Steira vant NM-gull med en runde: – Overraskende morsomt

Langrennsløper Kristin Størmer Steira var redd hun skulle kjede seg når hun løp rundt og rundt en bane. Slik ble det ikke.

Kristin Størmer Steira NM friidrett

Kristin Størmer Steira var knusende overlegen på 10.000 meteren under NM i friidrett.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Kristin Størmer Steira NM friidrett

Steira trodde hun åpnet for forsiktig, men ble likevel sliten på slutten. Det endte likevel med årets beste tid for norske kvinner.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det var overraskende morsomt. Jeg trodde 25 runder på en bane skulle bli kjedelig, men det var god stemning, så det var egentlig bare morsomt, sier Steira til NRK.no noen minutter etter målgang.

Steira vant NM-gullet på Jessheim på tiden 33.40,75. Det er fire sekunder raskere enn årsbestetiden i Norge, satt av EM-deltaker Runa Skovre Falch.

Steira var et minutt og 46 sekunder foran sølvvinner Fride Vullum-Bruer, og var dermed godt over en runde foran nærmeste konkurrent.

Én baneøkt

– Vi springer mye på trening, men det er rolige turer eller hardt i motbakke. Jeg hadde en baneøkt for ti dager siden da jeg hadde bestemt meg for å bli med her, sier hun.

– Burde ikke friidrettsfolkene slå deg som først og fremst er langrennsløper?

– 10.000 meter stiller litt andre krav, og det var dessverre noen som ble syke og har hatt problemer som gjorde at de måtte trekke seg. Med fulltallig felt hadde jeg kanskje ikke vært først over målstreken, men jeg kan ikke slå dem som ikke er her. Neste gang hadde det vært artig med et felt som sprang sammen, sier hun.

NM-gull nummer to

Steira har tidligere løpt mye, og har blant annet et NM-gull på 5000 meter fra 2009. Hun har også vunnet NM-sølv i motbakkeløp, i tillegg til en lang rekke NM-gull på ski.

NM-mila syntes hun gikk fint underveis.

– Jeg var forberedt med at pusten kom til å kjennes ut som om det var for lett i starten, men jeg kjente det godt i beina på slutten. Da var jeg så gira på å komme meg i mål, sier hun.

PS: NRK1 og NRK.no sender høydepunktene fra NM i friidrett klokken 22.35 i dag, og direkte fra Diamond Lague-stevnet i Birmingham klokken 16.

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal