Gull-jentene om seieren: – Utrolig stort

FALUN/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg knuste alt og alle – og tok gull på søndagens lagsprint. Etter løpet runget duoens seiersrop ut over hele Falun.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: De norske jentene var fullstendig overlegne på lagsprinten. Ingen kunne gjøre noe med Maiken Caspersen Falla på oppløpet på Lugnet stadion.

Maiken Caspersen Falla

GULLRUS: Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg omfavnet hverandre like etter målgang.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette var perfekt gjennomført. Hvem trenger vel Marit Bjørgen, ropte NRKs langrennskommentator, Jann Post, rett etter målgang.

Skidronningen Marit Bjørgen var nemlig ikke med på lagsprinten, men det betyr ingen verdens ting når man har prinsesser som Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla:

De norske jentene var overlegne i kampen om seieren og kunne omfavne hverandre i snøen i gullrus.

– Vi var et skikkelig gullteam i dag. Det betyr så utrolig mye å stå her med Ingvild – vi har vært gjennom så utrolig mye sammen, sier Falla til NRK.

De to venninnene er begge født i 1990 og har konkurrert sammen i over ti år. Søndag var de imidlertid et lag, som gikk helt til topps.

– Det å gjøre en sånn prestasjon sammen, er utrolig stort, sier Falla.

– Utrolig deilig!

Falla og Østberg rykket gang på gang og mørnet virkelig konkurrentene i Falun-bakkene. Mot slutten av løpet hadde de fått en stor luke og var i mål hele åtte sekunder foran Sverige og Polen, som tok henholdsvis sølv og bronse.

– Jeg er veldig glad for at jeg klarte å gå så bra som jeg gjorde i og med at jeg egentlig ikke skulle være med i dag, sier Østberg.

For det var på forhånd knyttet stor spenning til de norske jentene. Norges sterkeste kort, Marit Bjørgen, vraket seg selv etter en skuffende 15-kilometer, og dermed fikk Østberg plassen.

Men 24-åringen feide all tvil til side på Lugnet stadion med tre fantastiske etapper.

– Jeg kjente at jeg var i form på torsdagens sprint, så det var derfor jeg var så skuffet. Det var utrolig deilig å endelig vise at jeg er i form, sier Østberg.

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg var strålende fornøyd etter gull i sprintstafett.

SE VIDEO: Her kan du se intervjuet med gulljentene.

Rykket fra

På den tredje etappen viste Østberg seg frem og rykket sammen med Tyskland i bakken før stadion, og vekslet drøye tre sekunder foran utfordrerne.

Falla ville ikke være noe dårligere enn sin venninne og holdt avstanden på den fjerde etappen. Østberg fortsatte hardkjøret og fikk nærmest sekund på sekund for hvert eneste stavtak hun tok i Falun-løypene.

På siste etappe var det ikke tvil om hvor seieren skulle ende. Falla gikk helt alene inn til gull foran et fullsatt stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Graham Hansen offisielt Barça-klar

  Slik NRK erfarte i forrige uke, drar Caroline Graham Hansen fra tyske Wolfsburg til Barcelona. Overgangen bekreftes overfor NRK mandag formiddag. 24-åringen kom til Wolfsburg fra Stabæk i 2014.

  Graham Hansen
  Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK
 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal