Hopp til innhold

Rekdal bekrefter store endringer

DRAMMEN/OSLO (NRK): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal (47) erkjenner at det går mot store endringer i klubben. Trolig tar Ronny Deila (40) over etter sesongen.

Deila og Rekdal

BLIR KOLLEGER? Ronny Deila og Kjetil Rekdal, her fra 2013 etter en kamp mellom Strømsgodset og Vålerenga, blir trolig kolleger på Valle.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det går ikke lenger slik som VIF blir drevet. Nå blir det gjort et skikkelig forsøk på å sette sammen et godt fungerende team som gjør at vi skal ha gode forutsetninger for å lykkes, forteller Rekdal etter dagens treningsøkt på Valle.

Han sier til NRK at han selv skal lede laget ut sesongen. Samtidig erfarer TV 2 at Ronny Deila tar over fra og med januar 2017.

– Om det skjer noe etter sesongen, eller om det skjer noe lenger frem i tid, er helt umulig å svare på, sier Rekdal, som forklarer at det i lang tid er blitt jobbet med å få inn mer kompetanse i klubben.

– Enkelte ting begynner å løsne litt, og vi kan få på plass den kompetansen som kreves i alle ledd. Så får vi komme tilbake til posisjoner og sånne ting senere.

– Riktig tidspunkt

Rekdal avviser at han er blitt holdt utenfor endringsplanene.

– Det har vært jobbet i lang tid, og jeg har vært en stor del av det selv, for å få Vålerenga til å bli en veldrevet, solid klubb. Det klarer du ikke alene. Det har jeg ingen problemer med å innrømme eller innse, og jeg har aldri prøvd å få det til alene, sier Rekdal til NRK.

– Vi har hatt økonomi som har vært ekstremt utfordrende. Nå er det slik at tidspunktet er riktig til å bygge opp.

Rekdal ønsker ikke å bekrefte at han går over i en rolle som sportsdirektør, men hovedtreneren, som gradvis har gått over i en managerrolle, erkjenner at det er en stilling som kan passe ham.

– Jeg sitter på bra forståelse og kompetanse som gjør at jeg kan ha viktig rolle i en fotballklubb selv om det betyr at jeg ikke står på sidelinjen hele døgnet, sier Rekdal til NRK.

– Godt bevart hemmelighet

Erik Espeseth kobles også til Vålerenga, men den tidligere Strømsgodset-lederen holder helt tett om hva fremtiden bringer.

– Jeg kommer ikke til å bidra til noen spekulasjoner, sier Espeseth til NRK.

I går offentliggjorde Strømsgodset på sin nettside at 49-åringen har sagt opp sin stilling som daglig leder. Ifølge VG er han trolig på vei inn i VIF-administrasjonen, men det vil ikke hovedpersonen selv kommentere.

– Nei, det kan jeg ikke gjøre ennå. Det må være en godt bevart hemmelighet til det blir offentlig. Det eneste jeg kan si, er at jeg har en jobb å gå til, og at det også vil bli en spennende jobb, forklarer Espeseth.

Han vet ikke hvor lang oppsigelsestid han har i Strømsgodset eller når han starter hos sin nye arbeidsgiver.

– Aldri fungert og kommer aldri til å gjøre det

Deila

TIL VÅLERENGA? Tidligere Strømsgodset- og Celtic-sjef Ronny Deila kobles nå til Vålerenga.

Foto: Graham Stuart / Reuters

Espeseth har tidligere samarbeidet tett med nevnte Deila i Strømsgodset, og det spekuleres nå altså på om Espeseth-ansettelsen er et steg for å få den arbeidsledige treneren til Oslo-klubben. Både VG og TV 2 mener å vite at dagens sjef Rekdal muligens går inn i en rolle som sportssjef.

Tor-Kristian Karslen, fotballekspert og sportsdirektør i Maccabi Haifa, er lite imponert over den løsningen.

Laster Twitter-innhold

Det har ikke lykkes NRK å få en kommentar av Vålerengas styrelder Thomas Baardseng hverken mandag kveld eller tirsdag formiddag, men tidligere i går uttalte han følgende til NRK:

– Vi er fullt klar over hvor vi ligger på tabellen, og vi skal gjøre det vi kan for å endre på det.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal