NRK Meny
Normal

Landslagssjefen usikker på fremtiden - aktuell for Lørenskog

Roy Johansen er på blokka til trenerløse Lørenskog. Landslagstreneren i ishockey sier han vil vurdere det dersom et tilbud kommer.

Sochi 20140215.Vinter OL , Olympiske leker, i Sotsji 2014. Ishockey. Norwegian Coach Roy Johansen during the men's training in the Sochi 2014 Winter Olympics, Sochi, Russia, in the Bolshoy Ice Dome, 15th of February 2014. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Lørenskog ønsker seg en norsk profil som ny trener. Landslagstrener Roy Johansen passer definitivt den beskrivelsen.

– Interessant, sier landslagssjefen selv.

Roy Johansens kontrakt med Norges Ishockeyforbund løper ut i disse dager. Mannen som har ledet Norge siden 2001 har utsatt kontraktsforhandlingene til etter VM i Hviterussland.

Seiler opp

hockey

Lørenskog-spiller Mats Trygg tror Roy Johansen kan løfte klubben.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Etter at David Livingstone fikk sparken i Lørenskog tirsdag står jobben som hovedtrener på Romerike ledig.

Sportssjef Atle Olsen sier til NRK.no at han naturligvis har Johansen på blokka, men de har foreløpig ikke startet jobben med å sondere markedet for trenere.

NRK er likevel kjent med at klubben ser for seg en «norsk profil» på både spiller- og trenersiden. Johansen, med all erfaringen han har, seiler opp som en av de sterkeste kandidatene.

NRK-sporten møtte Johansen på Toppidrettssenteret onsdag. Landslagssjefen er i gang med oppkjøringen til et nytt VM, men dette kan bli den siste «Camp Roy».

– Ja, det er riktig det. Det er ennå ikke bestemt hvor jeg jobber neste sesong, sier Johansen.

– Vil vurdere det

53-åringen har fått med seg at det er plass på trenerstolen i Lørenskog Ishall.

– Det er interessant det, og selvfølgelig noe jeg vil vurdere dersom det kommer et tilbud eller en invitasjon til en samtale.

Roy Johansen skal i møter med Norges Ishockeyforbund etter VM.

– Jeg er en slik person som må gå 100 prosent inn i hver jobb jeg gjør. Det vil gjelde om jeg fortsetter som landslagssjef eller om andre tilbud dukker opp.

– De er det vel ikke så veldig mange av i Hockey-Norge?

– Nei, det er riktig det.

– Og det dukker vel ikke så mange opp i Lørenskog-skalaen?

– Nei, det er også riktig. Lørenskog er en spennende klubb med utviklingspotensial og ressurser.

Lørenskog-direktør Svein Erik Edvartsen synes det er hyggelig å høre at Johansen synes klubben er interessant.

– Det er hyggelig å registrere at vi er en meget attraktiv arbeidsgiver. Vi er godt fornøyde med at det er 96 personer som vil jobbe i administrasjonen og at dagens landslagssjef også synes Lørenskog er interessant, sier han.

– Ville ha løftet oss

Mats Trygg og Steffen Thoresen har begge sluttet seg til landslagsstroppen etter at Lørenskog røk ut av NM-kvartfinalen mot Lillehammer. Lørenskog-spillerne sier «ja, takk» til Johansen.

– Han er en dyktig mann, som garantert ville ha løftet oss. Det finnes ikke så mange trenere i Norge på hans nivå, sier Trygg.

– Vil du helst ha ham på landslaget eller i klubblaget?

– He, he. Begge deler ville jo vært fint, men vi får se hva som skjer.

Thoresen sier dette om Johansens kandidatur.

– En bra mann, som jeg synes har gjort en veldig god jobb med Norge. Kommer han til Lørenskog må vi steppe opp litt ekstra for å få en plass på landslaget i alle fall, smiler Thoresen, som er bror til Russland-proff Patrick Thoresen, og sønn av Stavanger Oilers-sjef Petter.

Siste nytt

 • Rösler fikk sparken i Fleetwood

  Uwe Rösler får ikke fortsette som manager i engelske Fleetwood. Den nedrykkstruede League One-klubben fikk nok etter sju strake tap i ulike turneringer. Nyheten ble bekreftet et par timer etter at Fleetwood røk 0-3 borte mot Doncaster lørdag.

  Uwe Rösler
  Foto: Bogdan Maran / Ap
 • United trakk Brighton i FA-cupen

  José Mourinhos Manchester United fikk overkommelig motstand og møter Brighton i FA-cupens kvartfinale. Chelsea møter Leicester på bortebane mens vinneren av oppgjøret mellom Wigan og Manchester City møter Southampton hjemme.

  Premier League - West Bromwich Albion vs Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Ulsrud sviktet i norsk tap

  Norges skip Thomas Ulsrud gjorde en kjempeblemme i tiende omgang, noe som kostet Norge seieren. Norge kunne tatt to poeng, og tatt seieren, men i stedet stjal Sveits ett poeng og vant 7–5.

  Norge står med en seier og tre tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin