Hopp til innhold

Nye anklager mot Rubiales i Fifa-rapport – beskyldes for å ha kysset engelsk spiller i ansiktet

I en rapport fra Fifas disiplinærkomité hevder styrelederen i Det engelske fotballforbundet at Luis Rubiales kysset Lucy Bronze i ansiktet mot hennes vilje.

Det kommer fram etter at Det internasjonale fotballforbundet har gransket kysseskandalen som skapte store overskrifter etter at Spania slo England i VM-finalen i sommer.

FA-styreleder Debbie Hewitt beskylder Rubiales for å ha opptrådt ufint også mot flere av de engelske spillerne, deriblant Bronze. Hewitt hevder i tillegg at den tidligere spanske fotballpresidenten skal ha tatt hendene rundt Bronze sin lagvenninne Laura Coombs.

Det engelske fotballforbundets styreleder reagerer sterkt på måten Rubiales gratulerte de spanske spillerne. I rapporten konkluderer Fifa med at Rubiales har oppført seg svært upassende.

– Komiteen kan ikke få understreket nok, uavhengig av Rubiales sine følelser etter kampen, at oppførselen var utilgivelig og uakseptabel, heter det fra utvalget.

I slutten av oktober gjorde Fifa det kjent at den tidligere spanske fotballpresidenten er utestengt fra all fotball i tre år. Rubiales har anket beslutningen.

(NTB)

Luis Rubiales
Foto: AP

Siste nytt

 • Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen – slo Elverum 30-28

  Kolstad fikk sterk motstand av Elverum i første finale i håndballsluttspillet, men ledet hele kampen på vei mot seier 30-28 i Trondheim Spektrum.

  Det ligger mesterligaplass i potten i sluttspillfinalen, som avgjøres i best av tre kamper. Kolstad har grepet om CL-billetten etter første kamp.

  Magnus Abelvik Rød (8 mål) og keeper Torbjørn Bergerud (14 redninger) var toneangivende i onsdagens kamp.

  Rød har meldt seg uaktuell til OL etter at han brakk foten under EM i januar. På tribunen satt landslagssjef Jonas Wille og så Rød herje. Han scoret på sine åtte første avslutninger i kampen.

  – Jeg var langt nede mentalt i januar og har ikke spilt så mye den siste tiden, men i dag var det bra. Jeg fikk en god start og fikk til spillet mitt. Det er deilig å levere i en viktig match, sa Rød til TV 2.

  – Han er vanskelig å stoppe. En verdensklassespiller, sa Bergerud om lagkameraten.

  Med tomålsseier kan Kolstad avgjøre finalen lørdag. Da møtes lagene i Elverum, mens en eventuell 3. og avgjørende kamp spilles onsdag 29. mai i Trondheim. (NTB)

  Eliteserien i Håndball 2023/2024: Elverum - Kolstad
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ingvaldsen med årsbeste

  Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste i Marseille med tiden 45.45 på 400 mester.

  Løpet i Frankrike holdt til en annenplass.

  I fjorårets VM sjokkerte han verden da han løp inn til tiden 44,39 i forsøksheatet. Det var nordisk rekorde og kun seks hundredeler unna den europeiske rekorden.

  Nå venter både EM og OL i sommer.

  – Jeg kjenner meg veldig bra, bedre enn i fjor, sa han til NRK tidligere i år.

  Håvard Bentdal Ingvaldsen under Nordenkampen i Bærum Idrettspark
  Foto: NTB
 • Casper Ruud til kvartfinale i Genève

  Casper Ruud måtte ut i tre sett for å slå Sebastian Ofner på grusen i Genève. Han kom hardt tilbake etter en fæl periode i kampen.

  Avansementet kom med sifrene 4-6, 6-2, 6-2. Seieren betyr at Ruud skal ut i kvartfinale mot argentineren Sebastian Baez. Begge de to foregående møtene har gitt norsk seier.

  Det startet lovende for Ruud. Han tok ledelsen 2-0, men så stokket det seg. Ofner brøt umiddelbart tilbake, og fire game senere lyktes han igjen.

  Ofner vant det første settet 6-4, men med presset på seg slo Ruud tilbake i det andre settet.

  I tredje sett fortsatte Ruud storspillet fra det andre, og vant nok en gang 6-2. Dermed tok han seg av Ofner, som er rangert som nummer 45 på verdensrankingen. Der ligger Ruud på 7.-plass.

  Onsdagens kamp var Ruuds første etter at han for snart to uker siden forsvant ut av Masters-turneringen i Roma på grunn av ryggtrøbbel.

  Ruud vant for to år siden ATP250-turneringen i Genève. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal