Stølås røk trolig akillessenen da Bundesliga-klubb var på tribunen: – Veldig surt

HAUGESUND/OSLO (NRK): NRK vet at Bundesliga-klubben Union Berlin var på plass i Haugesund for å se på Alexander Stølås. De fikk se at han trolig røk akillessenen.

Eliteserien fotball 2019: FK Haugesund - Brann (1-1)

SKUFFET: Haugesunds venstreback Alexander Stølås røk trolig akillessenen i oppgjøret mellom Haugesund og Brann.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi får få noen til å snakke med dem og si at jeg er god til å trene og at jeg er tilbake om et halvt år, så får de enten komme tilbake eller noe sånt. Det er veldig surt, sier Stølås til NRK på spørsmål om interessen fra Union Berlin.

NRK vet at den tyske hovedstadsklubben, som rykket opp til Bundesliga da de slo Stuttgart i opprykksfinalen i slutten av mai, var på plass i Haugesund lørdag for å finsikte Haugesunds venstreback.

Den turen fikk den tyske klubbens representanter svært lite ut av.

Kvarteret var spilt på Haugesund stadion da Stølås, en av Eliteseriens store formspillere denne sesongen, gikk ned for telling – tilsynelatende uten at noen var i nærheten av ham.

Alexander Stølås med venstrefoten i gips

I GIPS: Alexander Stølås kom ut i intervjusonen med venstrefoten i gips etter kampen.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Stølås mottok først behandling. Han kom seg etter hvert på beina, men måtte til slutt kaste inn håndkleet.

30-åringen ble båret av banen. Etter kampen forteller han at alt tyder på at akillessenen er røket.

– Det er veldig kult at jeg har gjort det så bra at folk var interesserte, så får jeg bare gjøre en enda bedre jobb og komme sterkere tilbake, sier Stølås, som står med tre mål og tre målgivende pasninger i Eliteserien.

Haugesund åpnet best

Før fem minutter var spilt hadde vertene kommet til to store sjanser, én ved Ibrahima Wadji og én ved nevnte Stølås. Begge ble stoppet av Brann-keeper Håkon Opdal.

Etter en knapp halvtime traff Kristoffer Velde, som kom inn da Stølås ble båret av banen, utsiden av stolpen med et skudd fra 18 meter.

Så fikk gjestene straffe da tidligere Brann-spiller Fredrik Pallesen Knudsen felte Veton Berisha.

Straffen reddet Haugesund-keeper Helge Sandvik, men returen satte Wormgoor i mål.

Brann-supporterne feirer etter at Brann har tatt ledelsen 1-0 over Haugesund

FEIRER: Bortesupporterne jubler etter at Vito Wormgoor har sendt Brann opp i ledelsen på Haugesund stadion.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Drømmescoring

Etter en drøy time utlignet Haugesund da Sondre Tronstad dro til fra over 20 meter. Ballen fløy opp i det lengste hjørnet bak Opdal.

– Det var et skikkelig drømmetreff. At det er sånn jeg gjør det når jeg først scorer, er helt magisk, sier Tronstad til NRK.

– Det var første gang jeg hadde troen på det på fire år, så da satt den.

Laster Twitter-innhold

– Men jeg er litt skuffet over at det ender 1-1. Vi skulle gjerne hatt tre poeng i dag, men det er en tett og jevn kamp, så sånn sett er det greit, sier målscoreren etter oppgjøret.

Bommet på åpent mål

Mot slutten av kampen hadde begge lag flere muligheter til å avgjøre kampen, men ingen fant veien til nettmaskene i sluttminuttene.

Det burde Kristoffer Løkberg gjort.

Innbytteren skulle bare sette foten til innlegget fra Amer Ordagic, men klarte ikke stokke beina.

– Jeg ser hvor det er rom og hvor ballen kan komme, så får jeg den akkurat der jeg skal ha den, men så går den mellom beina mine. Jeg vet ikke helt hva som skjer, sier Løkberg til NRK om sjansen minuttet før slutt.

– Det er jævlig surt. Vi har muligheten til å stikke av med alle poengene, så det er surt, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Lover flere på alpinlandslaget

  Økonomien til alpinlandslaget ser lysere ut enn i fjor, og sportssjef Claus Ryste sier det er plass til flere løpere denne gangen.

  Forrige sesongs alpinlandslag var preget av stram økonomi, og det gjorde at størrelsen på laget og dets budsjetter ble redusert i forhold til 2019/20-sesongen. I 2020/21-sesongen var det 25 løpere tilknyttet landslaget, hvorav åtte menn og tre kvinner hadde A-status. Sesongen før var det 30.

  – I fjor var det store kutt i økonomien. Det har vi ikke i år. Da er det plass til flere og mer aktivitet, sier Claus Ryste til NTB.

  Norges Skiforbund tapte 30 millioner kroner i starten av koronapandemien og måtte kutte i antall stillinger. Det preget også alpinlandslaget.

  – I forhold til i fjor er vi på et annet sted (økonomisk). Vi har veldig mange gode på alle nivåer, og mange unge, og vi skal prøve å sy sammen det beste opplegget på alle nivåene, sier sportssjef Ryste.

  Han opplyser at landslagsuttaket blir offentliggjort i slutten av april. (NTB)

  VM i alpint 2021
  Foto: Torstein Bøe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal