NRK Meny
Normal

Nå har han vunnet alt i VM - se alle triumfene!

VM-kongen Petter Northug har med lagsprint-seieren vunnet alle øvelser som kan vinnes i VM på ski.

Petter Northug - VM-kongen

VM-KONGEN: Nå har Petter Northug vunnet alt i VM.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Northug har til sammen 11 gull i VM-sammenheng etter gullet på lagsprinten med Finn Hågen Krogh søndag.

Og ikke nok med det. Med seieren på lagsprinten fikk han krysset av den siste øvelsen han ikke hadde tatt gull på i VM-sammenheng.

Her er video fra Northugs gullbagasje på alle øvelsene:

OSB! Disse medfølger garanti på frysninger!

1. Stafett / VM i Sapporo 2007

Petter Northug avgjør stafetten med en langspurt vi aldri glemmer. Han knuste både Sverige og Russland. I mål ropte han noe som har vært alle nordmenns lepper i mange år: «Barneskirenn!».

Video Northug-rykket i Sapporo 2007

2. 30 kilometer jaktstart / VM i Liberec 2009

Igjen overrasker Northug med en langspurt. I siste bakken før mål øker han tempoet noe voldsomt. Ingen henger med – igjen.

Fra ski-VM i Liberec 2009.

3. 50 kilometer / VM i Liberec 2009

Northug sluttet aldri å imponere. Du er ikke man før du vinner femmila. I 2009 viste nordmannen frem kjempekrefter og vant manndomsprøven.

Tar sitt tredje vm gull i Liberec når han vinner 50km.

4. 15 kilometer / VM i Val di Fiemme 2013

Hele veien får Northug sekundering mot svenske Johan Olsson som ledet. Mot slutten øker han bare mer og mer mot Olsson, og i mål faller Northug om helt kaputt etter å ha knust svensken.

Petter Northug vant 15 km under VM i Val De Fiemme. nå er seiersrekken hans komplett. kommentatorer: Jann Post og Torgeir Bjørn

5. Sprint / Falun 2015

Northug gjør seg klar til første øvelse i Falun-VM. Etter fylleskandalen i mai 2014 har han jobbet mot dette øyeblikket. Han leverer med engang. Gull i den klassiske sprinten.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

6. Lagsprint / Falun 2015

Her gjør Northug listen komplett. Sammen med Finn-Hågen Krogh knuser de resten av konkurrentene på lagsprinten i Falun.

Petter Jr Northug

Han tok også gull i stafetten i 2009 i Liberec, 2011 i Oslo og 2013 i Val di Fiemme. På de individuelle øvelsene har han også tatt gull i 30 kilometer jaktstart i Oslo 2011 samt 50 kilometeren fra VM i Oslo.

VM-kongen har også tre sølv i VM-sammenheng. To fra VM i Oslo der han tok sølv i sprint og lagsprint klassisk. Det tredje var i Val di Fiemme 2013 på sprinten.

Siste nytt

 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Nytt tap for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren tapte sin andre strake UFC-kamp da Bartosz Fabinski ble for sterk i Hamburg søndag. Meek var avhengig av å holde kampen på beina, men sterke Fabinski lyktes med å ta nordmannen ned gjentatte ganger.

  Emil Meek
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street