
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal