Hopp til innhold

Nye anklager mot Rubiales i Fifa-rapport – beskyldes for å ha kysset engelsk spiller i ansiktet

I en rapport fra Fifas disiplinærkomité hevder styrelederen i Det engelske fotballforbundet at Luis Rubiales kysset Lucy Bronze i ansiktet mot hennes vilje.

Det kommer fram etter at Det internasjonale fotballforbundet har gransket kysseskandalen som skapte store overskrifter etter at Spania slo England i VM-finalen i sommer.

FA-styreleder Debbie Hewitt beskylder Rubiales for å ha opptrådt ufint også mot flere av de engelske spillerne, deriblant Bronze. Hewitt hevder i tillegg at den tidligere spanske fotballpresidenten skal ha tatt hendene rundt Bronze sin lagvenninne Laura Coombs.

Det engelske fotballforbundets styreleder reagerer sterkt på måten Rubiales gratulerte de spanske spillerne. I rapporten konkluderer Fifa med at Rubiales har oppført seg svært upassende.

– Komiteen kan ikke få understreket nok, uavhengig av Rubiales sine følelser etter kampen, at oppførselen var utilgivelig og uakseptabel, heter det fra utvalget.

I slutten av oktober gjorde Fifa det kjent at den tidligere spanske fotballpresidenten er utestengt fra all fotball i tre år. Rubiales har anket beslutningen.

(NTB)

Luis Rubiales
Foto: AP

Sportsnyheter

Mistet kontrollen etter NM-sensasjon: - Hva spurte du om, egentlig

Sofie Nordsveen Hustad (27) var en av verdens beste juniorer, men så forsvant hun fra rampelyset i lang tid.

Siste nytt

 • Dani Alves dømt til fire og et halvt år i fengsel for voldtekt

  Den tidligere fotballstjernen Dani Alves er i retten i Barcelona torsdag dømt til fire og et halvt år i fengsel for voldtekt av en kvinne.

  Det skriver en rekke spanske medier, deriblant Marca.

  Aktoratet krevde at Alves skulle bli fengslet i ni år. Hendelsen som Alves nå er dømt for skjedde kvelden mellom 30. og 31. desember 2022. Alves ble varetektsfengslet 20. januar 2023.

  Fotballprofilen, som har spilt for blant andre Barcelona, Sevilla, Juventus og Paris Saint-Germain og har 126 kamper for det brasilianske landslaget, har hele tiden bedyret sin uskyld og hevdet han hadde et frivillig samleie med den aktuelle kvinnen.

  Aktoratet har hevdet at Alves var voldelig og tvang kvinnen til å ha samleie.

  40 år gamle Alves kan anke straffen. Det er ikke kjent om han vil gjøre det.

  Dani Alves.
  Foto: Andre Penner / AP
 • NHL-stjerne ble historisk

  Toronto Maple Leafs-stjernen Auston Matthews (26) scoret sitt 50. og 51. mål på rekordtid da hans tidligere favorittklubb Arizona Coyotes ble slått 6-3.

  Matthews er den raskeste USA-fødte spilleren til å runde 50 mål i en NHL-sesong. Det gjorde han i sin kamp nummer 54. Hans tidligere rekord var på 62 kamper, som han delte sammen med Kevin Stevens.

  Ikke siden 1996 har en spiller gjort det raskere enn 26-åringen. Da scoret legenden Mario Lemieux 50 mål på 50 kamper.

  Rekorden innehar Wayne Gretzky. I 1981/82-sesongen brukte han bare 39 kamper på å runde 50 nettkjenninger. Både Lemieux og Gretzky er født i Canada.

  QSw6N0Y_L6M
  Foto: AP
 • Lionel Messis Inter Miami vant sesongåpningen

  MLS-sesongen 2024 startet med 2-0-seier på hjemmebane for Inter Miami over Real Salt Lake og debut for Luis Suárez.

  Suárez spilte sammen med Messi og Co for første gang siden 2020.

  Tidligere Brann og Trømsø-spiller Robert Taylor scoret det første målet for Miami etter 39 minutter.

  Da det var sju minutter igjen av kampen doblet Diego Gómez Miamis ledelse etter at han fullførte et angrep ledet av Messi og Suárez.

  (NTB)

  zBS6uqOK6HE
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal