Prislapp: 4,7 milliarder

Søndag skal boksemilliardæren «Money» møte MMA-stjernen McGregor - som var på sosialhjelp i 2013. Det er duket for bokse- og pengesirkus.

MAYWEATHER-MCGREGOR-APUESTAS

ORDKRIG: Floyd Mayweather og Conor McGregor møtes søndag til årets mest omtalte boksekamp. Det til tross for at det ikke er en tittelkamp, og til tross for at Mayweather er pensjonert og McGregor aldri har bokset en proffkamp før.

Foto: John Locher / AP

«I'm gonna make a $hit t$n of money on August 26th.»,

skriver Floyd «Money» Mayweather jr. på sin instagramkonto. Han sitter i en behagelig stol i sitt eget private jetfly, og han har lagt ut 25 bunker med hundredollarsedler. Det er «business as usual» for idrettsverdens best betalte utøver.

Fra sosialhjelp til mangemillonær

Søndag møter Mayweather MMA-utøveren Conor McGregor i en TV-kamp i Las Vegas, og kontrasten til McGregor har vært hyppig debattert. Det er bare fire år siden sistnevnte løste inn sin siste sosialstønad i hjemlandet Irland - en sjekk på 188 euro. Få dager senere gjorde han sin debut i Ultimate Fighting Championship - UFC - tjente 60.000 dollar på én kveld - og siden har han ikke sett seg tilbake.

I fjor var han et av MMA-verdens største navn, med en selvrapportert inntekt på 40 millioner dollar - 300 millioner kroner.

En ufattelig økonomisk reise for gutten fra Dublin, men selv det blir småpenger når Floyd «Money» Mayweather står i andre enden av ringen på søndag.

Årets mest omtalte kamp

Flere medier har spekulert i hva kampen vil generere av inntekter - for kampen er blant de største og mest opphaussede de siste årene. Sist verden så liknende tilstander var da Mayweather møtte Manny Pacquiao i 2015, men det er stort sett antatt at denne kampen vil få en liknende oppmerksomhet.

Irsk dokumentarserie. Conor McGregors plan var å bli rørlegger. Så oppdaget han kampsporten Mixed Martial Arts og nå er han fast bestemt på å bli The Ultimate Fighting Champion i stedet. Følg Conor og familien på veien mot målet. Under kampen mot Max Holloway i august skadet han et kne. Kan han rekke å bli skadefri til han skal kjempe mot brasilianeren Diego Brandao? (The Notorious: The Comeback) (1:6)

ESPN har regnet seg gjennom hele stevnet:

 • Billettinntekter: 603 millioner. Boksearenaen i Vegas har om lag 20.000 seter, og det er regnet at billettprisen i snitt vil ligge på 3600 dollar - 28.000 kroner. Prisen per billett er lavere enn Pacquiao-kampen, ettersom dette ikke er en tittelkamp.
 • betal-TVsalg: 3,7 milliarder kroner. ESPN regner med en liten økning i kjøp av kampbillett gjennom TV'en - og med en snittpris på nærmere 800 kroner per billett.
 • Sponsorsalg: 172 millioner.
 • Merch: 15 millioner
 • Gambling: 234 millioner. Ifølge kanalen vil bettingen være langt lavere for denne kampen enn for Pacquiao. Årsaken er at oddsen for at Mayweather vinner er så lave at man må legge store penger i kampen for i det hele tatt å tjene noe.

Over to milliarder til bokserne

Totalt regner de med at helgens kamp vil lande et sted rundt 4,7 milliarder kroner i omsetning. Av pengene er trolig halvparten forbeholdt de to kamphanene i en tilnærmet 70-30-splitt. Det vil si at «Money» Mayweather, som i inngangen til 2016 var verdens best betalte idrettsutøver, vil tjene minst 1,6 milliarder kroner i helgen. McGregor vil på sin side ende opp med et innskudd på en skygge over 700 millioner kroner.

Og om du skulle lure på hva denne kampen i bunn og grunn handler om for disse to - prøv «The Money Belt» - et luksuriøst belte av italiensk alligatorskinn, med 3360 diamanter, 600 safirer, 300 smaragder og halvannen kilo 24 karat gull. Beltet, anslått til en verdi av over én million dollar, eller over sju millioner norske kroner, tilfaller vinneren:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Straffast for homofobiske rop

  Det mexicanske fotballandslaget må spele sine to neste kampar i VM-kvalifiseringa utan tilskodarar, etter at landets supportarar kom med homofobiske rop tidlegare i år. Ropa skal ha skjedd under to OL-kvalifiseringskampar.

  Det skriv AP. Dermed må Mexico spele sine kampar mot Jamaica og Canada utan tilskodarar. I tillegg må Det mexicanske fotballforbundet betale ein bot på i overkant av 550.000 kroner i bot.

  Mexico fekk også ein straff for ein liknande hending under kvalifiseringa til VM i 2018, og i sjølve meisterskapet.

  siYRiP-ei5M
  Foto: ELIJAH NOUVELAGE / AFP
 • Frekk Flo scoring mot Aalesund

  Per-Egil Flo sitt første mål for Sogndal sidan returen frå sveitsiske Lausanne var av det frekke slaget.

  I 1.-divisjonskampen mot Aalesund fekk Sogndal eit frispark i kampens siste speleminutt. Det blei slått hardt og lågt rett på Flo, som med hælen flikka ballen i lengste hjørne. Med det fastsette han resultatet i kampen til 2–0, etter at Mansour Gueye scora kampens første.

  Dermed ligg Sogndal på 6.-plass etter seks serierundar, medan Aalesund, poenget bak, ligg på 13.-plass.

  5QHTQ3qcc5U
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal