På pallen - ikke tatt ut til Sotsji

Selv uten OL-laget i Oberstdorf, fortsetter Norge å imponere i kombinert. Jan Schmid gikk seg opp fire plasser og endte til slutt på andreplass i søndagens renn i Oberstdorf.

Jan Schmid kom på andreplass i kombinertrennet i Oberstdorf. Rennet ble vunnet av tyske Eric Frencel. Kommentatorer: Pål Thomassen og Fred Børre Lundberg.

Det ble et spurtoppgjør mellom Jan Schmid og Eric Frenzel i kampen om seieren i Oberstdorf.

– På slutten hadde jeg faktisk troen på seier, men jeg vet at jeg er veldig dårlig til å spurte, sa Jan Schmid til NTB etter andreplassen i mål.

– Det er to år siden sist jeg var på pallen. Selvfølgelig er det synd at ikke dette resultatet kom for et par uker siden, men kjekt med en opptur igjen, sa Schmid.

Norges fem kombinerthåp i Sotsji stilte ikke til start i verdenscuprennene i Oberstdorf. Men Jan Schmid sørget for pallplass.

Jan Schmid la på sjetteplass etter hopprennet i Oberstdorf. 41 sekunder bak ledende Christoph Bieler.

Ikke tatt ut til OL

Schmid er ikke blant de fem norske utøverene som ble tatt ut til OL i Sotsji, selv om han er nummer tolv sammenlagt i verdenscupen.

Uheldigvis for Schmid har Magnus Krog, Mikko Kokslien, Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen og Magnus Moan gjort det enda bedre enn han så langt denne sesongen.

Germany Nordic Combined World Cup

Jan Schmid endte på en sjetteplass etter hopprennet i Oberstdorf.

Gikk fort

I langrennet gikk han fort og var oppe i tet, i et felt med Eric Frenzel, Wilhelm Denifl, Christoph Bieler og Akito Watabe.

NRKs kommentatorer Fred Børre Lundberg og Pål Thomassem hadde på forhånd spådd pallplass på nordmannen.

De fikk rett, for det ble andreplass på Schmid. Han var den eneste fra tetfeltet som klarte å følge Frenzel da han satt inn et rykk. Dessverre var tyskeren for sterk i spurten.

0,5 sekunder bak

Schmid var fattige 0,5 sekunder bak tyskeren i mål. Akito Watabe tok tredjeplassen.

Thomas Kjelbotn var nummer ni ut i langrennsløypa, men tapte mye i sporet. Han gikk i mål på en 19.-plass. Espen Andersen endte på en 31.-plass.

Schmid, som skiftet fra sveitsisk til norsk statsborgerskap i 2006, har to verdenscupseire i karrieren, og et individuelt VM-sølv fra Liberec i 2009.

• Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

– Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

– Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

Q6DAaGK1xwQ
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.