NRK Meny
Normal

Madelene (16) er Norges nye golfkomet: – Det hun gjør er unikt

Hun er bare 16 år, men allerede nå skal Madelene Stavnar satse på å bli proff. Golfkommentator Fredrik C. Kracht tror 16-åringen kan ta over golftronen etter Suzann Pettersen.

Madelene Stavnar

PROFF: Madelene Stavnar vil bli proff allerede som 16-åring.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Golfsensasjonen fra Nøtterøy i Vestfold har bestemt seg. I 2017 skal 16 år gamle Madelene Stavner satse som profesjonell golfspiller.

– Vi har kommet til en konklusjon om at jeg skal gå proff nå, forteller Stavnar til NRK.

Det var rett før jul at 16 åringen skrev norsk golfhistorie da hun sikret seg en plass i europatouren for 2017. Da var hun usikker på hvor mye hun ønsker å spille på europatouren.

Egentlig var planen å være amatør i et par år til selv om målsettingen alltid har vært klar.

– Å bli verdens beste kvinnelige golfer har alltid vært et mål for meg og kunne leve av golf, forklarer Stavnar.

Madelene Stavnar sammen med faren

SKEPTISK: Pappa Thor Stavnar var skeptisk til at datteren skulle bli proff akkurat nå, men tror hun vil takle det.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Helt unikt

16-åringen er en sensasjon. Til sammenligning var Suzann Pettersen 19 år gammel da hun debuterte på europatouren. At Stavnar klarer spiller europatouren i en alder av 16 år skaper forventninger blant ekspertene.

– Det hun gjør er unikt, sier golfkommentator for Viasat Fredrik C. Kracht til NRK.

Golfkommentatoren har troen på at Stavnar kan være Norges nye golfdronning.

– Det er veldig lett å sette henne i samme bås som Suzann Pettersen, og «Tutta» har bevist over lang, lang tid at hun fortjener å være dronning i Norge. Vi trenger en ny dronning og det kan godt bli Madelene, sier Kracht.

Golfkometen kjenner litt på forventningspresset, men synes det er stas med å bli sammenlignet med Tutta.

– Jeg håper kanskje det. Hvis ikke jeg blir bedre. Det lyder ikke feil det. Hun har vært veldig god, forteller Stavnar.

Suzann Pettersen

GOLFDRØNNING: Suzann Pettersen er Norges golfdronning, men golfkommentator Fredrik C. Kracht tror Stavnar kan bli den neste.

Foto: Derek Leung / Afp

Skeptisk far

Pappa Thor Stavnar var skeptisk til om datteren var klar for å bli proff, men familien har fått råd og veiledning av Norges Golfforbund. Og ikke minst, datteren ønsket sterkt å satse allerede nå.

– Vi er litt slik i familien at får vi en sjanse så kjører vi på, sier pappa Stavnar, og poengterer hvorfor de ønsker å kjøre på, forteller Thor Stavnar til NRK.

– Nå tror vi at hun får en ypperlig sjanse til å bygge egen kompetanse og bygge mental styrke slik at hun kan fremstå slik vi ønsker litt frem i tid, fortsetter han.

Den sensasjonelle bragden var ikke Stavnar helt forberedt på. Selv etter å ha lagt juleferien bak seg, er hun fortsatt litt i sjokk over at hun fikk muligheten til å bli proff.

– Jeg er fortsatt litt overrasket siden jeg ikke hadde tenkt til å gå proff så tidlig. Samtidig synes jeg det er veldig gøy og jeg gleder meg, forteller Stavnar.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal