Hopp til innhold

Møtet med Danmark ble for «Toft» – Nå venter marerittmotstander i semifinalen

De norske kvinnene tapte mot naborivalen Danmark for første gang på åtte år, og får dermed en langt tøffere vei til EM-finalen.

skuffet Oftedal

SKUFFET: Norge fikk det tøft mot Danmark i siste kamp i mellomspillet. Stine Bredal Oftedal var tydelig skuffet.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Frankrike, EM-favoritten, blir Norges semifinalemotstander etter 29–31 tapet mot naboene i sør.

– Det blir ikke så mye tøffere enn det. Hvis man ønsker å nå helt til topps må man slå de beste, så vi må bare forbedre oss inn mot semifinalen, sier Stine Bredal Oftedal etter tapet.

Danskene åpnet knallsterkt i Ljubljana, og med en solid Sandra Toft i mål tok de en etterlengtet seier over Norge. Deres første på åtte år.

– Danmark setter sjansene sine og det gjør ikke vi. Vi produserer masse, men setter ikke nok baller i mål og står ikke godt nok bakover. Enkelt og greit, oppsummerer Nora Mørk, som ble kampens toppscorer med åtte mål.

Før onsdagens kamp mellom Norge og Danmark var allerede begge lag sikret en semifinalebillett. Men Norge trakk det korteste strået og får den desidert vanskeligste veien til en eventuell finale.

For danskenes del venter Montenegro i semifinalen.

Sandra Toft og Stine Bredal Oftedal

GJORDE DET «TOFT»: Målvakten Sandra Toft skal ha mye av æren for den danske seieren.

Foto: Beate Oma Dahle / Beate Oma Dahle

Slurvete åpning

Norge var uvanlig uorganiserte innledningsvis. Etter å ha havnet under med tre mål i løpet av de ti første minuttene måtte Thorir Hergeirsson ta en tidlig timeout.

Danmark var sterke i duellene, og Norge slet med siktet. Ingen av lagene klarte å dra ifra, og de fulgte hverandre tett til pausen.

En god redning av Katrine Lunde sørget for at Norge tok ledelsen for første gang 30 sekunder før pause. Norge gikk til hvilen med ettmålsledelse (13-12), etter en jevn omgang.

Håndball-EM Slovenia 2022: Norge - Danmark

KORTVARIG GLEDE: Katrine Lunde sikret norsk ledelse til pause.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mørks strafferekke brutt

I andre omgang sto Lunde og Sandra Toft godt bakerst, og sørget for at ingen av lagene dro ifra.

Nora Mørk sto med 20 av 20 fulltreffere fra syvmeteren hittil dette mesterskapet, men den rekken sørget sisteskansen til Danmark for å ende.

– Det er ikke overraskende at det er Sandra Toft som stopper rekka, sier NRKs kommentator Patrick Rowlands.

Håndball-EM Slovenia 2022: Norge - Danmark

BEINHARDT: Danmark spilte tøft i forsvar, og de norske jentene fikk virkelig kjenne det på kroppen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Samtidig som Norge traff både tverrliggeren og stolpene var danskene effektive i motsatt ende. Danskene spilte beinhardt i forsvar, og røk på to kjappe utvisninger.

– Danmark spiller veldig stygt nå, sier ekspertkommentator Marit Malm Frafjord.

– De gjør det de kan for å vinne, og de får straff for det og. Men ja, vi kjente de duellene, sier Bredal Oftedal, som selv fikk seg en smell i leppa.

Thorir Hergeirsson hadde dette å si om kampen til TV3:

– Vi står ikke distansen inn og har hverken godt nok forsvar, målvakt eller avslutninger i perioder. De er skarpere enn oss i dag, de er to mål bedre og det må vi bare erkjenne, sier han.

Siste nytt

 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
 • England brøt forbannelsen mot Italia – Kane ble historisk

  For første gang siden 2012 vant England over Italia.

  Italienerne åpnet best på hjemmebane, men England fikk maks ut av et hjørnespark fra Bukayo Saka etter 12 minutter. Harry Kane var først på ballen, men skøyt på sisteskansen. Ballen spratt videre til Declan Rice som sendte England i ledelsen.

  Italia bar preg av et rotete forsvar i store deler av kampen, og Giovanni Di Lorenzo ble synderen med hands innenfor 16-meteren like før pause.

  Kaptein Kane fikk en gylden mulighet til å doble ledelsen med straffespark, og det gjorde Tottenham-spissen som satte rekord med sin 54. landslagsscoring. Han passerte med det Wayne Rooneys målrekord for England.

  Få minutter senere fikk Jack Grealish en gigantisk mulighet til å sette 3–0 etter en strålende assist fra Kane. Men på magisk vis gikk ballen utenfor mål.

  Etter hvilen hadde italienerne funnet ny giv.

  Med drøye ti minutter spilt av andre omgang fant Lorenzo Pellegrini debutant Mateo Retegui som satte ballen sikkert i nettveggen.

  Luce Shaw pådro seg to gule kort på to minutter. England måtte dermed spille de siste ti ordinære spilleminuttene med ti mann.

  Et desperat Italia mestret likevel ikke å utligne mot engelskmennene som gikk seirende ut 2-1.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste