Hopp til innhold

Brann beklager etter Bamba-albue: – Det er sånt vi ikke ønsker skal skje

Brann-spiss Daouda Bamba fikk ikke rødt kort da han plantet albuen i ansiktet på Tromsøs Simen Wangberg. TIL-spilleren pådro seg en hjernerystelse, men skal nå være sendt hjem fra sykehus.

Eliteserien fotball: Brann - Tromsø.

DRAMATISK: Tromsøs Simen Wangberg ligger nede etter sammenstøtet med Bamba.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Det er sånt vi ikke ønsker skal skje fra våre spillere i Brann. Akkurat nå håper vi bare at det går bra med Wangberg, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til NRK.

– Jeg ønsker at vi skal ha spillere som er tøffe, men som forholder seg til fair play. Hvis det ikke er gjort her, noe det kan se ut som, er det klart at vi ønsker å beklage overfor Simen Wangberg. Andre ting tar vi eventuelt i ettertid.

Tromsøs kommunikasjonssjef, Nils-Jarle Sætre, sier til NRK at Wangberg er skrevet ut fra sykehuset. Midtstopperen har pådratt seg en hjernerystelse.

Det var etter åtte minutters spill at Brann-spissen Daouda Bamba plantet albuen i ansiktet på Simen Wangberg mens han lå oppå motspilleren.

Wangberg

I SYKESENGEN: Simen Wangberg er nå skrevet ut. Han har pådratt seg en hjernerystelse.

Foto: Tromsø IL

Dommer fikk ikke med seg hendelsen, og dermed fikk utrolig nok ikke Bamba rødt kort for hendelsen, mens en groggy Wangberg måtte forlate banen etter hendelsen.

– Man blir jo rett og slett engstelig, sier TIL-målvakt Gudmund Taksdal Kongshavn.

– I tillegg til at han er en god lagkamerat, er han også en god venn. Det satt en støkk i meg. Jeg ble fysisk uvel og litt engstelig, forteller han.

TIL-spilleren blødde fra leppen og måtte byttes ut. Han ble sendt til medisinsk undersøkelse like etterpå.

– Er det bevisst så er det ikke noe å diskutere, da er det bare å gi han det røde kortet, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

– Skulle vært utvist

Etter 22 minutter var det så den samme Bamba som førte Brann i ledelsen.

– Vi har nå konkludert med at Bamba skulle vært utvist. Helt soleklart etter å ha sett det nok ganger. Paradoksalt nok så er det han som har scoret for Brann, kommenterte Rekdal.

Bamba selv forklarer til Eurosport at han falt. Han tilbakeviser at det var noe som ble gjort med vilje.

– Når man faller ned, så vet man ikke hvordan man skal kontrollere seg, man prøver å lande. Jeg håper det ikke er så ille og at han blir bra igjen fort, sier han.

Brann-trener Lars Arne Nilsen hadde ikke sett den omdiskuterte situasjonen da NRK snakket med ham etter kampen.

– Jeg har ikke sett situasjonen ennå, så den må jeg se først. Jeg håper virkelig ikke at han bruker albuen. Vi skal ikke gjøre det, hvis det er tilfellet. Jeg håper først og fremst at det går bra med Wangberg.

Bamba selv ønsket ikke å snakke med media etter kampen.

Eliteserien fotball: Brann - Tromsø.

MÅTTE BYTTES UT: Wangberg måtte føres av banen og ble byttet ut med Jostein Gundersen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Slo tilbake

Tromsø slo tilbake i kampen og bortelaget vant til slutt 3-2. Fem minutter før pause utlignet TIL da Brann-kaptein Vito Wormgoor satte ballen i eget mål.

Tromsø tok så ledelsen ti minutter etter pause. Onni Valakari fikk drømmetreff og sendte ballen i krysset fra 18 meter.

I det 76. minutt var det Fitim Azemi som avsluttet et vakkert Tromsø-angrep. Magnus Andersen la et perfekt innlegg til Azemi som fikk stå helt alene på bakerste stolpe og heade inn 3-1-målet.

Innbytter Azar Karadas reduserte for Brann like før full tid.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Hegerberg om vanskane: – Det er heilt gale når du tenkjer på det

Ada Hegerberg (26) spelar laurdag finale i meisterligaen for femte gong. Det tykkjer ho er ganske surrealistisk etter all motgangen.

Siste nytt

 • Tar grep mot banestorming

  Englands fotballforbund (FA) går i rette med banestormingen som har bredt om seg på fotballarenaer i landet den siste tiden. Forbundet truer med sanksjoner.

  I en uttalelse på sitt nettsted beskriver FA dette som «antisosial oppførsel» og slår fast at samtlige tilfeller er under etterforskning. Forbundet sier også at det vil se på mulige regelendringer for å slå ned på fenomenet.

  – Fotballarenaer skal alltid være et trygt sted for alle, og disse hendelsene er fullstendig uakseptable. Det er ulovlig å ta seg inn på banen på alle arenaer, og disse bruddene setter spillere, tilhengere og andre involverte i fare. Det kan ikke fortsette, skriver FA.

  Det har vært gjentatte tilfeller av at publikum har tatt seg inn på banen den siste tiden, sist torsdag da Everton berget plassen i Premier League med 3-2-seier over Crystal Palace og da Port Vale tok seg til opprykksfinale med straffeseier mot Swindon. Flere ganger har det vært voldshendelser i tumultene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP
 • Démare tok sin tredje Giro-etappeseier

  Etter 14 mil i brudd ble tetkvartetten på fredagens Giro d'Italia-etappe innhentet 700 meter fra mål. Arnaud Démare var igjen best i massespurten.

  Den franske FDJ-rytteren seiret foran Phil Bauhaus og Mark Cavendish og kunne juble for sin tredje etappeseier i årets ritt.

  – De var veldig seige i front, men vi tok dem igjen, og jeg fikk et monsteropptrekk. Gutta gjorde en kjempejobb for meg, sa Démare.

  – Mållinjen kom fem meter for tidlig for meg, sa en skuffet Bauhaus.

  Tobias Foss, eneste norske deltaker i rittet, var blant dem som måtte slippe hovedfeltet, og han kom i mål til 98.-plass på etappen. Han var i en gruppe som kom inn 1.47 minutt bak vinneren. I sammendraget klatret han likevel en plassering til 39.-plass.

  Italy Giro d’Italia Cycling
  Foto: Gian Mattia D'Alberto / AP
 • Norwich bekrefter: Normann ferdig i klubben

  Nedrykksklare Norwich melder på sitt nettsted at Mathias Normann og tre andre innleide spillere skal tilbake til sine klubber etter helgens serieavslutning.

  Den norske landslagsspilleren har vært i Premier League-klubben på en leieavtale fra russiske Rostov.

  Norwich er for lengst dømt til nedrykk, og før serieavslutningen mot Tottenham melder klubben om spillere som forsvinner ved sesongslutt.

  – Vi kan bekrefte at innleide Billy Gilmour, Brandon Williams, Ozan Kabak og Mathias Normann vender tilbake til sine respektive klubber etter søndagens kamp, står det. Klubben vinker også farvel til åtte spillere på utgående kontrakt, deriblant Lukas Rupp og Josip Drmic.

  For Normanns del er det høyst usikkert om han noen gang slutter seg til Rostov igjen. Han har sagt til TV 2 at han ikke ønsker å vende tilbake til Russland.

  Premier League - Brentford v Norwich City
  Foto: CHRIS RADBURN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste