Steira vant NM-gull med en runde: – Overraskende morsomt

Langrennsløper Kristin Størmer Steira var redd hun skulle kjede seg når hun løp rundt og rundt en bane. Slik ble det ikke.

Kristin Størmer Steira NM friidrett

Kristin Størmer Steira var knusende overlegen på 10.000 meteren under NM i friidrett.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Kristin Størmer Steira NM friidrett

Steira trodde hun åpnet for forsiktig, men ble likevel sliten på slutten. Det endte likevel med årets beste tid for norske kvinner.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det var overraskende morsomt. Jeg trodde 25 runder på en bane skulle bli kjedelig, men det var god stemning, så det var egentlig bare morsomt, sier Steira til NRK.no noen minutter etter målgang.

Steira vant NM-gullet på Jessheim på tiden 33.40,75. Det er fire sekunder raskere enn årsbestetiden i Norge, satt av EM-deltaker Runa Skovre Falch.

Steira var et minutt og 46 sekunder foran sølvvinner Fride Vullum-Bruer, og var dermed godt over en runde foran nærmeste konkurrent.

Én baneøkt

– Vi springer mye på trening, men det er rolige turer eller hardt i motbakke. Jeg hadde en baneøkt for ti dager siden da jeg hadde bestemt meg for å bli med her, sier hun.

– Burde ikke friidrettsfolkene slå deg som først og fremst er langrennsløper?

– 10.000 meter stiller litt andre krav, og det var dessverre noen som ble syke og har hatt problemer som gjorde at de måtte trekke seg. Med fulltallig felt hadde jeg kanskje ikke vært først over målstreken, men jeg kan ikke slå dem som ikke er her. Neste gang hadde det vært artig med et felt som sprang sammen, sier hun.

NM-gull nummer to

Steira har tidligere løpt mye, og har blant annet et NM-gull på 5000 meter fra 2009. Hun har også vunnet NM-sølv i motbakkeløp, i tillegg til en lang rekke NM-gull på ski.

NM-mila syntes hun gikk fint underveis.

– Jeg var forberedt med at pusten kom til å kjennes ut som om det var for lett i starten, men jeg kjente det godt i beina på slutten. Da var jeg så gira på å komme meg i mål, sier hun.

PS: NRK1 og NRK.no sender høydepunktene fra NM i friidrett klokken 22.35 i dag, og direkte fra Diamond Lague-stevnet i Birmingham klokken 16.

Sportsnyheter

Andrei Deniskin rasisme

Bileta skakar hockey-verda: – Sårande og utilgiveleg

Ein gest frå Andrei Deniskin har fått ei samla hockey-verd til å reagere knallhardt. Han får det glatte laget både av klubbar og NHL-stjerner.

Siste nytt

 • Haaland kan miste ny kamp

  Erling Braut Haaland sto over Dortmunds kamp mot Borussia Mönchengladbach med en mindre muskelskade.

  Nå står også mesterligaoppgjøret mot Sporting i fare for å ryke.

  – Han har fortsatt smerter, sier Dortmund-trener Marco Rose, ifølge Sky.

  – Kanskje har han spist godt, sovet godt og kommet seg. Da går det muligens litt raskere.

  – Vi må se nærmere etter avslutningstreningen når det kommer til Erling Haaland og Marco Reus. Det blir knapt, sier Rose på mandagens pressekonferanse.

  Dortmund innledet mesterligasesongen med 2–1-seier borte mot Besiktas. Haaland scoret det avgjørende målet.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FC Union Berlin
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Politiet avslutter straffesak

  Politiet har kommet til en konklusjon i en av de to straffesakene som ble opprettet etter skandale-nachspielet på Brann Stadion, skriver de i en pressemelding.

  Det er utstedt et forelegg med bot på 10.000 kroner for oversovertredelse av straffelovens § 271 som omhandler kroppskrenkelse.

  Saken er oversendt statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane for påtaleavgjørelse.

  I den andre straffesaken som ble opprettet, er en person siktet for voldtekt. Siktede erkjenner ikke straffskyld.

 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal