Hopp til innhold

Prislapp: 4,7 milliarder

Søndag skal boksemilliardæren «Money» møte MMA-stjernen McGregor - som var på sosialhjelp i 2013. Det er duket for bokse- og pengesirkus.

MAYWEATHER-MCGREGOR-APUESTAS

ORDKRIG: Floyd Mayweather og Conor McGregor møtes søndag til årets mest omtalte boksekamp. Det til tross for at det ikke er en tittelkamp, og til tross for at Mayweather er pensjonert og McGregor aldri har bokset en proffkamp før.

Foto: John Locher / AP

«I'm gonna make a $hit t$n of money on August 26th.»,

skriver Floyd «Money» Mayweather jr. på sin instagramkonto. Han sitter i en behagelig stol i sitt eget private jetfly, og han har lagt ut 25 bunker med hundredollarsedler. Det er «business as usual» for idrettsverdens best betalte utøver.

Fra sosialhjelp til mangemillonær

Søndag møter Mayweather MMA-utøveren Conor McGregor i en TV-kamp i Las Vegas, og kontrasten til McGregor har vært hyppig debattert. Det er bare fire år siden sistnevnte løste inn sin siste sosialstønad i hjemlandet Irland - en sjekk på 188 euro. Få dager senere gjorde han sin debut i Ultimate Fighting Championship - UFC - tjente 60.000 dollar på én kveld - og siden har han ikke sett seg tilbake.

I fjor var han et av MMA-verdens største navn, med en selvrapportert inntekt på 40 millioner dollar - 300 millioner kroner.

En ufattelig økonomisk reise for gutten fra Dublin, men selv det blir småpenger når Floyd «Money» Mayweather står i andre enden av ringen på søndag.

Årets mest omtalte kamp

Flere medier har spekulert i hva kampen vil generere av inntekter - for kampen er blant de største og mest opphaussede de siste årene. Sist verden så liknende tilstander var da Mayweather møtte Manny Pacquiao i 2015, men det er stort sett antatt at denne kampen vil få en liknende oppmerksomhet.

Irsk dokumentarserie. Conor McGregors plan var å bli rørlegger. Så oppdaget han kampsporten Mixed Martial Arts og nå er han fast bestemt på å bli The Ultimate Fighting Champion i stedet. Følg Conor og familien på veien mot målet. Under kampen mot Max Holloway i august skadet han et kne. Kan han rekke å bli skadefri til han skal kjempe mot brasilianeren Diego Brandao? (The Notorious: The Comeback) (1:6)

ESPN har regnet seg gjennom hele stevnet:

 • Billettinntekter: 603 millioner. Boksearenaen i Vegas har om lag 20.000 seter, og det er regnet at billettprisen i snitt vil ligge på 3600 dollar - 28.000 kroner. Prisen per billett er lavere enn Pacquiao-kampen, ettersom dette ikke er en tittelkamp.
 • betal-TVsalg: 3,7 milliarder kroner. ESPN regner med en liten økning i kjøp av kampbillett gjennom TV'en - og med en snittpris på nærmere 800 kroner per billett.
 • Sponsorsalg: 172 millioner.
 • Merch: 15 millioner
 • Gambling: 234 millioner. Ifølge kanalen vil bettingen være langt lavere for denne kampen enn for Pacquiao. Årsaken er at oddsen for at Mayweather vinner er så lave at man må legge store penger i kampen for i det hele tatt å tjene noe.

Over to milliarder til bokserne

Totalt regner de med at helgens kamp vil lande et sted rundt 4,7 milliarder kroner i omsetning. Av pengene er trolig halvparten forbeholdt de to kamphanene i en tilnærmet 70-30-splitt. Det vil si at «Money» Mayweather, som i inngangen til 2016 var verdens best betalte idrettsutøver, vil tjene minst 1,6 milliarder kroner i helgen. McGregor vil på sin side ende opp med et innskudd på en skygge over 700 millioner kroner.

Og om du skulle lure på hva denne kampen i bunn og grunn handler om for disse to - prøv «The Money Belt» - et luksuriøst belte av italiensk alligatorskinn, med 3360 diamanter, 600 safirer, 300 smaragder og halvannen kilo 24 karat gull. Beltet, anslått til en verdi av over én million dollar, eller over sju millioner norske kroner, tilfaller vinneren:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

  – For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige.

  Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn.

  Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia.

  Nå venter semifinale for de norske jentene.

 • Oliver Solberg disket fra EM-triumf i rallycross

  Oliver Solberg (20) trodde han hadde kjørt inn til rundeseier i rallycross-EM på den kjente Höljes-banen i Sverige. Noen timere senere ble han diskvalifisert.

  Det ble en tårefull søndagskveld for Solberg. Først gråt han av glede over å ha blitt kåret til vinner av det klassiske Höljes-løpet. Det er en bedrift pappa Petter Solberg aldri greide som aktiv fører.

  Men senere kom kontrabeskjeden. En teknisk etterkontroll avdekket 3 kilo overvekt på bilens bunnplate i aluminium. Dermed ble Solberg disket fra finalen, og Anton Marklund rykket opp som løpsvinner.

  Oliver Solberg kjører egentlig rally og har fabrikkontrakt med Hyundai, men gjorde i helgen en sjelden gjesteopptreden i rallycross.

  Oliver Solberg
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Basketball: Norge tapte nøkkelkamp – likevel videre i EM-kvaliken

  De norske basketballherrene røk 62-64 for Danmark i Jordal Amfi, men kunne noen timer senere feire avansement til neste runde i EM-kvalifiseringen.

  Norge endte på andreplass bak Danmark i sin gruppe, men slår følge med nabolandet til andre runde i kvalifiseringen som nest beste gruppetoer. Det ble klart noen timer etter tapet i Jordal Amfi.

  Albania kunne ha rappet avansementet fra Norge, men da måtte det bli seier hjemme mot Romania. I stedet ble det tap 62-76.

  Kvalikkampene i andre runde er delt opp i tre bolker fordelt på 2022 og 2023. De er lagt til august, november og februar. En tredje runde spilles i august neste år.

  EM-sluttspillet avvikles i september 2025. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste