Brann beklager etter Bamba-albue: – Det er sånt vi ikke ønsker skal skje

Brann-spiss Daouda Bamba fikk ikke rødt kort da han plantet albuen i ansiktet på Tromsøs Simen Wangberg. TIL-spilleren pådro seg en hjernerystelse, men skal nå være sendt hjem fra sykehus.

Eliteserien fotball: Brann - Tromsø.

DRAMATISK: Tromsøs Simen Wangberg ligger nede etter sammenstøtet med Bamba.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det er sånt vi ikke ønsker skal skje fra våre spillere i Brann. Akkurat nå håper vi bare at det går bra med Wangberg, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til NRK.

– Jeg ønsker at vi skal ha spillere som er tøffe, men som forholder seg til fair play. Hvis det ikke er gjort her, noe det kan se ut som, er det klart at vi ønsker å beklage overfor Simen Wangberg. Andre ting tar vi eventuelt i ettertid.

Tromsøs kommunikasjonssjef, Nils-Jarle Sætre, sier til NRK at Wangberg er skrevet ut fra sykehuset. Midtstopperen har pådratt seg en hjernerystelse.

Det var etter åtte minutters spill at Brann-spissen Daouda Bamba plantet albuen i ansiktet på Simen Wangberg mens han lå oppå motspilleren.

Wangberg

I SYKESENGEN: Simen Wangberg er nå skrevet ut. Han har pådratt seg en hjernerystelse.

Foto: Tromsø IL

Dommer fikk ikke med seg hendelsen, og dermed fikk utrolig nok ikke Bamba rødt kort for hendelsen, mens en groggy Wangberg måtte forlate banen etter hendelsen.

– Man blir jo rett og slett engstelig, sier TIL-målvakt Gudmund Taksdal Kongshavn.

– I tillegg til at han er en god lagkamerat, er han også en god venn. Det satt en støkk i meg. Jeg ble fysisk uvel og litt engstelig, forteller han.

TIL-spilleren blødde fra leppen og måtte byttes ut. Han ble sendt til medisinsk undersøkelse like etterpå.

– Er det bevisst så er det ikke noe å diskutere, da er det bare å gi han det røde kortet, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

– Skulle vært utvist

Etter 22 minutter var det så den samme Bamba som førte Brann i ledelsen.

– Vi har nå konkludert med at Bamba skulle vært utvist. Helt soleklart etter å ha sett det nok ganger. Paradoksalt nok så er det han som har scoret for Brann, kommenterte Rekdal.

Bamba selv forklarer til Eurosport at han falt. Han tilbakeviser at det var noe som ble gjort med vilje.

– Når man faller ned, så vet man ikke hvordan man skal kontrollere seg, man prøver å lande. Jeg håper det ikke er så ille og at han blir bra igjen fort, sier han.

Brann-trener Lars Arne Nilsen hadde ikke sett den omdiskuterte situasjonen da NRK snakket med ham etter kampen.

– Jeg har ikke sett situasjonen ennå, så den må jeg se først. Jeg håper virkelig ikke at han bruker albuen. Vi skal ikke gjøre det, hvis det er tilfellet. Jeg håper først og fremst at det går bra med Wangberg.

Bamba selv ønsket ikke å snakke med media etter kampen.

Eliteserien fotball: Brann - Tromsø.

MÅTTE BYTTES UT: Wangberg måtte føres av banen og ble byttet ut med Jostein Gundersen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Slo tilbake

Tromsø slo tilbake i kampen og bortelaget vant til slutt 3-2. Fem minutter før pause utlignet TIL da Brann-kaptein Vito Wormgoor satte ballen i eget mål.

Tromsø tok så ledelsen ti minutter etter pause. Onni Valakari fikk drømmetreff og sendte ballen i krysset fra 18 meter.

I det 76. minutt var det Fitim Azemi som avsluttet et vakkert Tromsø-angrep. Magnus Andersen la et perfekt innlegg til Azemi som fikk stå helt alene på bakerste stolpe og heade inn 3-1-målet.

Innbytter Azar Karadas reduserte for Brann like før full tid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Inter ute av mesterligaen

  Inter tapte 2-1 mot Barcelona i siste runde av mesterligaens gruppespill, et resultat som ikke er godt nok til å ta seg videre til sluttspillet. Barcelona var allerede klare for avasenment før kveldens runde, og får med seg Borussia Dortmund etter at de slo Slavia Praha 2–1.

  nmQa7MwuKWs
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO
 • Chelsea videre i mesterligaen

  Chelsea vant 2–1 mot Lille i sin siste kamp av mesterligaens gruppespill, og kaprer dermed andreplassen i deres gruppe. Den toppes av Valencia, som med 1-0-seier mot Ajax sendte nederlenderne ned på tredjeplass og ut av mesterligaen.

  Mw9sf4uUAYo
  Foto: DYLAN MARTINEZ
 • Napoli videre i mesterligaen

  Napoli slår følge med Liverpool videre fra gruppe E i Mesterligaen. Italienerne slo Genk med 4-0 etter hattrick av Milik før pause. Genks keeper Maarten Vandevoordt ble den yngste målvakten i en Mesterligakamp noensinne ,17 år og 287 dager gammel.

  Champions League - Group E - Napoli v Genk
  Foto: Ciro De Luca / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal