Hopp til innhold

Skiskytterprofil i skrekkulykke: – Husker ikke så mye

Karoline Knotten (27) krasjet med hode først under en sykkeltur hjemme på Lillehammer lørdag. Skiskytterprofilen føler seg heldig etter ulykken og mener det kunne gått mye verre.

Karoline Knotten

TOMMEL OPP: Karoline Knotten prøvde å tenke positivt etter skrekkulykken på sykkel.

Foto: PRIVAT

Knotten husker lite fra hendelsen som sørget for en hjernerystelse og solid trøkk i ansiktet.

På en sykkeltur sammen med venninne og skiskytter Lotte Lie, skulle nemlig mye gå galt for 27-åringen.

Jeg havnet i grøfta. Jeg vet ikke hva som skjedde eller hvordan det skjedde. Jeg lå plutselig på bakken bare. Etter det husker jeg ikke så mye. Der er en halvtime der som er litt borte, forteller Knotten til NRK.

Senest i mars tok Vingrom-utøveren en overraskende pallplass i verdenscupen i estiske Otepää i det som ellers ble en tøff sesong.

Kvinner 7.5km sprint skiskyting

Karoline Knotten på kvinnenes 7.5 kilometer sprint i Holmenkollen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Husket ikke samtale

Da NRK tar kontakt dagen etter ulykken, er Knotten fortsatt usikker på hva som egentlig gikk galt. Det eneste hun vet er at noe forårsaket at hun stupte med hode først i fart på sykkelen.

Jeg har et solid blått øye og skrubbsår i hele ansiktet. En liten skade på skulderen også.

Knotten

BLODIG: 27-åringen fra sengen på legevakten.

Foto: PRIVAT

Til tross for at hun var ved bevissthet hele veien, husker hun nesten ingenting av hendelsesforløpet. Knotten er takknemlig for at hun ikke var alene på turen.

Hun (Lotte Lie) hadde hatt en samtale som jeg ikke husket. Jeg sa at det gikk fint og så skjønte hun etter hvert at alt ikke stemte.

Venninnene tok raskt kontakt med Lies kjæreste som kom og hentet dem. Veien bar rett til legevakta.

Jeg sydde noen sting over og under øyet. De lappet meg sammen og ba meg ta det med ro fremover. Det var også en liten hjernerystelse, fortsetter hun.

– Ikke lyst til å tenke på

Knotten føler seg heldig og mener det kunne gått mye verre. Både hjelmen og brillene var hardt skadet etter ulykken.

– Jeg har trynet flere ganger før. Et kjøttsår på rumpa går fint, men nå tok jeg det på fjeset. Det å slå hodet skal man ikke tulle med. Hvis ikke jeg hadde hatt hjelm så hadde sikkert hodet vært kutta i to. Det har jeg ikke lyst til å tenke på.

Knotten la ut et innlegg på Instagram om ulykken søndag, hvor hun avsluttet med: «Bruk hjelm, alltid!». På innlegget har hun fått støtte fra Tiril Eckhoff og Sturla Holm Lægreid.

Karoline Knotten

ØDELAGT: Brillene til Karoline Knotten etter ulykken.

Foto: Skjermdump/Instagram

Sykkelturen var årets første for skiskytterprofilen, som har vært sengeliggende med korona- og influensasykdom siden sesongavslutningen i Holmenkollen.

Nå venter en ny periode på sidelinjen for Knotten.

Jeg føler meg egentlig bra og har gått litt rundt i dag. Vi skal egentlig inn på markedsdager nå med landslaget, men jeg tror ikke de vil ha noen bilder av meg slik jeg ser ut, sier hun spøkefullt.

Siste nytt

 • Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø utsettes

  Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for Tromsø.

  Det opplyser Tromsø selv på sine nettsider onsdag.

  Det ble tidligere i uken klart at Tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de.

  – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til Kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse.

  Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen.

  Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Sandefjord - Tromsø (2-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • RBK anker Henriksens karantene

  Rosenborg har sendt inn en anke på Markus Henriksens karantene for det røde kortet han fikk mot Viking i Eliteserien i helgen.

  Søndag fikk Vikings Zlatko Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring.

  Tirsdag kom dommen fra Norges Fotballforbund om at Tripic må sone to kamper, mens Henriksen må stå over en RBK-kamp. På Twitter opplyser trønderklubben at en anke er sendt inn. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Berisha mister toppkampen mot Lillestrøm

  Veton Berisha må trolig stå over de to neste seriekampene for Viking grunnet en skade i leggen, melder Stavanger Aftenblad.

  Det betyr at både toppoppgjøret mot Lillestrøm søndag og hjemmekampen mot Kristiansund neste helg høyst trolig går uten lagets toppscorer.

  Trolig spares Berisha til Viking skal møte Sparta Praha på bortebane i den første av to kvalikkamper til conferenceligaen, skriver Stavanger Aftenblad.

  Første oppgjør spilles i Praha 21. juli. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Strømsgodset - Viking (3-2)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste