NRK Meny
Normal

Landslagssjefen usikker på fremtiden - aktuell for Lørenskog

Roy Johansen er på blokka til trenerløse Lørenskog. Landslagstreneren i ishockey sier han vil vurdere det dersom et tilbud kommer.

Sochi 20140215.Vinter OL , Olympiske leker, i Sotsji 2014. Ishockey. Norwegian Coach Roy Johansen during the men's training in the Sochi 2014 Winter Olympics, Sochi, Russia, in the Bolshoy Ice Dome, 15th of February 2014. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Lørenskog ønsker seg en norsk profil som ny trener. Landslagstrener Roy Johansen passer definitivt den beskrivelsen.

– Interessant, sier landslagssjefen selv.

Roy Johansens kontrakt med Norges Ishockeyforbund løper ut i disse dager. Mannen som har ledet Norge siden 2001 har utsatt kontraktsforhandlingene til etter VM i Hviterussland.

Seiler opp

hockey

Lørenskog-spiller Mats Trygg tror Roy Johansen kan løfte klubben.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Etter at David Livingstone fikk sparken i Lørenskog tirsdag står jobben som hovedtrener på Romerike ledig.

Sportssjef Atle Olsen sier til NRK.no at han naturligvis har Johansen på blokka, men de har foreløpig ikke startet jobben med å sondere markedet for trenere.

NRK er likevel kjent med at klubben ser for seg en «norsk profil» på både spiller- og trenersiden. Johansen, med all erfaringen han har, seiler opp som en av de sterkeste kandidatene.

NRK-sporten møtte Johansen på Toppidrettssenteret onsdag. Landslagssjefen er i gang med oppkjøringen til et nytt VM, men dette kan bli den siste «Camp Roy».

– Ja, det er riktig det. Det er ennå ikke bestemt hvor jeg jobber neste sesong, sier Johansen.

– Vil vurdere det

53-åringen har fått med seg at det er plass på trenerstolen i Lørenskog Ishall.

– Det er interessant det, og selvfølgelig noe jeg vil vurdere dersom det kommer et tilbud eller en invitasjon til en samtale.

Roy Johansen skal i møter med Norges Ishockeyforbund etter VM.

– Jeg er en slik person som må gå 100 prosent inn i hver jobb jeg gjør. Det vil gjelde om jeg fortsetter som landslagssjef eller om andre tilbud dukker opp.

– De er det vel ikke så veldig mange av i Hockey-Norge?

– Nei, det er riktig det.

– Og det dukker vel ikke så mange opp i Lørenskog-skalaen?

– Nei, det er også riktig. Lørenskog er en spennende klubb med utviklingspotensial og ressurser.

Lørenskog-direktør Svein Erik Edvartsen synes det er hyggelig å høre at Johansen synes klubben er interessant.

– Det er hyggelig å registrere at vi er en meget attraktiv arbeidsgiver. Vi er godt fornøyde med at det er 96 personer som vil jobbe i administrasjonen og at dagens landslagssjef også synes Lørenskog er interessant, sier han.

– Ville ha løftet oss

Mats Trygg og Steffen Thoresen har begge sluttet seg til landslagsstroppen etter at Lørenskog røk ut av NM-kvartfinalen mot Lillehammer. Lørenskog-spillerne sier «ja, takk» til Johansen.

– Han er en dyktig mann, som garantert ville ha løftet oss. Det finnes ikke så mange trenere i Norge på hans nivå, sier Trygg.

– Vil du helst ha ham på landslaget eller i klubblaget?

– He, he. Begge deler ville jo vært fint, men vi får se hva som skjer.

Thoresen sier dette om Johansens kandidatur.

– En bra mann, som jeg synes har gjort en veldig god jobb med Norge. Kommer han til Lørenskog må vi steppe opp litt ekstra for å få en plass på landslaget i alle fall, smiler Thoresen, som er bror til Russland-proff Patrick Thoresen, og sønn av Stavanger Oilers-sjef Petter.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street