Glenn Solberg blir svensk landslagstrener

Glenn Solberg tar over som trener for det svenske håndballandslaget for menn etter EM i 2020. Det bekrefter Det svenske håndballforbundet tirsdag.

Glenn Solberg

LANDSLAGSTRENER: Glenn Solberg skal ta over det svenske landslaget i håndball.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Solberg har vært en av tre aktuelle kandidater til å ta over som ny trener for det svenske handballandslaget for menn.

NRK meldte at Solberg var klar som ny Sverige-trener mandag.

Solberg selv fortalte at han var i dialog med det svenske forbundet, men ville ikke bekrefte at noe var avklart da.

– Jeg er utrolig stolt over å få lede et landslag i verdenstoppen, sier han i en pressemelding.

– Jeg ble veldig glad og stolt over å være kandidat til jobben. Det er et landslag som har gode tradisjoner og en fin historie. Jeg er ekstremt motivert, forteller han.

– Kan utvikle landslaget videre

Den nåværende treneren, Kristján Andrésson, går til den tyske storklubben Rhein-Neckar Löwen i sommer, men fortsetter som landslagstrener til etter EM på hjemmebane i januar 2020. Da tar Solberg offisielt over som Sveriges trener.

Ifølge Det svenske håndballforbundet vil han begynne i en deltidsstilling allerede i september.

Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til etter OL 2024 og får med seg Andréssons assistenttrener Martin Boquist videre på laget.

– Kristján Andrésson og Martin Boquist har gjort en fantastisk jobb de seneste årene og vi tror at Glenn Solberg sammen med Martin kan utvikle landslaget videre, sier Robert Wedberg, som er generalsekretær for Det svenska håndballforbundet.

Lang erfaring

Glenn Solberg har lang erfaring som landslagsspiller.

I årene 1994 til 2008 rakk han å få med seg 122 landskamper og 250 mål. Han hadde også en suksessfylt karriere som utenlandsproff i Spania og Tyskland. Han har også vært assistenttrener på det norske herrelandslaget.

Solberg har den siste tiden hatt treneransvaret for St. Hallvard, en klubb han for få uker siden ledet til opprykk til eliteserien.

Siste nytt

 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal