Hopp til innhold

Stolte tross braktap og VM-exit: – Har vunnet respekten vi håpet å få

LE HAVRE/OSLO (NRK): Norge gikk på et braktap mot England, men spillerne og landslagstrener Martin Sjögren er stolt av det de har fått til i VM.

UTE: England sendte Norge ut av VM.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er absolutt ikke en fiasko. Vi satte oss et høyt mål og vi visste det kom til å bli vanskelig å nå, og nådde det dessverre ikke, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

De norske kvinnene ble et hakk for små mot England i VM-kvartfinalen. England scoret allerede etter to minutter og vant til slutt 3-0.

Det tar ikke motet fra Hansen.

Norges Caroline Graham Hansen etter kvartfinale-tapet mot England

SKUFFET: – Det er kjedelig når jeg vet vi kan gjøre det bedre, sier Hansen.

Foto: Roy Pettersen / NRK

– Hele gruppen er stolt av det vi har fått til. Vi får lyst til å jobbe videre og slå hardt tilbake neste turnering.

– Vi kan være med i mange år fremover og forhåpentligvis vinne noe i mesterskapene som kommer, sier midtbanespilleren.

I et intervju vist på TV 2 etter kampslutt, bemerket Barcelona-spilleren at de norske kvinnene har «vunnet respekten de håpet å få».

Landslagstrener Martin Sjögren er også stolt av det Norge har fått til i løpet av mesterskapet i Frankrike.

– Vi er ekstremt stolt av hvordan vi har fremstått og spilt i VM. Vi er en sterk gruppe som jobber hardt for hverandre, sier landslagstreneren.

– Ingen andre enn trenerteamet og spillergruppen har trodd at det har vært mulig med medalje. Vi satte oss et ambisiøst mål, men vi er en kamp fra å spille om medaljer, så vi når ikke helt frem, oppsummerer landslagssjefen.

Sjokkerte fra start

Et heltent engelsk lag gikk rett i strupen på Norge i Le Havre.

Knappe to minutter var spilt da ballen lå i nettet bak Hjelmseth.

Høyreback Lucy Bronze, som lenge var tvilsom til kvartfinalen grunnet et virus, ble spilt gjennom og stormet nedover Englands høyreside.

Ved dødlinjen la hun ballen ut i feltet.

Der stod to engelske spillere helt umarkert. Ellen White bommet på ballen, men det gjorde ikke superveteranen Jill Scott.

I sin 141. landskamp bredsidet 32-åringen ballen i mål via stolpen.

Scoringen etter to minutter og seks sekunder er den raskeste scoringen i årets VM, og det raskeste målet England har scoret i VM noen gang.

REKORDRASK SCORING: England brukte to minutter og seks sekunder på å sette ballen i mål bak Ingrid Hjelmseth.

Stolpetreff

De engelske kvinnene fortsatte å styre kampen også etter scoringen.

Etter en halvtime skapte de igjen problemer for Norges venstreside.

Nikita Parris løftet ballen over den norske forsvarsrekken til Ellen White, som traff stolpen.

Etter 40 minutter var ikke Norge like heldige da England angrep på ny.

Igjen var det langs Norges venstreside at England rullet opp. Bronze spilte inn i feltet til Parris, som tredde ballen videre til White.

Denne gangen bommet hun ikke, men satte ballen trygt i mål.

– De spiller ut Norge, sa NRKs kommentator Olav Traaen på radiokanalen NRK Sport.

TOPPSCORER: Jill Scott setter sitt femte mål i VM. Det gjør henne til toppscorer i turneringen sammen med USAs Alex Morgan og Australias Sam Kerr.

Går glipp av OL

Etter pause var Norge nær en redusering da Isabell Herlovsen headet innlegget fra Kristine Minde ned til Caroline Graham Hansen.

Dessverre brukte Barcelona-spilleren for lang tid på å avslutte, og dermed fikk England-kaptein Stephanie Houghton ryddet opp.

I stedet la Houghtons lagvenninne i Manchester City, Bronze, på til 3-0 da hun banken en innøvd frisparkvariant opp i nettaket.

RAKETT: Her får Lucy Bronze stjernetreff etter en innøvd frisparkvariant.

Halvveis ut i den andre omgangen var Norge igjen nær en redusering, men avslutningen til innbytter Lisa-Marie Karlseng Utlands ble stoppet på streken av nettopp Houghton.

– Norge burde hatt ett mål eller to ut ifra spill og sjanser i andre omgang, sa Traaen i andre omgang.

England kunne lagt på til 4-0 da de fikk straffespark syv minutter før slutt, men Hjelmseth stoppet straffesparket fra Parris.

Tapet mot England betyr også at fotballkvinnene ikke blir å se i OL i Tokyo neste sommer.

Siste nytt

 • Russlands tennisess Medvedev om Ukraina-krigen: – Veldig rystende

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev sier han har fulgt krigen i Ukraina tett den siste tiden. Han er forferdet over det som utspiller seg i nabolandet.

  26-åringen svarte søndag på spørsmål fra pressen foran grusturneringen i Genève. Der skal han i dyst etter fem ukers fravær fra ATP-touren. Russeren ble i starten av mai operert for brokk, og i mellomtiden har Medvedev fulgt nyheter fra Ukraina-krigen tett.

  – Jeg hadde litt tid til å følge med på hva som skjer, ja. Det er veldig rystende.

  Tidligere har Medvedev sagt at han er «kun for fred». Uttalelsen kom kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

  Russiske tennisspillere er ikke utestengt fra å konkurrere på ATP- eller WTA-touren, men det har Wimbledon-arrangørene valgt å se bort ifra. Nylig besluttet de å forby russisk og hviterussisk deltakelse i årets turnering.

  Medvedev satser fortsatt på at det vil komme en helomvending, slik at han kan konkurrere i Wimbledon. Grand Slam-turneringen starter 27. juni og varer over to uker.

  – Jeg håper denne avgjørelsen ikke er fastsatt for godt. Hvis jeg får spille, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg elsker Wimbledon. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP
 • Vann, men må vente på tittelen

  AC Milan er på veg mot sitt første Serie A-meisterskap sidan 2011 etter 2-0 over Atalanta. Rafael Leao og Theo Hernandez scora i andre omgang.

  Det hadde sikra tittelen allereie i kveld dersom byrival Inter hadde avgitt poeng mot Cagliari. Men ute på Sardinia gjorde Inter jobben sin og vann 3-1. Lautaro Martinez scora to av måla for Inter.

  Dermed skil det to poeng i Milans favør før siste runde neste helg. Der blir Milan meister med bortesiger over Sassuolo. Men glepp sigeren for Milan, kan Inter snappe tittelen ved å slå Sampdoria.

  Olivier Giroud
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Sverige slo Tsjekkia i VM

  Sverige slo Tsjekkia 5-3 i ishockey-VM i kveld, og har saman med Finland full pott på to kampar i gruppe B (Norges gruppe).

  Sverige avgjorde kampen med tre mål på seks minutt i midtperioden,og gjekk frå 1-1 til 4-1. Rasmus Asplund scora to av Sveriges mål.

  Tidlegare på dagen slo USA Austerrike 3-2 etter forlenging, og Norge slo Storbritannia 4-3 etter straffer i formiddag.

  Norge skal møte tabelljumbo Latvia månsdag.

  I gruppe A slo Canada Italia 6-1talia – Canada 1-6 (1-1, 3-0, 2-0), Frankrike slo Kasakhstan 2-1 (0-1, 2-0, 0-0), og Sveits banka Danmark 6-0 (1-0, 4-0, 1-0). Der har Sveits og Canada full pott med seks poeng.

  Erik Gustafsson og Emil Bernström
  Foto: VESA MOILANEN / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste