Råsterkt Haver-Løseth-comeback etter elleve måneder ute: – Tusen kilo av skuldrene

LEVI/OSLO (NRK): Nina Haver-Løseth klinte til med en femteplass i sesongens første verdenscuprenn i slalåm.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er veldig godt å ha det overstått. Jeg har hatt en veldig fin dag. Jeg kjente litt på nervene, men det er jo dette jeg har savnet, sier hun til NRK, like etter målgang.

– Det har vært et par år siden jeg sist på startstreken og kjente at det kriblet skikkelig i magen. En del av meg har visst at jeg aldri noen gang har kjørt så bra på ski som jeg gjør nå. Det er så kult å være tilbake, smiler hun.

Haver-Løseth danset seg lekkert gjennom innledningen i finske Levi, og fikk skryt for å ha god rytme av kommentatorene. Etter mye elleve måneder ute og mye nerver inn mot sesongstarten, leverte hun en femteplass.

– Dette er en sesongåpning som gir god grunn til å være positiv, utbrøt NRKs alpinkommentator Thomas Lerdahl.

– Det her lover veldig godt. Fantastisk bra start, supplerte sidemann Lars Elton Myhre.

 • Saken fortsetter under videoen

Leverte to gode omganger – hylles av alpindronningen

Det er nesten elleve måneder siden Haver-Løseth pådro seg et brudd i et leggbein og en meniskskade i Østerrike. Det syntes ikke at hun hadde vært borte fra verdenscupsirkuset i nesten ett år.

– Det var tusen kilo av skuldrene mine da jeg kom i mål. Kjempedeilig, sa Haver-Løseth etter 1. omgang.

–. Det er deilig å se at jobben jeg har gjort, betaler seg, men at jeg også har litt å gå på til 2. omgang. Man kjenner at man lever litt og har sommerfugler i magen.

Vinneren av slalåmen i Levi var, ikke overraskende, amerikanske Mikaela Shiffrin. Hun var suverent best i finaleomgangen og vant med hele 1,78 foran Wendy Holdener fra Sveits.

– Jeg er veldig glad for å ha Nina er tilbake. Velkommen! Vi har savnet henne, og det er kult å se han hun fikk det til i dag, sa Mika

Shiffrin slo Stenmark-rekord

Petra Vlhová hadde bestetid i 1. omgang, men mistet kontroll på ene skien og falt i finaleomgangen.

Shiffrin tok sin 41. slalåmseier. Dermed slo hun Ingemar Stenmark sin rekord. Han endte på 40. Etter målgang gjorde hun ikke annet enn å le:

– Det er ingen som har spurt meg om det i dag. Hverken før løpet, eller etter 1. omgang, men, men, sier hun, før hun bryter ut i latter.

– Rekorder er til for å brytes, men Ingemar Stenmark kommer til å være den største uavhengig av hva jeg eller noen andre gjør, la amerikaneren til.

Siste nytt

 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP
 • Villa-stjerne med korona-tabbe

  Først ba han alle om å holde seg hjemme. Deretter dro Aston Villa-kapteinen Jack Grealish på kompisbesøk og krasjet med bilen på tur hjem igjen.

  – Jeg vil ikke at noen skal gjøre den samme tabben som jeg gjorde, er 24-åringen sitert på i blant annet BBC.

  Lørdag publiserte han en video der han blant oppfordret folk til å holde seg hjemme for å hjelpe til med å redde liv.

  Selv skal han angivelig ha dratt på fest til en kamerat. På vei hjem krasjet han sin Range Rover inn i to parkerte biler. Han fikk flerret opp det denne forhjulet på sin egen bil, og den var ikke lenger kjørbar.

  Premier League - Leicester City v Aston Villa
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Friidretts-VM utsett

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) opplyser at dei ser etter VM-datoar i 2022 ettersom sommar-OL vart utsett i eit år. VM i Eugene i Oregon skulle etter planen avviklast i august neste år, men det kolliderer med dei nye datoane for OL. Forbundet skriv i ei pressemelding at dei støttar dei nye OL-datoane som vart kunngjort måndag. Samtidig opplyser dei at dei jobbar med nye datoar for friidretts-VM i 2022. Det skjer i samarbeid med VM-arrangøren og andre meisterskapsarrangørar.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal