Stølås røk trolig akillessenen da Bundesliga-klubb var på tribunen: – Veldig surt

HAUGESUND/OSLO (NRK): NRK vet at Bundesliga-klubben Union Berlin var på plass i Haugesund for å se på Alexander Stølås. De fikk se at han trolig røk akillessenen.

Eliteserien fotball 2019: FK Haugesund - Brann (1-1)

SKUFFET: Haugesunds venstreback Alexander Stølås røk trolig akillessenen i oppgjøret mellom Haugesund og Brann.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi får få noen til å snakke med dem og si at jeg er god til å trene og at jeg er tilbake om et halvt år, så får de enten komme tilbake eller noe sånt. Det er veldig surt, sier Stølås til NRK på spørsmål om interessen fra Union Berlin.

NRK vet at den tyske hovedstadsklubben, som rykket opp til Bundesliga da de slo Stuttgart i opprykksfinalen i slutten av mai, var på plass i Haugesund lørdag for å finsikte Haugesunds venstreback.

Den turen fikk den tyske klubbens representanter svært lite ut av.

Kvarteret var spilt på Haugesund stadion da Stølås, en av Eliteseriens store formspillere denne sesongen, gikk ned for telling – tilsynelatende uten at noen var i nærheten av ham.

Alexander Stølås med venstrefoten i gips

I GIPS: Alexander Stølås kom ut i intervjusonen med venstrefoten i gips etter kampen.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Stølås mottok først behandling. Han kom seg etter hvert på beina, men måtte til slutt kaste inn håndkleet.

30-åringen ble båret av banen. Etter kampen forteller han at alt tyder på at akillessenen er røket.

– Det er veldig kult at jeg har gjort det så bra at folk var interesserte, så får jeg bare gjøre en enda bedre jobb og komme sterkere tilbake, sier Stølås, som står med tre mål og tre målgivende pasninger i Eliteserien.

Haugesund åpnet best

Før fem minutter var spilt hadde vertene kommet til to store sjanser, én ved Ibrahima Wadji og én ved nevnte Stølås. Begge ble stoppet av Brann-keeper Håkon Opdal.

Etter en knapp halvtime traff Kristoffer Velde, som kom inn da Stølås ble båret av banen, utsiden av stolpen med et skudd fra 18 meter.

Så fikk gjestene straffe da tidligere Brann-spiller Fredrik Pallesen Knudsen felte Veton Berisha.

Straffen reddet Haugesund-keeper Helge Sandvik, men returen satte Wormgoor i mål.

Brann-supporterne feirer etter at Brann har tatt ledelsen 1-0 over Haugesund

FEIRER: Bortesupporterne jubler etter at Vito Wormgoor har sendt Brann opp i ledelsen på Haugesund stadion.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Drømmescoring

Etter en drøy time utlignet Haugesund da Sondre Tronstad dro til fra over 20 meter. Ballen fløy opp i det lengste hjørnet bak Opdal.

– Det var et skikkelig drømmetreff. At det er sånn jeg gjør det når jeg først scorer, er helt magisk, sier Tronstad til NRK.

– Det var første gang jeg hadde troen på det på fire år, så da satt den.

Laster Twitter-innhold

– Men jeg er litt skuffet over at det ender 1-1. Vi skulle gjerne hatt tre poeng i dag, men det er en tett og jevn kamp, så sånn sett er det greit, sier målscoreren etter oppgjøret.

Bommet på åpent mål

Mot slutten av kampen hadde begge lag flere muligheter til å avgjøre kampen, men ingen fant veien til nettmaskene i sluttminuttene.

Det burde Kristoffer Løkberg gjort.

Innbytteren skulle bare sette foten til innlegget fra Amer Ordagic, men klarte ikke stokke beina.

– Jeg ser hvor det er rom og hvor ballen kan komme, så får jeg den akkurat der jeg skal ha den, men så går den mellom beina mine. Jeg vet ikke helt hva som skjer, sier Løkberg til NRK om sjansen minuttet før slutt.

– Det er jævlig surt. Vi har muligheten til å stikke av med alle poengene, så det er surt, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny hanskeavtale for skiskytterne

  Avtalen mellom Norges Skiskytterforbund og klesleverandør Odlo endres. Nå kan utøverne velge blant to hanske-merker for de neste tre sesongene. Som NRK meldte forrige uke, har det vært misnøye blant flere av løperne med de hanskene som var tilgjengelige under den forrige avtalen.

  – Utgangspunktet for justeringen i avtalen dreier seg om at hanskene deres (Odlo sine) ikke har passet alle våre utøvere. Nå kan de velge blant to merker, enten Odlo-hansker eller fra Kinetixx, sier Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

  – Forskjellene er store fra utøver til utøver, og det er personlige preferanser. Per i dag tilbyr ikke Odlo skreddersøm på hansker, og dermed har vi godtatt at Kinetixx kan være et alternativ for dem som ønsker denne muligheten, sier administrerende direktør i Odlo, Knut Are Høgberg.

  Johannes Thingnes Bø på Sjusjøen
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • Skremmeskudd fra Bolsjunov

  Alexandr Bolsjunov innledet sesongen med seier i den klassiske sprinten under den finske langrennsåpningen i Olos fredag. Han vant en helrussisk finale foran Alexandr Terentev og Sergej Ardasjev. Bolsjunov besfetet dermed sin posisjon som Johannes Høsflot Klæbos tøffeste konkurrent i verdenscupen denne sesongen. Natalja Neprjajeva, også hun fra Russland, vant kvinnenes sprint foran hjemmehåpene Anne Kyllönen og Tiia Olkkonen.

  Alexandr Bolsjunov
Alexander Bolshunov
  Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE
 • Ingen La Liga-kamp i USA

  Ein spansk rett har nekta La Liga å avvikle ein ligakamp i USA. Ligaen ville legge kampen mellom Villarreal og Atletico Madrid til Miami 6. desember, men fotballforbundet nekta, og saka enda i retten.

  Men La Liga har anka, og anken skal behandlast i februar. Ligaen satsar derfor på å flytte ein kamp til USA seinare i sesongen.

  Også i fjor blokkerte forbundet ligaspel i USA. Då var det Girona - Barcelona som var planlagd i Miami.

  La Liga har ein 15-årig avtale med eit sponsorselskap om å promotere «soccer» med kampar i USA.

  – Det er ein del av ein langsiktig plan for å vekse internasjonalt, heiter det i La Ligas komentar til rettsavgjerda i dag.

  Alvaro Morata, Atletico Madrid
  Foto: Sergio Perez / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal