Røthe om vrakingen: – Ikke noe poeng å være her når jeg ikke er ønsket

Sjur Røthe synes det er urettferdig at han ble vraket til fordel for Tord Asle Gjerdalen på femmila. 25-åringen så derfor ingen grunn til å bli værende i OL-byen.

Røthe

Sjur Røthe er svært skuffet etter å ha blitt vraket til OLs avsluttende femmil. – Jeg ble overrasket og sjokkert da jeg fikk beskjeden, sier Røthe.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Rettferdighet er en av grunnreglene mine, og jeg mener at dette ikke var rettferdig i det hele tatt, sier Sjur Røthe til Bergens Tidende.

Nystad

Landslagstrener Trond Nystad begrunner Røthe-vrakingen med at Gjerdalen har bedre meritter å vise til på femmil.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Torsdag forlot 25-åringen OL-byen i sinne over at han ikke fikk den siste av fire plasser på det norske laget til OLs avsluttende langrennsøvelse.

– Jeg er skuffa, men har nå fullt fokus på å prestere maks resten av verdenscupsesongen, skrev Røthe til NRK tidligere fredag.

– Klar fjerdemann på listen

Overfor Bergens Tidende utdyper han hvor skuffet han faktisk er.

– Jeg var overrasket og sjokkert. Jeg visste at Chris (Jespersen) og Martin (Johnsrud Sundby) selvsagt skulle gå. De er én og to i verdenscupen. Og Petter (Northug) er Petter.

– Det er veldig greit at han går. Men jeg mente at jeg var en klar fjerdemann på listen, sier Røthe til avisen.

Føler seg uønsket

Grunnet sykdomsproblemer i starten av OL fikk ikke Røthe det til å stemme på åpningsrennet 30 kilometer med skibytte. 20.-plassen var likevel nok til å slå Tord Asle Gjerdalen på distansen.

Torsdag i forrige uke vant Røthe dessuten et testrenn mot Gjerdalen. Nå ser 25-åringen bare frem til å komme seg hjem.

– Det blir greit å komme seg bort fra Sotsji. Det er ikke noe poeng å være her når jeg ikke er ønsket, uansett om noen blir syke eller ikke, sa Røthe til Bergens Tidende torsdag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Røthe Gjerdalen

Sjur Røthe slo Tord Asle Gjerdalen (bak) på 30-kilometeren med skibytte. Likevel ble Gjerdalen valgt fremfor Røthe som Norges fjerde og siste løper til femmila.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I og med at femmila i skøyting kun står på programmet hvert andre OL, er det åtte år til neste gang Røthe eventuelt får muligheten til å revansjere seg.

– Jeg har hatt møte med ledelsen og fortalt hva jeg mener, men det hjelper ikke så mye nå, sier Røthe.

Reiste mot trenerens vilje

Landslagstrener Trond Nystad hadde håpet at Røthe ville bli værende i Sotsji som reserve.

– Det var et ønske om at han skulle bli her. Men han er ikke mentalt forberedt til å være her, og derfor er han ikke her, sier Nystad til NRK.no.

Nystad begrunner vrakingen med at Røthe og Gjerdalen ble vurdert likt på form, men at Gjerdalen ble valgt ut fra tidligere femmilsprestasjoner.

– Jeg skjønner Sjur veldig godt. Jeg skulle virkelig ønske at vi hadde fem plasser på denne femmila, sier Tord Asle Gjerdalen, som tok bronse på VM-femmila i Holmenkollen-VM i 2011.

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal