Rekdal bekrefter store endringer

DRAMMEN/OSLO (NRK): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal (47) erkjenner at det går mot store endringer i klubben. Trolig tar Ronny Deila (40) over etter sesongen.

Deila og Rekdal

BLIR KOLLEGER? Ronny Deila og Kjetil Rekdal, her fra 2013 etter en kamp mellom Strømsgodset og Vålerenga, blir trolig kolleger på Valle.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det går ikke lenger slik som VIF blir drevet. Nå blir det gjort et skikkelig forsøk på å sette sammen et godt fungerende team som gjør at vi skal ha gode forutsetninger for å lykkes, forteller Rekdal etter dagens treningsøkt på Valle.

Han sier til NRK at han selv skal lede laget ut sesongen. Samtidig erfarer TV 2 at Ronny Deila tar over fra og med januar 2017.

– Om det skjer noe etter sesongen, eller om det skjer noe lenger frem i tid, er helt umulig å svare på, sier Rekdal, som forklarer at det i lang tid er blitt jobbet med å få inn mer kompetanse i klubben.

– Enkelte ting begynner å løsne litt, og vi kan få på plass den kompetansen som kreves i alle ledd. Så får vi komme tilbake til posisjoner og sånne ting senere.

– Riktig tidspunkt

Rekdal avviser at han er blitt holdt utenfor endringsplanene.

– Det har vært jobbet i lang tid, og jeg har vært en stor del av det selv, for å få Vålerenga til å bli en veldrevet, solid klubb. Det klarer du ikke alene. Det har jeg ingen problemer med å innrømme eller innse, og jeg har aldri prøvd å få det til alene, sier Rekdal til NRK.

– Vi har hatt økonomi som har vært ekstremt utfordrende. Nå er det slik at tidspunktet er riktig til å bygge opp.

Rekdal ønsker ikke å bekrefte at han går over i en rolle som sportsdirektør, men hovedtreneren, som gradvis har gått over i en managerrolle, erkjenner at det er en stilling som kan passe ham.

– Jeg sitter på bra forståelse og kompetanse som gjør at jeg kan ha viktig rolle i en fotballklubb selv om det betyr at jeg ikke står på sidelinjen hele døgnet, sier Rekdal til NRK.

– Godt bevart hemmelighet

Erik Espeseth kobles også til Vålerenga, men den tidligere Strømsgodset-lederen holder helt tett om hva fremtiden bringer.

– Jeg kommer ikke til å bidra til noen spekulasjoner, sier Espeseth til NRK.

I går offentliggjorde Strømsgodset på sin nettside at 49-åringen har sagt opp sin stilling som daglig leder. Ifølge VG er han trolig på vei inn i VIF-administrasjonen, men det vil ikke hovedpersonen selv kommentere.

– Nei, det kan jeg ikke gjøre ennå. Det må være en godt bevart hemmelighet til det blir offentlig. Det eneste jeg kan si, er at jeg har en jobb å gå til, og at det også vil bli en spennende jobb, forklarer Espeseth.

Han vet ikke hvor lang oppsigelsestid han har i Strømsgodset eller når han starter hos sin nye arbeidsgiver.

– Aldri fungert og kommer aldri til å gjøre det

Deila

TIL VÅLERENGA? Tidligere Strømsgodset- og Celtic-sjef Ronny Deila kobles nå til Vålerenga.

Foto: Graham Stuart / Reuters

Espeseth har tidligere samarbeidet tett med nevnte Deila i Strømsgodset, og det spekuleres nå altså på om Espeseth-ansettelsen er et steg for å få den arbeidsledige treneren til Oslo-klubben. Både VG og TV 2 mener å vite at dagens sjef Rekdal muligens går inn i en rolle som sportssjef.

Tor-Kristian Karslen, fotballekspert og sportsdirektør i Maccabi Haifa, er lite imponert over den løsningen.

Laster Twitter-innhold

Det har ikke lykkes NRK å få en kommentar av Vålerengas styrelder Thomas Baardseng hverken mandag kveld eller tirsdag formiddag, men tidligere i går uttalte han følgende til NRK:

– Vi er fullt klar over hvor vi ligger på tabellen, og vi skal gjøre det vi kan for å endre på det.

Siste nytt

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal