Hopp til innhold

Norsk VM-fører i roadracing operert for blødning i hodet – tilstanden fortsatt alvorlig

Motosykkelfører Mia Rusthen (22) ble lagt i kunstig koma etter å ha blitt alvorlig skadet da hun krasjet under en VM-runde i roadracing i Italia.

Lørdag kveld valgte legene på sykehuset i Cesena å operere henne for å unngå økende trykk i hodet.

Mia Rusthen

Siste nytt

 • Medier: Spanias fotballpresident utestenges i to år

  Pedro Rocha får ikke stille til valg for den neste perioden som president i Spanias fotballforbund (RFEF). Han straffes for å ha sparket generalsekretæren.

  Marca og AS skriver tirsdag om avgjørelsen voldgiftsretten i spansk idrett (TAD) har kommet fram til.

  Rocha avskjediget generalsekretær Andreu Camps i september i fjor. Det hadde han ikke myndighet til, ifølge dommen fra TAD.

  Den sittende fotballpresidenten straffes også for å ha avsluttet kontrakten med en juridisk rådgiver, samt for å ha en rolle i etterforskningen av saken mot den tidligere fotballpresidenten Luis Rubiales.

  I tillegg til å bli utestengt i to år, må Rocha betale en bot på om lag 389.000 kroner. Det er samtidig bestemt at resten av styret i fotballforbundet ikke kommer til å bli straffet. Rocha kan anke avgjørelsen.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Spain England
  Foto: Thanassis Stavrakis / AP
 • Seks svenske idrettsutøvere går rettens vei – krever OL-plass

  Seks svenske idrettsutøvere er svært misfornøyd med ikke å ha blitt tatt ut til OL selv om de er innenfor på ranking. Nå går de til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Det kommer frem hos Sveriges Radio.

  De seks utøverne er de fem friidrettsutøverne Rebecka Hallerth (slegge), Sara Lennman (kule), Yolanda Ngarambe (1500 meter), Leo Magnusson og Simon Sundström (3000 meter hinder), samt seileren Emil Bengtson.

  Alle seks er innenfor kvalifiseringsgrensene til Den internasjonale olympiske komité (IOC), men Sveriges olympiske komité har valgt å utelate dem. Grunnen som ble gitt, er at de ikke når opp til kravet om at en topp-tolv-plassering er innen rekkevidde.

  De har sammen gått rettens vei for å få en mulighet til å delta i sommerens OL i Paris, og mener at de svenske uttakskriteriene strider mot den olympiske bevegelsen.

  Den siste tiden har den norske hinderløperen Jacob Boutera vært misfornøyd med Olympiatoppen av samme grunn etter Norges OL-uttak. Du kan lese mer om det her. (NTB/NRK)

  Ngarambe
  Foto: NTB
 • Mbappé presentert for Real Madrid-supporterne: – Utrolig å være her

  Kylian Mbappé ble tirsdag vist fram foran et ekstatisk Real Madrid-publikum. 25-åringen skal spille med nummer 9 på ryggen.

  Det bekrefter den spanske storklubben. Mbappé spilte med drakt nummer 7 i Paris Saint-Germain.

  – Wow. Det er utrolig å være her. I dag går drømmen min i oppfyllelse, og jeg kommer til å gi alt for denne klubben, sa Mbappé.

  Cristiano Ronaldo tok også over drakt nummer 9 da han signerte for Real Madrid i 2009, men portugiseren byttet senere til nummer 7.

  Mbappé slo for alvor igjennom som 18-åring i 2016/17-sesongen. Han var toneangivende da Monaco vant ligaen og tok seg til semifinale i mesterligaen. (NTB)

  Kylian Mbappe
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal