Norge lekte seg med EM-favoritten

De norske håndballjentene hadde full kontroll på Romania – en av de største favorittene til EM-gullet.

Stine Bredal Oftedal

OVERBEVISTE: Stine Bredal Oftedal var blant Norges beste da Romania ble feid av banen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norge - Romania 27-19

– Dette var veldig gøy. Fantastisk bra laginnsats, og det var et norsk stempel på det hele. Vi trengte aldri å ta frem noe ekstra, sier Thorir Hergeirsson til TV2 etter kampen.

Den sindige islendingen hadde neppe sett for seg en bedre start på håndball-EM i Ungarn og Kroatia.

Kari Aalvik Grimsbø

STORSPILTE: Kari Aalvik Grimsbø stod en strålende kamp i det norske målet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Romania var aldri i nærheten av å true de norske jentene, som leverte en maktdemonstrasjon i EM-åpningen i ungarske Debrecen.

Ledet med ni til pause - og ledelsen bare økte

Norge tok umiddelbart initiativet i kampen, og ledet 16-7 til pause. Flere av de norske jentene viste seg frem - hele fem spillere noterte fire mål eller mer.

Og storspillet fortsatte i andreomgang.

Norge ledet 19-8 fem minutter ut i andre halvdel, og beholdt det store forspranget kampen ut.

Kun i de aller siste minuttene skrumpet ledelsen noe. Etter å ha ledet med 11 og 12 mål ved flere anledninger, ble det til slutt åttemålsseier.

– De hadde ikke en sjanse i dag, og det var så sinnsykt deilig, sier Camilla Herrem.

I det norske buret stod Kari Aalvik Grimsbø glitrende, og bokførte en redningsprosent på 48 etter 12 redninger på 25 skuddforsøk.

– Vi var veldig spent

Stine Bredal Oftedal ble kåret til banens beste, og noterte fem scoringer.

– Den kampen her var deilig. Vi var så spente, så dette var helt herlig. Det var som å ta 20 kilo av skulderne våre, sier Oftedal.

Til slutt kunne jentene juble for 27-19-seier - og en perfekt EM-start.

– Det er en god start, men det er langt igjen, slår Thorir nøkternt fast.

Norge møter Ukraina til neste gruppespillskamp på tirsdag.

Siste nytt

 • To utvisninger da City vant

  Etter alt oppstyret rundt superligaen slo Manchester City tilbake ved å vende til 2-1-seier over Aston Villa tross en marerittstart og en utvisning. John McGinn sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter ett minutt, men Phil Foden og Rodri sørget for 2-1 like før hvilen. Samtidig ble John Stones utvist, men også Villa måtte avslutte kampen med ti mann da Matty Cash fikk to gule kort på tre minutter etter en knapp times spill.

  City
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland-straffemiss i viktig seier

  Erling Braut Haaland fikk sjansen til å score sitt 24. ligamål fra straffemerket mot Union Berlin, men forsøket var altfor dårlig plassert. Likevel måtte keeper Andreas Luthe gi retur, og til slutt fikk Marco Reus kranglet inn ledelsen. Haaland hadde flere gylne sjanser, men det ville seg ikke for superspissen. I steden satte Raphaël Guerreiro spikeren i kista like før slutt. Dermed tok Dortmund tre svært viktige poeng i jakten på en mesterligaplass. Nå er det fire poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4.-plass.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Hevder utbryterne fratas verv

  Premier League-sjefen Richard Masters har ifølge Sky Sports bedt lederne i de seks klubbene involvert i superligaplaner om å trekke seg fra komitéverv, melder NTB. Ifølge kanalen kontaktet Masters Chelsea-formann Bruce Buck og Arsenal-direktør Vinai Venkatesham (bildet) og ba dem om å trekke seg fra arbeidsgrupper. Om de ikke gjør det frivillig, vil de bli fjernet.

  Manchester City-direktør Ferran Soriano skal også ha fått beskjed om å trekke seg fra sitt komitéverv, og kanalen har kilder på at Premier League vil fjerne Manchester United-direktør Ed Woodward og Liverpool-direktør Tom Werner fra kringkastingskomiteen.

  Venkatesham og Soriano er medlemmer av en strategikomité, mens Buck har plass i en økonomikomité.

  XXXdOx__Ygs
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal