NRK Meny
Normal

Semifinalen sikret

20 år etter bronsefinalen sørger Gro Hammerseng og håndballkvinnene for semifinalespill i EM.

Gro Hammerseng Ungarn
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

På dagen 20 år etter at de norske håndballkvinnene slo igjennom internasjonalt ved å vinne bronsefinalen mot DDR under VM i 1986, slår Norge Ungarn 34-31 i Göteborg torsdag kveld.

Dermed er Norge klar for semifinalespill i EM.

- Det var kjempedeilig, sier landslagstrener Marit Breivik til NRKSport etter kampen.

Begynte bra

Breivik varslet før kampen et aggressivt Norge mot Ungarn.

De fem første minuttene av kampen var likevel jevnspilt, men etter hvert greide Norge å etablere et overtak i kampen. Stillingen var 8-5 etter de ti første minuttene av kampen.

Kom tilbake

Til tross for enkelte billige ungarske scoringer, greide det norske laget å sette press på Ungarn i deler av 1. omgang. Etter hvert fikk ungarerne imidlertid anledning til å komme mer med i kampen. Norges forsvarstaktikk fungerte ikke like bra lenger, og angrepsspillet ble for statisk. Ved pause var Norges femmåls ledelse redusert til 16-17 og ett fattig måls forsprang. 

Hammerseng toppscorer

I 2. omgang gjenreiste imidlertid Norge mye av den tapte strukturen i spillet, og etter 40 minutter ledet laget 25-18. Til slutt ender kampen 34-31.

Både Ragnhild Aamodt og kaptein Gro Hammerseng storspilte i kampen. Hammerseng ble Norges toppscorer med åtte mål, mens Aamodt endte med sju scoringer.

- Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle ta i et ekstra tak i dag, sier Hammerseng til TV2.

Vant keeperduell

Katrine Lunde vant også keeperduellen mot Katalin Palinger klart torsdag.

-  Jeg er veldig fornøyd med kampen. Og det er artig å se våre kantspillere. De har ikke bommet mye, sier Lunde etter seieren som gjør Norge ubeseiret i EM etter seks kamper.

Sverige tapte 23-28 for Frankrike tidligere torsdag kveld. Norge møter nå Frankrike i semifinalen etter at Russland slo Spania 31-24.  

 

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal