Hopp til innhold

Råsterkt Haver-Løseth-comeback etter elleve måneder ute: – Tusen kilo av skuldrene

LEVI/OSLO (NRK): Nina Haver-Løseth klinte til med en femteplass i sesongens første verdenscuprenn i slalåm.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er veldig godt å ha det overstått. Jeg har hatt en veldig fin dag. Jeg kjente litt på nervene, men det er jo dette jeg har savnet, sier hun til NRK, like etter målgang.

– Det har vært et par år siden jeg sist på startstreken og kjente at det kriblet skikkelig i magen. En del av meg har visst at jeg aldri noen gang har kjørt så bra på ski som jeg gjør nå. Det er så kult å være tilbake, smiler hun.

Haver-Løseth danset seg lekkert gjennom innledningen i finske Levi, og fikk skryt for å ha god rytme av kommentatorene. Etter mye elleve måneder ute og mye nerver inn mot sesongstarten, leverte hun en femteplass.

– Dette er en sesongåpning som gir god grunn til å være positiv, utbrøt NRKs alpinkommentator Thomas Lerdahl.

– Det her lover veldig godt. Fantastisk bra start, supplerte sidemann Lars Elton Myhre.

 • Saken fortsetter under videoen

Leverte to gode omganger – hylles av alpindronningen

Det er nesten elleve måneder siden Haver-Løseth pådro seg et brudd i et leggbein og en meniskskade i Østerrike. Det syntes ikke at hun hadde vært borte fra verdenscupsirkuset i nesten ett år.

– Det var tusen kilo av skuldrene mine da jeg kom i mål. Kjempedeilig, sa Haver-Løseth etter 1. omgang.

–. Det er deilig å se at jobben jeg har gjort, betaler seg, men at jeg også har litt å gå på til 2. omgang. Man kjenner at man lever litt og har sommerfugler i magen.

Vinneren av slalåmen i Levi var, ikke overraskende, amerikanske Mikaela Shiffrin. Hun var suverent best i finaleomgangen og vant med hele 1,78 foran Wendy Holdener fra Sveits.

– Jeg er veldig glad for å ha Nina er tilbake. Velkommen! Vi har savnet henne, og det er kult å se han hun fikk det til i dag, sa Mika

Shiffrin slo Stenmark-rekord

Petra Vlhová hadde bestetid i 1. omgang, men mistet kontroll på ene skien og falt i finaleomgangen.

Shiffrin tok sin 41. slalåmseier. Dermed slo hun Ingemar Stenmark sin rekord. Han endte på 40. Etter målgang gjorde hun ikke annet enn å le:

– Det er ingen som har spurt meg om det i dag. Hverken før løpet, eller etter 1. omgang, men, men, sier hun, før hun bryter ut i latter.

– Rekorder er til for å brytes, men Ingemar Stenmark kommer til å være den største uavhengig av hva jeg eller noen andre gjør, la amerikaneren til.

Sportsnyheter

Leverte under press: – Èn av tingene vi har etterlyst

Hode. Venstre fot. Høyre fot. Ada Hegerberg (28) vartet opp med hat trick i skjebnekampen hjemme mot Portugal.

Siste nytt

 • Fristil: Eie nummer seks i Big Air-finalen i Beijing

  Friskikjører Sandra Eie ble sjette beste kvinne i finalen i Big Air i verdenscupen i Beijing lørdag.

  Eie var eneste norske utøver som kom seg til finale i både herre- og kvinneklassen. Der skaffet hun seg 139,75 poeng med to hopp på henholdsvis 75,75 og 64 poeng.

  Sveitsiske Mathilde Gremaud vant konkurransen foran britiske Muir Kirsty og Flora Tabanellio (Italia), skriver NTB.

  Freeski landslaget til VM, Sandra Eie
  Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
 • Sprengkulde før Klæbo-renn – svært nær grenseverdiene

  Lørdagens norgescuprenn i langrenn på Gålå blir en svært kald fornøyelse for Johannes Høsflot Klæbo og konkurrentene.

  Lørdag morgen ble det målt minus 17,8 grader på det kaldeste punktet i løypa, melder arrangørene. Grensen for å kunne avvikle renn er på 18 minus.

  Dermed holdt man seg på rett side av grenseverdiene nærmest med knapp margin. Samtidig går deltakerne mot en uhyre kald dag på Gålå.

  10 kilometer klassisk stil står på programmet for både menn og kvinner. Johannes Høsflot Klæbo, som vant fredagens sprint på Gålå, står på startlistene, skriver NTB.

  Klæbo, kald, OL
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Hovland skuffet igjen

  Viktor Hovland leverte en ny skuffende runde i World Open på Bahamas. En ny runde over par gjør at han i praksis er ute av seierskampen.

  Hovland har vunnet invitasjonsturneringen to år på rad. Tiger Woods står bak turneringen som har bare 20 deltakere.

  Med to slag over par har Hovland bare fire mann bak seg på lista. Han er ett slag bak Woods, som er på 15.-plass i sin egen turnering.

  Fredagens Hovland-runde startet med bogey både på 1. og 2. hull. Så kom han seg på rett side med birdie på 3., 6. og 9. hull, men en dobbeltbogey på 12. hull sørget for at han igjen var over par.

  En ny snuoperasjon med birdie på 14. og 15. par var til liten nytte da runden ble avsluttet med bogey på 16. og 18. hull. (NTB)

  ZATUY26UQP0
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal