NRK Meny
Normal

Pappa Northug vil trappe ned managerjobben

John Northug vurderer å slutte som manager på heltid for sønnen Petter. Faren har vært manager for Petter Northug på heltid denne sesongen.

John Northug og Petter Northug

John Northug trapper mest sannsynlig ned managerrollen for sønnen, Petter Northug.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Nå tyder mye på at han kommer til å gå tilbake til jobben som jordbrukskonsulent i Mosvik kommune når permisjonstiden er over 1. juni, skriver Trønder-Avisa.

- Det er ikke avgjort. Til våren skal jeg ha en grundig prat og gjennomgang med Petter for å høre hva han tenker om dette. Slik jeg vurderer saken i øyeblikket, ligger det an til at jeg kommer til å trappe ned i rollen som langrennsmanager, sier John Northug til avisen.

Les:

Behovet ikke like stort

John Northug sier at behovet for ham som fulltidsengasjert manager ikke vil være like stort neste sesong.

- Dessuten er det ingen selvfølge at kommunen kan utvide min permisjon, sier faren, som mener det fra neste sesong bør holde å jobbe en dag i uken med saker som har med sønnen å gjøre.

Les:

- Det har vært veldig stor aktivitet

Interessen rundt Petter Northug er enorm før ski-VM på hjemmebane. Derfor har det vært nødvendig for faren å jobbe som manager på heltid.

- Det har vært veldig stor aktivitet rundt Petter. I perioden vi har bak oss nå ville det blitt krevende for meg å ha 80 prosent jobb ved siden av å ta meg av alle henvendelsene og oppgavene rundt Petter.

- Men nå er det meste av jobben gjort. Otto Ulseth er kommet inn som pressekontakt etter at Eirik Koren ble sykmeldt. Det er nåde begivenhets- og lærerikt å være manager for Petter, men nå er jeg i ferd med å bli overflødig, iallfall på heltid, sier John Northug til Trønder-Avisa.

Siste nytt

 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Killi med prestisjefylt seier

  Johanne Killi stakk av med seieren i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge. Killi ble eneste kvinne som fikk se 90-tallet, og vant med 90 blank. Tess Ledeux tok andreplassen med 89 poeng, mens Sarah Höfflin fra Sveits ble nummer tre med 84, skriver NTB.

  Killi
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp