NRK Meny
Normal

Fødende fru Jacobsen gir Ingvaldsen unik VM-sjanse

Snart to uker over termin har fortsatt ikke Anders Jacobsens kone Birgitte født. Dermed dropper skihopperen helgens renn i Zakopane.

Anders Jacobsen Birgitte ole Marius Ingvaldsen

Ole Marius Ingvaldsen (t.v.) får reise til verdenscuprennet i Zakopane på bekostning av Anders Jacobsen. Han blir hjemme i Norge, ettersom kona Birgitte er ventet å føde når som helst.

Foto: Scanpix

- Anders venter fortsatt på å bli pappa, så han skal i stedet være i Norge og hoppe norgescup i Midtstuen. Da blir det Ole Marius Ingvaldsen som erstatter ham i Zakopane, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Anders Jacobsen er sammen med Tom Hilde trolig den i den norske hopptroppen som er nærmest en sikker plass på Norges VM-lag i slutten av februar. Dermed betyr det lite for Jacobsens VM-sjanser å gå glipp av rennene i Polen.

Like ubetydelig er imidlertid ikke rennene for erstatteren hans i helgens renn.

Hvem bør få hoppe for Norge i VM? Diskutér nederst i saken!

Inn i VM-diskusjonen

Ole Marius Ingvaldsen har nemlig i løpet av relativt kort tid hoppet seg inn i VM-diskusjonen. I verdenscuprennene i Sapporo sist helg var ingen av de antatt beste nordmenne med, og dermed fikk Ingvaldsen sjansen.

Der tok han med seg en tiendeplass i søndagens renn. Spesielt andrehoppet på 129,5 meter var svært overbevisende.

Video: Ingvaldsens andrehopp fra Sapporo

Video Kjempehopp i 2. omgang reddet dagen

Ole Marius Ingvaldsen hoppet 129,5 meter i andrehoppet i Sapporo søndag.

Clas Brede Bråthen

Sportssjef Clas Brede Bråthen er klar på at ingen VM-billetter er delt ut.

Foto: NRK

Dersom han fortsetter å prestere godt, først i verdenscupen, og deretter i NM, er Bråthen klar på at det øker hans muligheter for å få en VM-billett.

- Dette er veldig enkelt: Han må være god nok og posisjonere seg slik i forhold til uttaket at det er den beste løsningen for norsk hoppsport at han er med i VM. Ingen ting som er umulig, spesielt ikke i hopp, sier Bråten.

- Ingen tatt ut

Tom Hilde er den av de norske hopperne som har prestert beste denne sesongen, med seieren i avslutningsrennet i hoppuka som høydepunktet. Johan Remen Evensen har en pallplassering fra Lillehammer før jul, mens Anders Jacobsen har en 4. plass fra Garmisch Partenkirchen under hoppuka.

Anders Bardal har flere topp 10-plasseringer, mens Bjørn Einar Romøren kun har vært blant de ti beste i skiflyving denne sesongen. Dermed er det ingen umulighet å presse seg inn på VM-laget.

- Per i dag er det ingen som er tatt ut, og det er klart at noen har bedre kort på hånden enn andre. Det er en stor fordel å gjøre det veldig bra nærmest VM-uttaket. Derfor teller det mye tyngre med pallplasseringer i februar enn i desember, sier Bråten.

VM-troppen i hopp blir trolig klar etter NM i Holmenkollen 8. februar

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund