Råsterkt Haver-Løseth-comeback etter elleve måneder ute: – Tusen kilo av skuldrene

LEVI/OSLO (NRK): Nina Haver-Løseth klinte til med en femteplass i sesongens første verdenscuprenn i slalåm.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er veldig godt å ha det overstått. Jeg har hatt en veldig fin dag. Jeg kjente litt på nervene, men det er jo dette jeg har savnet, sier hun til NRK, like etter målgang.

– Det har vært et par år siden jeg sist på startstreken og kjente at det kriblet skikkelig i magen. En del av meg har visst at jeg aldri noen gang har kjørt så bra på ski som jeg gjør nå. Det er så kult å være tilbake, smiler hun.

Haver-Løseth danset seg lekkert gjennom innledningen i finske Levi, og fikk skryt for å ha god rytme av kommentatorene. Etter mye elleve måneder ute og mye nerver inn mot sesongstarten, leverte hun en femteplass.

– Dette er en sesongåpning som gir god grunn til å være positiv, utbrøt NRKs alpinkommentator Thomas Lerdahl.

– Det her lover veldig godt. Fantastisk bra start, supplerte sidemann Lars Elton Myhre.

 • Saken fortsetter under videoen

Leverte to gode omganger – hylles av alpindronningen

Det er nesten elleve måneder siden Haver-Løseth pådro seg et brudd i et leggbein og en meniskskade i Østerrike. Det syntes ikke at hun hadde vært borte fra verdenscupsirkuset i nesten ett år.

– Det var tusen kilo av skuldrene mine da jeg kom i mål. Kjempedeilig, sa Haver-Løseth etter 1. omgang.

–. Det er deilig å se at jobben jeg har gjort, betaler seg, men at jeg også har litt å gå på til 2. omgang. Man kjenner at man lever litt og har sommerfugler i magen.

Vinneren av slalåmen i Levi var, ikke overraskende, amerikanske Mikaela Shiffrin. Hun var suverent best i finaleomgangen og vant med hele 1,78 foran Wendy Holdener fra Sveits.

– Jeg er veldig glad for å ha Nina er tilbake. Velkommen! Vi har savnet henne, og det er kult å se han hun fikk det til i dag, sa Mika

Shiffrin slo Stenmark-rekord

Petra Vlhová hadde bestetid i 1. omgang, men mistet kontroll på ene skien og falt i finaleomgangen.

Shiffrin tok sin 41. slalåmseier. Dermed slo hun Ingemar Stenmark sin rekord. Han endte på 40. Etter målgang gjorde hun ikke annet enn å le:

– Det er ingen som har spurt meg om det i dag. Hverken før løpet, eller etter 1. omgang, men, men, sier hun, før hun bryter ut i latter.

– Rekorder er til for å brytes, men Ingemar Stenmark kommer til å være den største uavhengig av hva jeg eller noen andre gjør, la amerikaneren til.

Siste nytt

 • OL i fare etter ryggbrudd

  Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i Kristiansand søndag. Det skjedde etter velt på en våt og sleip afalt. Det melder TV 2.

  Han må overnatte på intensiven på Sørlandet sykehus.

  – Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier Bystrøm til TV 2.

  Dermed kan OL i verste fall ryke. Bystrøm er tatt ut til fellesstarten i Tokyo som starter 24. juli.

  Resten av OL-troppen består av Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.

  Sven Erik Bystrøm før NM i Kristiansand
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Ny ishockey-seier i para-VM

  Norge slo Slovakia 3-2 i andre kamp i para-VM i ishockey i Tsjekkia søndag. Ola Øiseth ble matchvinner.

  Det norske laget var til slutt best i det som ble en svært jevn kamp i Ostrava.

  Morten Værnes sendte det norske laget i ledelsen allerede etter to minutters spill i åpningsperioden og sørget for en drømmestart på kampen.

  Deretter utliknet Slovakia, før Martin Bakkejord Skolbekken sørget for ny norsk ledelse. 2-1-scoringen kom rett før første pause.

  I midtperioden utliknet Slovakia, før Øiseth ble matchvinner i tredje periode.

  De norske spillerne møter Russland tirsdag i den siste gruppekampen.

 • Glesnes med eventyrlig langskudd

  Jakob Glesnes fikk kjempetreff fra langt hold og scoret et fenomenalt mål da Philadelphia Union spilte 2-2 mot Atlanta United i Major League Soccer søndag.

  Glesnes fikk ballen midt på Atlantas banehalvdel to minutter på overtid. Den tidligere Strømsgodset-spilleren avanserte et par meter og fyrte så løs.

  Ballen føk som et prosjektil opp i krysset – via undersiden av tverrliggeren. Atlanta-keeper Brad Guzan var sjanseløs.

  Scoringen fullførte det som ble en sen snuoperasjon fra Glesnes og lagkameratene i Union. Hjemmelaget tok ledelsen 2-0 etter 83 minutters spill, før gjestene slo tilbake og reduserte minuttet etterpå.

  Jakob Glesnes
  Foto: Chris Szagola / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal