Norske Emil (16) rystet kommentatorene i Fortnite-VM: – Det er det villeste

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og makkeren «Aqua» åpnet svakt under VM i Fortnite lørdag. Men en forrykende opphenting sørget for verdensmestertittel og millioner av kroner.

– Det var det villeste sluttspillet vi har sett i dag, utbrøt programleder Jordan Fisher på TV-sendingen på spillplattformen Twitch.

Bergquist Pedersen og «Aqua», som kommer fra Østerrike, fikk langt fra noen god start i konkurransen. Etter tre runder lå de et stykke bak de beste, men i runde fire og fem var de to overlegne og vant.

– Fantastisk sjokkbølge-spill på slutten når han kommer seg høyt opp. Det gjør at han kan jobbe fra toppen. Han sjokkerte alle inn i sentrum i et par sekunder. Så det var det ultimate avledningsmanøveren, kommenterte ekspert Benjamin Lupo på den internasjonale sendingen.

Laster Twitter-innhold

13 millioner kroner rikere

Etter totalt seks runder var det «Nyhrox» og «Aqua» som stod igjen som vinnere. De to var fire poeng foran andreplassen.

– Jeg tror det handler om hvor mye vi har puttet i spillet og hvor seriøst vi har tatt det. Jeg spilte for vennene mine, familien min og mine fans, sa Pedersen etter seieren.

Makkerne deler premien på tre millioner dollar, noe som gir nordmannen 13 millioner kroner.

– For et ellevilt comeback, og for en nervepirrende finale, sier NRKs E-sportsekspert Vegard Lien.

ESports: Fortnite World Cup Finals

FORTNITE-VM: Slik ser det ut på arenaen.

Foto: Dennis Schneidler / Reuters

Soloturnering søndag

Søndag spilles det soloturnering i Fortnite-VM, som blir avholdt i New York. Turneringen spilles på Arthur Ashe Stadium. Arenaen er hovedbanen under storturneringen US Open i tennis, og rommer over 20.000 tilskuere.

14-åringene Martin Foss Andersen og Endre Bye skal forsvare Norges ære i soloturneringen.

Deres spillnavn er henholdsvis «MrSavage» og «Endretta».

Foss Andersen ble nummer 14 i duoterningen sammen med sin makker Benjyfishy fra Storbritannia.

I Fortnite slippes 100 spillere ut på en stor arena, og det er om å gjøre å stå igjen til sist. Man eliminerer andre spillere ved å skyte dem.

Det er 250 millioner registrerte Fortnite-spillere over hele verden. Spillet ble lansert i 2017.

Siste nytt

 • Tre nykommere på årets hopplandslag

  Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

  Hopp
  Foto: Gorm Kallestad
 • Lundby mottok Raw Air-prisen

  Maren Lundby vant som kjent Raw Air sammenlagt i mars, men turneringen ble avbrutt på grunn av koronautbruddet. Nå har hun imidlertid mottatt beviset på at hun gikk til topps i den prestisjefulle hoppturneringen. Lundby vant samtidig verdenscupen sammenlagt.

  Maren Lundby
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • RBK henter landslagsspiller

  Kristine Minde forlater storklubben Wolfsburg til fordel for Rosenborg, melder klubben på sine nettsider. Minde, som har 107 landskamper for Norge, er spilleklar for RBK fra 1. august 2020 med kontrakt ut 2022.

  Minde
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal