Gull-jentene om seieren: – Utrolig stort

FALUN/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg knuste alt og alle – og tok gull på søndagens lagsprint. Etter løpet runget duoens seiersrop ut over hele Falun.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: De norske jentene var fullstendig overlegne på lagsprinten. Ingen kunne gjøre noe med Maiken Caspersen Falla på oppløpet på Lugnet stadion.

Maiken Caspersen Falla

GULLRUS: Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg omfavnet hverandre like etter målgang.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette var perfekt gjennomført. Hvem trenger vel Marit Bjørgen, ropte NRKs langrennskommentator, Jann Post, rett etter målgang.

Skidronningen Marit Bjørgen var nemlig ikke med på lagsprinten, men det betyr ingen verdens ting når man har prinsesser som Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla:

De norske jentene var overlegne i kampen om seieren og kunne omfavne hverandre i snøen i gullrus.

– Vi var et skikkelig gullteam i dag. Det betyr så utrolig mye å stå her med Ingvild – vi har vært gjennom så utrolig mye sammen, sier Falla til NRK.

De to venninnene er begge født i 1990 og har konkurrert sammen i over ti år. Søndag var de imidlertid et lag, som gikk helt til topps.

– Det å gjøre en sånn prestasjon sammen, er utrolig stort, sier Falla.

– Utrolig deilig!

Falla og Østberg rykket gang på gang og mørnet virkelig konkurrentene i Falun-bakkene. Mot slutten av løpet hadde de fått en stor luke og var i mål hele åtte sekunder foran Sverige og Polen, som tok henholdsvis sølv og bronse.

– Jeg er veldig glad for at jeg klarte å gå så bra som jeg gjorde i og med at jeg egentlig ikke skulle være med i dag, sier Østberg.

For det var på forhånd knyttet stor spenning til de norske jentene. Norges sterkeste kort, Marit Bjørgen, vraket seg selv etter en skuffende 15-kilometer, og dermed fikk Østberg plassen.

Men 24-åringen feide all tvil til side på Lugnet stadion med tre fantastiske etapper.

– Jeg kjente at jeg var i form på torsdagens sprint, så det var derfor jeg var så skuffet. Det var utrolig deilig å endelig vise at jeg er i form, sier Østberg.

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg var strålende fornøyd etter gull i sprintstafett.

SE VIDEO: Her kan du se intervjuet med gulljentene.

Rykket fra

På den tredje etappen viste Østberg seg frem og rykket sammen med Tyskland i bakken før stadion, og vekslet drøye tre sekunder foran utfordrerne.

Falla ville ikke være noe dårligere enn sin venninne og holdt avstanden på den fjerde etappen. Østberg fortsatte hardkjøret og fikk nærmest sekund på sekund for hvert eneste stavtak hun tok i Falun-løypene.

På siste etappe var det ikke tvil om hvor seieren skulle ende. Falla gikk helt alene inn til gull foran et fullsatt stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal