NRK Meny

På pallen - ikke tatt ut til Sotsji

Selv uten OL-laget i Oberstdorf, fortsetter Norge å imponere i kombinert. Jan Schmid gikk seg opp fire plasser og endte til slutt på andreplass i søndagens renn i Oberstdorf.

Jan Schmid kom på andreplass i kombinertrennet i Oberstdorf. Rennet ble vunnet av tyske Eric Frencel. Kommentatorer: Pål Thomassen og Fred Børre Lundberg.

Det ble et spurtoppgjør mellom Jan Schmid og Eric Frenzel i kampen om seieren i Oberstdorf.

Artikkelen er flere år gammel.

– På slutten hadde jeg faktisk troen på seier, men jeg vet at jeg er veldig dårlig til å spurte, sa Jan Schmid til NTB etter andreplassen i mål.

– Det er to år siden sist jeg var på pallen. Selvfølgelig er det synd at ikke dette resultatet kom for et par uker siden, men kjekt med en opptur igjen, sa Schmid.

Norges fem kombinerthåp i Sotsji stilte ikke til start i verdenscuprennene i Oberstdorf. Men Jan Schmid sørget for pallplass.

Jan Schmid la på sjetteplass etter hopprennet i Oberstdorf. 41 sekunder bak ledende Christoph Bieler.

Ikke tatt ut til OL


Schmid er ikke blant de fem norske utøverene som ble tatt ut til OL i Sotsji, selv om han er nummer tolv sammenlagt i verdenscupen.

Uheldigvis for Schmid har Magnus Krog, Mikko Kokslien, Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen og Magnus Moan gjort det enda bedre enn han så langt denne sesongen.

Germany Nordic Combined World Cup

Jan Schmid endte på en sjetteplass etter hopprennet i Oberstdorf.

Foto: Jens Meyer / Ap

Gikk fort

I langrennet gikk han fort og var oppe i tet, i et felt med Eric Frenzel, Wilhelm Denifl, Christoph Bieler og Akito Watabe.

NRKs kommentatorer Fred Børre Lundberg og Pål Thomassem hadde på forhånd spådd pallplass på nordmannen.

De fikk rett, for det ble andreplass på Schmid. Han var den eneste fra tetfeltet som klarte å følge Frenzel da han satt inn et rykk. Dessverre var tyskeren for sterk i spurten.

0,5 sekunder bak

Schmid var fattige 0,5 sekunder bak tyskeren i mål. Akito Watabe tok tredjeplassen.

Thomas Kjelbotn var nummer ni ut i langrennsløypa, men tapte mye i sporet. Han gikk i mål på en 19.-plass. Espen Andersen endte på en 31.-plass.

Schmid, som skiftet fra sveitsisk til norsk statsborgerskap i 2006, har to verdenscupseire i karrieren, og et individuelt VM-sølv fra Liberec i 2009.

Siste nytt

  • Salah signerte for Liverpool

    Mohamed Salah signerte torsdag en langtidskontrakt med Liverpool, som henter ham fra Roma for 370 millioner kroner.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal