Norske Emil (16) rystet kommentatorene i Fortnite-VM: – Det er det villeste

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og makkeren «Aqua» åpnet svakt under VM i Fortnite lørdag. Men en forrykende opphenting sørget for verdensmestertittel og millioner av kroner.

– Det var det villeste sluttspillet vi har sett i dag, utbrøt programleder Jordan Fisher på TV-sendingen på spillplattformen Twitch.

Bergquist Pedersen og «Aqua», som kommer fra Østerrike, fikk langt fra noen god start i konkurransen. Etter tre runder lå de et stykke bak de beste, men i runde fire og fem var de to overlegne og vant.

– Fantastisk sjokkbølge-spill på slutten når han kommer seg høyt opp. Det gjør at han kan jobbe fra toppen. Han sjokkerte alle inn i sentrum i et par sekunder. Så det var det ultimate avledningsmanøveren, kommenterte ekspert Benjamin Lupo på den internasjonale sendingen.

Laster Twitter-innhold

13 millioner kroner rikere

Etter totalt seks runder var det «Nyhrox» og «Aqua» som stod igjen som vinnere. De to var fire poeng foran andreplassen.

– Jeg tror det handler om hvor mye vi har puttet i spillet og hvor seriøst vi har tatt det. Jeg spilte for vennene mine, familien min og mine fans, sa Pedersen etter seieren.

Makkerne deler premien på tre millioner dollar, noe som gir nordmannen 13 millioner kroner.

– For et ellevilt comeback, og for en nervepirrende finale, sier NRKs E-sportsekspert Vegard Lien.

ESports: Fortnite World Cup Finals

FORTNITE-VM: Slik ser det ut på arenaen.

Foto: Dennis Schneidler / Reuters

Soloturnering søndag

Søndag spilles det soloturnering i Fortnite-VM, som blir avholdt i New York. Turneringen spilles på Arthur Ashe Stadium. Arenaen er hovedbanen under storturneringen US Open i tennis, og rommer over 20.000 tilskuere.

14-åringene Martin Foss Andersen og Endre Bye skal forsvare Norges ære i soloturneringen.

Deres spillnavn er henholdsvis «MrSavage» og «Endretta».

Foss Andersen ble nummer 14 i duoterningen sammen med sin makker Benjyfishy fra Storbritannia.

I Fortnite slippes 100 spillere ut på en stor arena, og det er om å gjøre å stå igjen til sist. Man eliminerer andre spillere ved å skyte dem.

Det er 250 millioner registrerte Fortnite-spillere over hele verden. Spillet ble lansert i 2017.

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal