Glenn Solberg blir svensk landslagstrener

Glenn Solberg tar over som trener for det svenske håndballandslaget for menn etter EM i 2020. Det bekrefter Det svenske håndballforbundet tirsdag.

Glenn Solberg

LANDSLAGSTRENER: Glenn Solberg skal ta over det svenske landslaget i håndball.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Solberg har vært en av tre aktuelle kandidater til å ta over som ny trener for det svenske handballandslaget for menn.

NRK meldte at Solberg var klar som ny Sverige-trener mandag.

Solberg selv fortalte at han var i dialog med det svenske forbundet, men ville ikke bekrefte at noe var avklart da.

– Jeg er utrolig stolt over å få lede et landslag i verdenstoppen, sier han i en pressemelding.

– Jeg ble veldig glad og stolt over å være kandidat til jobben. Det er et landslag som har gode tradisjoner og en fin historie. Jeg er ekstremt motivert, forteller han.

– Kan utvikle landslaget videre

Den nåværende treneren, Kristján Andrésson, går til den tyske storklubben Rhein-Neckar Löwen i sommer, men fortsetter som landslagstrener til etter EM på hjemmebane i januar 2020. Da tar Solberg offisielt over som Sveriges trener.

Ifølge Det svenske håndballforbundet vil han begynne i en deltidsstilling allerede i september.

Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til etter OL 2024 og får med seg Andréssons assistenttrener Martin Boquist videre på laget.

– Kristján Andrésson og Martin Boquist har gjort en fantastisk jobb de seneste årene og vi tror at Glenn Solberg sammen med Martin kan utvikle landslaget videre, sier Robert Wedberg, som er generalsekretær for Det svenska håndballforbundet.

Lang erfaring

Glenn Solberg har lang erfaring som landslagsspiller.

I årene 1994 til 2008 rakk han å få med seg 122 landskamper og 250 mål. Han hadde også en suksessfylt karriere som utenlandsproff i Spania og Tyskland. Han har også vært assistenttrener på det norske herrelandslaget.

Solberg har den siste tiden hatt treneransvaret for St. Hallvard, en klubb han for få uker siden ledet til opprykk til eliteserien.

Siste nytt

 • Nederland vant mot spillets gang

  Japan hadde en drøss av muligheter til å score det avgjørende målet i den andre omgangen mot Nederland, men minutter før slutt fikk de oransje straffe etter en hands i feltet. Lieke Martens scoret sitt andre mål for dagen og ble matchvinner. I kvartfinalen skal de regjerende europamesterne møte Italia.

  Nederlands Lieke Martens (t.v.) og hennes lagvenninner feirer Martens 2-1-scoring mot Japan
  Foto: Francois Mori / AP
 • England-kaptein slit før Norge-møte

  Det er uvisst om England sin kaptein, Steph Houghton, vil bli speleklar til kvartfinalen mot Norge. Landslagssjef Phil Neville seier til Daily Mirror at kapteinen framleis har store smerter. Ho stod over treninga tysdag, etter ankelskaden som ho pådrog seg i åttandedelsfinalen.

  Women's World Cup - Round of 16 - England v Cameroon
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Italia tok seg til kvartfinalen

  Kina tapte 2–0 mot Italia i åttandedelsfinalen, og dermed er italienarane klare for kvartfinalen i VM. Valentina Giacinti sørga for italiensk leiing alt etter 15 minutt. Få minutt ut i andre omgang sørga Aurora Galli for 2–0.

  Foto: Claude Paris / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal