Glenn Solberg blir svensk landslagstrener

Glenn Solberg tar over som trener for det svenske håndballandslaget for menn etter EM i 2020. Det bekrefter Det svenske håndballforbundet tirsdag.

Glenn Solberg

LANDSLAGSTRENER: Glenn Solberg skal ta over det svenske landslaget i håndball.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Solberg har vært en av tre aktuelle kandidater til å ta over som ny trener for det svenske handballandslaget for menn.

NRK meldte at Solberg var klar som ny Sverige-trener mandag.

Solberg selv fortalte at han var i dialog med det svenske forbundet, men ville ikke bekrefte at noe var avklart da.

– Jeg er utrolig stolt over å få lede et landslag i verdenstoppen, sier han i en pressemelding.

– Jeg ble veldig glad og stolt over å være kandidat til jobben. Det er et landslag som har gode tradisjoner og en fin historie. Jeg er ekstremt motivert, forteller han.

– Kan utvikle landslaget videre

Den nåværende treneren, Kristján Andrésson, går til den tyske storklubben Rhein-Neckar Löwen i sommer, men fortsetter som landslagstrener til etter EM på hjemmebane i januar 2020. Da tar Solberg offisielt over som Sveriges trener.

Ifølge Det svenske håndballforbundet vil han begynne i en deltidsstilling allerede i september.

Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg til etter OL 2024 og får med seg Andréssons assistenttrener Martin Boquist videre på laget.

– Kristján Andrésson og Martin Boquist har gjort en fantastisk jobb de seneste årene og vi tror at Glenn Solberg sammen med Martin kan utvikle landslaget videre, sier Robert Wedberg, som er generalsekretær for Det svenska håndballforbundet.

Lang erfaring

Glenn Solberg har lang erfaring som landslagsspiller.

I årene 1994 til 2008 rakk han å få med seg 122 landskamper og 250 mål. Han hadde også en suksessfylt karriere som utenlandsproff i Spania og Tyskland. Han har også vært assistenttrener på det norske herrelandslaget.

Solberg har den siste tiden hatt treneransvaret for St. Hallvard, en klubb han for få uker siden ledet til opprykk til eliteserien.

Siste nytt

 • Røiseland sprakk på siste skyting

  Marte Olsbu Røiseland endte til slutt på andreplass på supersprinten på Blinkfestivalen. Røiseland måtte ut på to runder etter siste skyting, mens Karoline Knotten kom unna med én. Dermed hadde Knotten akkurat nok avstand ned til Røiseland og det holdt helt inn til mål og til seier. Ingrid Tandrevold endte på tredjeplass.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Krisen fortsetter for Røa

  Nedturene var mange da Røa tapte 1-0 for Avaldsnes på hjemmebane.Målet ble scoret av tidligere Røa-spiller Elise Thorsnes.

  Avaldsnes pådro seg rødt kort etter drøyt 80 minutter ut i kampen. Selv med en spiller mer i sluttminuttene klarte ikke Røa og score på Avaldsnes og gikk på sitt sjette strake tap.

  OG
  Vålerenga måtte nøye seg med ett poeng (1-1) hjemme mot Kolbotn. Dermed stanset Vålerengas seiersrekke etter fire strake seiere.

  Geir Nordby.
  Foto: Fredrik Hagen
 • Kristoff står over NM og EM

  Karantene i Norge gjør at Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm velger å ikke delta i Sykkel-NM eller EM i august. Det melder TV 2 fredag.

  Syklistene, som er lagkamerater i UAE-Team Emirates, skal kjøre Critérium du Dauphiné fra 12. til 16 august, før det blir ti dagers karantene hjemme i Norge.

  Det medfører at de står over både norgesmesterskapet på Ringerike 23. august og EM i Plouay, Frankrike 26. august.

  Tour de France-starten er satt til 29. august denne sesongen.

  0kP1QH5Nr2s
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal