Hopp til innhold

Råsterkt Haver-Løseth-comeback etter elleve måneder ute: – Tusen kilo av skuldrene

LEVI/OSLO (NRK): Nina Haver-Løseth klinte til med en femteplass i sesongens første verdenscuprenn i slalåm.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er veldig godt å ha det overstått. Jeg har hatt en veldig fin dag. Jeg kjente litt på nervene, men det er jo dette jeg har savnet, sier hun til NRK, like etter målgang.

– Det har vært et par år siden jeg sist på startstreken og kjente at det kriblet skikkelig i magen. En del av meg har visst at jeg aldri noen gang har kjørt så bra på ski som jeg gjør nå. Det er så kult å være tilbake, smiler hun.

Haver-Løseth danset seg lekkert gjennom innledningen i finske Levi, og fikk skryt for å ha god rytme av kommentatorene. Etter mye elleve måneder ute og mye nerver inn mot sesongstarten, leverte hun en femteplass.

– Dette er en sesongåpning som gir god grunn til å være positiv, utbrøt NRKs alpinkommentator Thomas Lerdahl.

– Det her lover veldig godt. Fantastisk bra start, supplerte sidemann Lars Elton Myhre.

 • Saken fortsetter under videoen

Leverte to gode omganger – hylles av alpindronningen

Det er nesten elleve måneder siden Haver-Løseth pådro seg et brudd i et leggbein og en meniskskade i Østerrike. Det syntes ikke at hun hadde vært borte fra verdenscupsirkuset i nesten ett år.

– Det var tusen kilo av skuldrene mine da jeg kom i mål. Kjempedeilig, sa Haver-Løseth etter 1. omgang.

–. Det er deilig å se at jobben jeg har gjort, betaler seg, men at jeg også har litt å gå på til 2. omgang. Man kjenner at man lever litt og har sommerfugler i magen.

Vinneren av slalåmen i Levi var, ikke overraskende, amerikanske Mikaela Shiffrin. Hun var suverent best i finaleomgangen og vant med hele 1,78 foran Wendy Holdener fra Sveits.

– Jeg er veldig glad for å ha Nina er tilbake. Velkommen! Vi har savnet henne, og det er kult å se han hun fikk det til i dag, sa Mika

Shiffrin slo Stenmark-rekord

Petra Vlhová hadde bestetid i 1. omgang, men mistet kontroll på ene skien og falt i finaleomgangen.

Shiffrin tok sin 41. slalåmseier. Dermed slo hun Ingemar Stenmark sin rekord. Han endte på 40. Etter målgang gjorde hun ikke annet enn å le:

– Det er ingen som har spurt meg om det i dag. Hverken før løpet, eller etter 1. omgang, men, men, sier hun, før hun bryter ut i latter.

– Rekorder er til for å brytes, men Ingemar Stenmark kommer til å være den største uavhengig av hva jeg eller noen andre gjør, la amerikaneren til.

Siste nytt

 • Hedret med ærespris

  Onsdag ble Fearnleys olympiske og paralympisek ærespris tildelt fire utøvere for fremragende prestasjoner i Tokyo og Beijing.

  Karsten Warholm (26) og Salum Kashafali (28) fikk prisene etter å ha satt verdensrekorder og løpt inn til gull på henholdsvis 400 meter hekk og 100 meter i Tokyo.

  – Det er en ære å få motta en sånn pris, sier Kashafali, stolt over sin nyeste pris – foran et japansk TV-team.

  Marte Olsbu Røiseland (31) tok tre gull- og to bronsemedaljer i Skiskyting.

  – Jeg er veldig takknemlig for at det har gått så bra med idretten. Det er veldig stas å bli satt pris på her med tre andre utøvere, sier Røiseland til NRK.

  Pedersen (23) slo til med fire gullmedaljer og en sølvmedalje i alpinbakkene i Kina.

  – Det de fire vinnerne har prestert, er noe av det ypperste det er ulig å oppnå som olympisk eller paralympisk utøver. Alle fire har gode verdier og representerer fremragende prestasjonskulturer i norsk toppidrett, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

  KW
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025

  Det bekrefter arrangøren for VM i Trondheim onsdag. Skinstad fikk jobben i et styremøte tirsdag.

  – Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM. Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, forteller Ski-VMs styreleder Bård Benum i en pressemelding.

  Skinstad, som har erfaring fra en rekke roller innen langrennssporten, gleder seg til å ta over ledelsen av Ski-VM 2025.

  – For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben, Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 - og som er glade i skisporten - kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier han i pressemeldingen.

  Skinstad erstatter den opprinnelige VM-sjefen Berit Svendsen, som i helgen informerte styreleder Bård Benum om at hun ønsket å fratre sin stilling.

  hkvIAJROpRM
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bekreftet: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

  Ukraina går i kompaniskap med Spania og Portugal og søker om arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

  Spanias fotballforbund (RFEF) opplyser om det overraskende framstøtet onsdag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

  Også president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Aleksander Ceferin, er positiv til søknaden.

  RFEF skriver at partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal styrke båndene til Europa ved å skape håp og gi gjenoppbygningsverktøy til det ukrainske folket.

  De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland er over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

  The Times melder at planen er at en av VM-gruppene skal spille kamper i Ukraina.

  I pressemeldingen skriver imidlertid RFEF at planen for selve turneringen ikke er endret. Spania skal fortsatt bruke elleve arenaer, mens det skal spilles kamper på tre stadioner i Portugal. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste