Ødegaard på børstoppen: - Viste at han kan være en stor leder

Martin Ødegaard får toppkarakterer etter Real Sociedads seier over Mallorca søndag.

Ødegaard

OPP I SKYENE: Martin Ødegaard får toppkarakter etter Sociedads kamp mot Mallorca

Foto: Jose Jordan / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Ødegaard ble matchvinner i 1-0-seieren, og får skryt over alt.

De to største sportsavisene Marca og AS gir begge nordmannen toppkarakter med tre stjerner. Det er det ingan andre som får.

Marca-vurdering

BØRS: Den eneste med tre stjerner på sportsavisa Marcas spillerbørs er Martin Ødegaard

– Ødegaard viste at han kan være en stor leder i laget sammen med Asier Illarramendi og Mikel Oyarzabal, skriver Marca.

– Den norske spilleren hadde en imponerende kontroll på rommene. Hans evne til å skifte tempo gjorde at han kom seg unna motspillerne enkelt, skriver AS.

Nyhetsbyrået EFE har Ødegaard som en av fem topper i serieomgangen sammen med Barcelonas Antoine Griezmann.

Første norske La Liga-mål på 16 år

Ødegaard scoret sitt første La Liga-mål da han avgjorde kampen på ferieøya Mallorca.

Klokka hadde akkurat passert 80 minutter, og Real Sociedad hadde stanget i hele kampen.

Så fikk laget en kontring. Ballen gikk raskt i lengderetningen. Til slutt ble den slått inn foran mål.

Der inne var Martin Ødegaard. Med en perfekt førstetouch dro han seg forbi Mallorcas siste forsvarer. Alene med keeper var nordmannen sikker, da han satte ballen opp i det venstre hjørnet.

– Jeg er veldig fornøyd. Mitt første mål i La Liga. Det var en veldig god pasning, jeg fikk en lett oppgave med å sette den, sier Ødegaard på spansk i et intervju sendt på Strive etter kampen.

Ødegaard ble dermed den første nordmannen til å score i La Liga siden John Carew scoret mot Celta Vigo 1. mars 2003.

– Dette er helt der oppe. Det er kanskje den største opplevelsen jeg har hatt i fotball. Det er ikke hverdagskost dette, sier Ødegaard til VG.

God start på La Liga-karrieren

Forrige helg ble han kåret til kampens beste spiller av flere spanske medier. Det kan han meget fort bli også etter søndagens kamp.

Nordmannen spilte frekke stikkere, slo hælflikker og var involvert i mye av det offensive spillet til Real Sociedad søndag kveld. I tillegg scoret han altså kampens eneste mål.

Gang på gang slo han nøkkelpasninger inn i motstanderens sekstenmeter. Men igjen og igjen fikk Mallorca klarert før Sociedad fikk avsluttet.

Han har gjort det i eliteserien. Han har gjort det i æresdivisjonen. Nå er Martin Ødegaard kanskje i ferd med å gjøre det i La Liga: Bli en av ligaens store spillere. Men som så ofte før, svarer Ødegaard ydmykt på spørsmål om målet.

– Jeg ville bare hjelpe laget. Målet betyr egentlig ikke så mye, jeg ville bare hjelpe laget, sier Ødegaard.

Kunne scoret flere

Ødegaard kunne faktisk scoret flere mål. Ti minutter før slutt fikk Sociedad et frispark på hjørnet av sekstenmeteren og nordmannen fikk tillit.

Avslutningen var god, men gikk en liten meter til side for mål

Rett før slutt dro Ødegaard seg inn i Mallorcas sekstenmeter. Fra skrått hold fikk nordmannen avsluttet, men keeper Manolo Reina fikk hånden på ballen.

Real Sociedad ligger i øyeblikket på femteplass i ligaen etter to spilte kamper.

Fredag er det duket for stort lokaloppgjør i Baskerland når Athletico Bilbao skal ta imot Ødegaard og hans Sociedad fra San Sebastian.

Siste nytt

 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Christiansen og Solemdal startar

  Synnøve Solemdal og Vetle Sjåstad Christiansen går opningsetappene på dei to VM-stafettane i morgon. Ankeretappene tek ikkje overraskande Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø. Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff går andre og tredjeetappe. Medan Johannes Dale og Tarjei Bø tek seg av andre og tredje etappe på herrelaget.

  Herrestafettlaget VM Anterselva 2020
  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
 • Dobbelt tysk i Rasnov

  Karl Geiger hoppar 100 meter i finaleomgangen og vinn i Rasnov i Romania føre landsmannen Stephan Leyhe og austerrikske Stefan Kraft. Marius Lindvik blir beste nordmann på ein 5.-plass etter eit hopp på 96 meter. Daniel-André Tande som var på ein 9.-plass etter første omgang fekk det ikkje til i finalen og enda til slutt på 18.-plass.

  Marius Lindvik
  Foto: Erwin Scheriau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal