Lagerbäck imponert av Ødegaards fremgang: – Det er verdensklasse

Landslagssjef Lars Lagerbäck mener Martin Ødegaard har tatt kjempesteg som fotballspiller i Real Sociedad.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard i aksjon i debutkampen for Real Sociedad mot Valencia.

Foto: Jose Jordan / Afp / NTB scanpix

– Det han har gjort i de to siste ligakampene er verdensklasse, sier han til NRK.

– Vi så at han tok et stort steg i fjor da han spilte i Nederland, det så vi da han kom inn på A-landslaget. At han skulle være så bra, jeg skal ikke si at jeg er overrasket, men han har tatt et fantastisk bra steg. Det som har skjedd med han det siste året, de opptredenene han har hatt de to siste ligakampene er det verdensklasse over, forteller Lagerbäck videre.

Ødegaard scoret sitt første La Liga-mål da han avgjorde for Real Sociedad mot Real Mallorca søndag.

– Det er kanskje den største opplevelsen jeg har hatt i fotball, sa Ødegaard til VG.

Lagerbäck

IMPONERT: Landslagsjef Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

De to største sportsavisene Marca og AS i Spania ga begge nordmannen toppkarakter med tre stjerner etter kampen.

Forrige helg ble han også kåret til kampens beste spiller av flere spanske medier etter debutkampen mot Valencia.

– Hans utvikling og spill uten ball er først og fremst det som har vært veldig positivt. Jeg håper at vi kan jobbe med ham i en enda mer sentral rolle og at han kan bety enda mer for A-landslaget. Nå synes jeg han har tatt et kjempesteg, kommenterer Lagerbäck.

– Han burde bli en bærebjelke.

Martin Ødegaard

SUKSESS: Martin Ødegaard får skryt for prestasjonene i sin nye klubb.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

To debutanter

Tirsdag valgte Lagerbäck å ta ut Erling Braut Haaland og Rostov-proffen Mathias Normann til de to kommende EM-kvalifiseringskampene.

– Det har aldri sett så bra ut på spissplass i min tid som trener i Norge. Erling finnes i tankene om en startellever. Det er ikke utenkelig, sier Lagerbäck.

Haalands målform i Salzburg gjorde det nesten umulig for landslagssjefen å ikke ta ham ut på A-landslaget denne gangen. Søndag scoret han sitt sjuende målet i ligaen denne sesongen i hjemmekampen mot Admira Mödling.

Salzburg topper nå tabellen i den østerrikske eliteserien etter fem strake seirer i innledningen på sesongen. Nordmannen deler toppscorertronen med israeleren Shon Weissmann.

– Han er definitivt kvalifisert til denne troppen. Haaland kan bli en veldig god internasjonal spiller.

Norge møter Malta på Ullevaal 5. september og Sverige på bortebane tre dager senere.

– Vi har definitivt kastet bort fire poeng. Vi skal vinne hjemme både mot Sverige og Romania når vi leder med 2-0. Jeg har ikke vært borti med mine lag at det ikke har holdt inn når vi har ledet med 2-0, sa Lagerbäck tirsdag.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0)

FIKK PLASS I TROPPEN: Erling Braut Haaland.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Dette er troppen:

Keepere: Sten Grytebust, Rune Almenning Jarstein og Sondre Rossbach.

Forsvarere: Kristoffer Ajer, Haitam Aleesami, Omar Elabdellaoui, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Jonas Svensson, Even Hovland og Tore Reginiussen.

Midtbanespillere: Sander Berge, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Ole Kristian Selnæs, Martin Ødegaard og Mathias Normann.

Angripere: Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Joshua King og Bjørn Maars Johnsen.

Siste nytt

 • Elverum videre til NM-finalen

  Sigvaldi Gudjonson scoret 18 mål da Elverum slo Halden 32-29 og tok seg til NM-finalen i håndball for menn. Dermed får Elverum muligheten til å forsvare fjorårets NM-gull når de møter Haslum i Oslo Spektrum 29. desember.

  Sigvaldi Gudjonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Vipers fremdeles ubeseiret

  Vipers Kristiansand er fortsatt ubeseiret i eliteserien etter ti runder. I kveld slo de Fredrikstad 41-29 på hjemmebane og topper nå tabellen med fire poeng ned til Byåsen på andreplass. Heidi Løke ble kampens og hjemmelagets toppscorer med seks mål.

  heidi løke
 • Moi usikker på grunn av skade

  Mohamed Elyounoussi sliter med en skade i foten og måtte gi seg underveis på dagens trening. Det betyr at kantspilleren, som har vært god i Celtic den siste tiden, er usikker foran den kommende landskampen mot Færøyene. – Som dere så var ikke Moi med. Han har vondt i en fot. Om det tar én eller flere dager tør jeg ikke svare på, sa landslagstrener Lars Lagerbäck på dagens pressekonferanse. Om Moi ikke rekker Færøyene-kampen seiler Mats Møller Dæhli og Tarik Elyounoussi opp som de mest aktuelle spillerne til å bekle rollen som høyrekant.

  Elyounoussi
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal