NRK Meny
Normal

Pappa Northug vil trappe ned managerjobben

John Northug vurderer å slutte som manager på heltid for sønnen Petter. Faren har vært manager for Petter Northug på heltid denne sesongen.

John Northug og Petter Northug

John Northug trapper mest sannsynlig ned managerrollen for sønnen, Petter Northug.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Nå tyder mye på at han kommer til å gå tilbake til jobben som jordbrukskonsulent i Mosvik kommune når permisjonstiden er over 1. juni, skriver Trønder-Avisa.

- Det er ikke avgjort. Til våren skal jeg ha en grundig prat og gjennomgang med Petter for å høre hva han tenker om dette. Slik jeg vurderer saken i øyeblikket, ligger det an til at jeg kommer til å trappe ned i rollen som langrennsmanager, sier John Northug til avisen.

Les:

Behovet ikke like stort

John Northug sier at behovet for ham som fulltidsengasjert manager ikke vil være like stort neste sesong.

- Dessuten er det ingen selvfølge at kommunen kan utvide min permisjon, sier faren, som mener det fra neste sesong bør holde å jobbe en dag i uken med saker som har med sønnen å gjøre.

Les:

- Det har vært veldig stor aktivitet

Interessen rundt Petter Northug er enorm før ski-VM på hjemmebane. Derfor har det vært nødvendig for faren å jobbe som manager på heltid.

- Det har vært veldig stor aktivitet rundt Petter. I perioden vi har bak oss nå ville det blitt krevende for meg å ha 80 prosent jobb ved siden av å ta meg av alle henvendelsene og oppgavene rundt Petter.

- Men nå er det meste av jobben gjort. Otto Ulseth er kommet inn som pressekontakt etter at Eirik Koren ble sykmeldt. Det er nåde begivenhets- og lærerikt å være manager for Petter, men nå er jeg i ferd med å bli overflødig, iallfall på heltid, sier John Northug til Trønder-Avisa.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag