Gull-jentene om seieren: – Utrolig stort

FALUN/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg knuste alt og alle – og tok gull på søndagens lagsprint. Etter løpet runget duoens seiersrop ut over hele Falun.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: De norske jentene var fullstendig overlegne på lagsprinten. Ingen kunne gjøre noe med Maiken Caspersen Falla på oppløpet på Lugnet stadion.

Maiken Caspersen Falla

GULLRUS: Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg omfavnet hverandre like etter målgang.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette var perfekt gjennomført. Hvem trenger vel Marit Bjørgen, ropte NRKs langrennskommentator, Jann Post, rett etter målgang.

Skidronningen Marit Bjørgen var nemlig ikke med på lagsprinten, men det betyr ingen verdens ting når man har prinsesser som Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla:

De norske jentene var overlegne i kampen om seieren og kunne omfavne hverandre i snøen i gullrus.

– Vi var et skikkelig gullteam i dag. Det betyr så utrolig mye å stå her med Ingvild – vi har vært gjennom så utrolig mye sammen, sier Falla til NRK.

De to venninnene er begge født i 1990 og har konkurrert sammen i over ti år. Søndag var de imidlertid et lag, som gikk helt til topps.

– Det å gjøre en sånn prestasjon sammen, er utrolig stort, sier Falla.

– Utrolig deilig!

Falla og Østberg rykket gang på gang og mørnet virkelig konkurrentene i Falun-bakkene. Mot slutten av løpet hadde de fått en stor luke og var i mål hele åtte sekunder foran Sverige og Polen, som tok henholdsvis sølv og bronse.

– Jeg er veldig glad for at jeg klarte å gå så bra som jeg gjorde i og med at jeg egentlig ikke skulle være med i dag, sier Østberg.

For det var på forhånd knyttet stor spenning til de norske jentene. Norges sterkeste kort, Marit Bjørgen, vraket seg selv etter en skuffende 15-kilometer, og dermed fikk Østberg plassen.

Men 24-åringen feide all tvil til side på Lugnet stadion med tre fantastiske etapper.

– Jeg kjente at jeg var i form på torsdagens sprint, så det var derfor jeg var så skuffet. Det var utrolig deilig å endelig vise at jeg er i form, sier Østberg.

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg var strålende fornøyd etter gull i sprintstafett.

SE VIDEO: Her kan du se intervjuet med gulljentene.

Rykket fra

På den tredje etappen viste Østberg seg frem og rykket sammen med Tyskland i bakken før stadion, og vekslet drøye tre sekunder foran utfordrerne.

Falla ville ikke være noe dårligere enn sin venninne og holdt avstanden på den fjerde etappen. Østberg fortsatte hardkjøret og fikk nærmest sekund på sekund for hvert eneste stavtak hun tok i Falun-løypene.

På siste etappe var det ikke tvil om hvor seieren skulle ende. Falla gikk helt alene inn til gull foran et fullsatt stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Iden forsvarte VM-tittelen

  Gustav Iden var fullstendig overlegen på det avsluttende halvmaratonen med løping, og triatleten forsvarte sitt VM-gull i Ironman 70.3 (halv-Ironman) lørdag.

  Bergenseren passerte målstreken 3.55 minutter foran nærmeste utfordrer, amerikaneren Sam Long, mens bronsevinneren, danske Daniel Bækkegard, var 5.11 bak.

  Kristian Blummenfelt startet bra og var 4.-mann etter svømmingen, men fikk det tungt på sykkeldelen og havnet langt bak.

  – Det føles så godt. Jeg var litt bekymret etter svømmingen, men jeg tok igjen den første gruppen ganske raskt, og det gikk ganske lett i sykkeldelen før jeg satte fart den siste halvtimen, sa Blummenfelt til arrangøren etter konkurransen.

  Gustav Iden
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud avgjorde i norsk favør

  Casper Ruud avgjorde Norges landskamp mot Usbekistan i Davis Cup med seier mot Sanjar Fayziev (6–3, 6–2). Norge vant totalt 3–1.

  Han revansjerte dermed formiddagens tap i double, der Denis Istomin og Fayziev slo Ruud og Viktor Durasovic i strake sett. Ruud og Durasovic vant sine to første single-kamper fredag.

  Davis Cup regnes som et verdensmesterskap i tennis. Hvert år møtes de beste nasjonene i et sluttspill mot slutten av sesongen.

  Seieren mot Usbekistan tar Norge ett steg nærmere sluttspillet i 2022, hvor kun 16 nasjoner slipper til. En ny seier i november vil sikre plass i vårens kvalifisering. Der møtes 24 landslag i avgjørende kamp om tolv sluttspillplasser.

  – Jeg håper selvfølgelig vi får hjemmebane igjen, sier Casper Ruud om den neste kampen.

  De øvrige fire plassene går til årets to finalister, samt at det deles ut to wildcard til tapende nasjoner fra kvalifiseringen. Det norske laget består av Ruud, Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby.

  Davis Cup:Norge - Usbekistan
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Warholm satte norsk rekord

  Karsten Warholm rundet av sesongen med å sette norsk bestenotering på 300 meter flatt under Trond Mohn Games i Bergen.

  Langhekkspesialisten klokket inn på 32,49 sekunder.

  Det er to tideler bedre enn hans gamle rekord satt samme sted i 2018. Warholm innledet sesongen med å slette sin egen bestenotering i verden med 33,26 sekunder på 300 meter hekk.

  Han løp siden inn til verdensrekord på 400 meter hekk på Bislett (46,70) og da han vant OL-gull i Tokyo. Den lyder nå 45,94.

  Friidrett, Trond Mohn Games
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal