NRK Meny
Normal

Hvor skal Brækhus bokse?

Allerede før forbudet mot proffboksing er opphevet kjempes det om hvor den første profesjonelle boksekampen i Norge skal arrangeres.

Boksearrangørene

I dag foregår voteringen der det blir klart om det blir tillatt med proffboksing i Norge eller ikke.

Men planleggingen av de første kampene er allerede i gang.

I Oslo-regionenen er det Telenor Arena på Fornebu og Oslo spektrum som er de to mest sannsynlige arrangørstedene, og begge steder bekrefter at de allerede har vært i kontakt med Team Sauerland, promotøren til Cecilia Brækhus.

Wiggo Schie, administrerende direktør i Oslo Spektrum, forteller at de tar imot Team Sauerland og andre eventuelle boksearrangører med åpne armer.

– Hvordan har dialogen med interessenter rundt et slikt arrangement vært?

– Det har vært arrangører på besøk for å se på arenaen, forteller Schie.

Oslo Spektrum tar mellom 3 000 og 8 000 tilskuere, men også Telenor Arena har kastet seg med i kampen, og der er det plass til mange flere.

– Vi ønsker å få plassert Cecilia Brækhus' første kamp på norsk jord i Telenor Arena, bekrefter Keith Woods, kommersielt ansvarlig for arrangørstedet.

Telenor Arena har jobbet ut alternative riggplan og lover at de kan arrangere boksekamp i løpet av kort tid. Det lover de allerede før forbudet er opphevet, og Woods tror en kamp kan foregå allerede ganske tidlig i 2015.

Arenaen jobber for en løsning med opptil 21.00 tilskuere. De har vært i dialog med Team Sauerland over lengre tid og et boksestevne står høyt på prioriteringslista.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld