Hopp til innhold

På pallen - ikke tatt ut til Sotsji

Selv uten OL-laget i Oberstdorf, fortsetter Norge å imponere i kombinert. Jan Schmid gikk seg opp fire plasser og endte til slutt på andreplass i søndagens renn i Oberstdorf.

Jan Schmid kom på andreplass i kombinertrennet i Oberstdorf. Rennet ble vunnet av tyske Eric Frencel. Kommentatorer: Pål Thomassen og Fred Børre Lundberg.

Det ble et spurtoppgjør mellom Jan Schmid og Eric Frenzel i kampen om seieren i Oberstdorf.

– På slutten hadde jeg faktisk troen på seier, men jeg vet at jeg er veldig dårlig til å spurte, sa Jan Schmid til NTB etter andreplassen i mål.

– Det er to år siden sist jeg var på pallen. Selvfølgelig er det synd at ikke dette resultatet kom for et par uker siden, men kjekt med en opptur igjen, sa Schmid.

Norges fem kombinerthåp i Sotsji stilte ikke til start i verdenscuprennene i Oberstdorf. Men Jan Schmid sørget for pallplass.

Jan Schmid la på sjetteplass etter hopprennet i Oberstdorf. 41 sekunder bak ledende Christoph Bieler.

Ikke tatt ut til OL


Schmid er ikke blant de fem norske utøverene som ble tatt ut til OL i Sotsji, selv om han er nummer tolv sammenlagt i verdenscupen.

Uheldigvis for Schmid har Magnus Krog, Mikko Kokslien, Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen og Magnus Moan gjort det enda bedre enn han så langt denne sesongen.

Germany Nordic Combined World Cup

Jan Schmid endte på en sjetteplass etter hopprennet i Oberstdorf.

Foto: Jens Meyer / Ap

Gikk fort

I langrennet gikk han fort og var oppe i tet, i et felt med Eric Frenzel, Wilhelm Denifl, Christoph Bieler og Akito Watabe.

NRKs kommentatorer Fred Børre Lundberg og Pål Thomassem hadde på forhånd spådd pallplass på nordmannen.

De fikk rett, for det ble andreplass på Schmid. Han var den eneste fra tetfeltet som klarte å følge Frenzel da han satt inn et rykk. Dessverre var tyskeren for sterk i spurten.

0,5 sekunder bak

Schmid var fattige 0,5 sekunder bak tyskeren i mål. Akito Watabe tok tredjeplassen.

Thomas Kjelbotn var nummer ni ut i langrennsløypa, men tapte mye i sporet. Han gikk i mål på en 19.-plass. Espen Andersen endte på en 31.-plass.

Schmid, som skiftet fra sveitsisk til norsk statsborgerskap i 2006, har to verdenscupseire i karrieren, og et individuelt VM-sølv fra Liberec i 2009.

Siste nytt

 • Ruud vil snakke ut med Rune

  Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon.

  Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist.

  – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery.

  På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet.

  – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram:

  – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.

  Holger Rune og Casper Ruud
  Foto: Christophe Archimbault/Anne-Christine Poujoulat / AFP
 • Glimt tar seieren i slitekamp

  Bodø/Glimt måtte jobbe for poengene hjemme mot Aalesund og ble reddet av to fantastiske mål av Amahl Pellegrino og Brice Wembangomo.Etter første omgangen hadde kampen gått i sjansesløseri og stillingen var 0-0.

  I andre omgang løsnet det for Glimt. Brice Wembangomo setter kampens andre og siste mål da han driblet seg forbi tre-fire spillere og bredsidet ballen i mål.

  – Det er alltid kult å score, og på den måten her også. Jeg er veldig fornøyd, sier Wembangomo til Discovery.

  De regjerende seriemesterne har ikke fått den starten de ønsket på sesongen, med 19 poeng på sine 11 første kamper. Det holder kun til 5.-plass på tabellen.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Aalesund
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sandefjord med etterlengtet hjemmepoeng – seieren glapp på tampen

  Tromsø slo tilbake etter å ha kommet under to ganger og berget 2-2 borte mot Sandefjord i Eliteserien. Det var Sandefjords første poeng på hjemmebane i år.

  2-2-resultatet kom i en kamp som var svært sjansefattig før pause, men som åpnet seg fullstendig opp etter sidebytte. William Kurtovic hadde gitt Sandefjord 1-0 kort før hvilen, men ledelsen skulle ikke holde lenge.

  – Det er en kamp som går opp og ned. Tromsø er bra med ballen, og det blir en tøff annenomgang. Det er ett poeng, og det tar vi med oss, sa Kurtovic til Discovery etter kampen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Tromsø (1-1)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste