Hopp til innhold
Kommentar

Sirkus til folket

KOMMENTAR: Hvor mye skulle du hatt for å få juling av en verdensmester i boksing? For Conor McGregor er svaret ca. en milliard kroner.

Floyd Mayweather Conor McGregor

FULLT SHOW: Floyd Mayweather (til venstre) og Conor McGregor har laget liv og røre på hver eneste pressekonferanse hittil Her fra gårsdagens innveiing i Las Vegas.

Foto: Steve Marcus / Reuters

Søndag morgen norsk tid står en av tidenes beste boksere, Floyd Mayweather jr., i det ene hjørnet av ringen i Las Vegas. Ubeseiret gjennom 49 kamper som proff og med skuffer og skap fulle av VM-tittelbelter.

I det andre hjørnet står det en debutant. Nå er ikke Conor McGregor en helt tilfeldig fyr fra gata, men han har omtrent samme bokse-erfaring som en.

Ingen sportslig verdi

En verdensmester i boksing skal møte en verdensmester i MMA. Det har omtrent samme sportslige verdi som om en verdensmester i tennis skulle blitt utfordret på tennisbanen av en verdensmester i bordtennis. Bordtennisspilleren ville vel hatt omtrent like stor sjanse som en is i et barneselskap.

Floyd Mayweather throws money at Conor McGregor

PENGEKAST: Under pressekonferansen i New York kastet Floyd Mayweather en seddelbunke i retning rivalen.

Foto: Noah K. Murray / Reuters

De har holdt hverandre varme og bygd opp forventningene til denne kampen i årevis. Skittkastingen har vært helt uten grenser og ble toppet av en turne med pressekonferanser i sommer. Pressekonferansene var ikke for sarte sjeler, men de har helt sikkert bidratt til det som er målet med kampen – å tjene penger.

Mye penger.

Dårlig rykte

Både Mayweather, også kjent som «MoneyMay», og McGregor vet å spille på de riktige strengene. Ingen av dem er utpreget sympatiske typer. Mayweather har en historie med fengselsstraff for å ha slått en tidligere kjæreste. Han elsker å skryte av pengene sine og legger gjerne ut bilder av luksuslivet sitt.

De siste to årene har han på sosiale medier stort sett fokusert på «Girl Collection», et slags strippeklubb-konsept han driver. McGregor er neppe svigermors drøm han heller. En ting er den ekstremt aggressive oppførselen hans, det kan være et våpen i kampidrett. Noe helt annet er at han har kommet med rasistiske uttalelser på pressekonferansene.

Begge lever godt med et dårlig rykte. Det betyr bare at flere har lyst til å kjøpe billett til kampene deres – om ikke annet for å se dem få seg en på trynet.

Boxing: Mayweather vs McGregor-World Tour

SE NØYE PÅ DRESSEN: Stripene på McGregors dress er ikke vanlige striper...

Foto: Gary A. Vasquez / Reuters

Taperen: boksingen

Både Mayweather og McGregor kommer til å være vinnere økonomisk. I tillegg kommer blant annet TV-selskaper, rettighetseiere og underholdningsindustrien i Las Vegas til å sitte igjen som vinnere med penger i potten.

Taperen er boksingen. 16. september går det en ekte boksekamp i samme arena. Saul «Canelo» Alvarez og Gennady Golovkin gjør opp om ikke mindre enn fire VM-titler i mellomvekt. En åpen, rettferdig og spennende kamp – som dessverre drukner helt i «hypen» rundt helgas mismatch.

Svenske i VM-kamp på programmet

Er du en av dem som vil betale 500 kroner for å se, er det mest sportslig verdi i forkampene. Der skal blant andre svenske Badou Jack prøve å ta lett-tungvektstittelen i forbundet WBA fra Nathan Cleverly. Klarer han det, blir han første svenske som har tatt VM-tittel i to vektklasser.

Kan McGregor overraske – mot alle odds?

Det utenkelige kan selvfølgelig skje. Mayweather la egentlig opp for to år siden og han er 40 år gammel mot McGregors 29. Det er også mulig for en nybegynner å slå «hole in one» på golfbanen, men det skjer ikke ofte. Det skjer vel omtrent like ofte som en nybegynner slår en verdensmester i ringen i Las Vegas.

Siste nytt

  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • VG: Skistad sier nei til landslaget

    Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

    Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

    Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

    Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

    Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

    Kristine Stavås Skistad
    Foto: NTB
  • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

    Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

    – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

    – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

    Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

    Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

    – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

    – Har du tenkt mye på det?

    – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

    – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal