NRK Meny
Normal

Hvor skal Brækhus bokse?

Allerede før forbudet mot proffboksing er opphevet kjempes det om hvor den første profesjonelle boksekampen i Norge skal arrangeres.

Boksearrangørene

I dag foregår voteringen der det blir klart om det blir tillatt med proffboksing i Norge eller ikke.

Men planleggingen av de første kampene er allerede i gang.

I Oslo-regionenen er det Telenor Arena på Fornebu og Oslo spektrum som er de to mest sannsynlige arrangørstedene, og begge steder bekrefter at de allerede har vært i kontakt med Team Sauerland, promotøren til Cecilia Brækhus.

Wiggo Schie, administrerende direktør i Oslo Spektrum, forteller at de tar imot Team Sauerland og andre eventuelle boksearrangører med åpne armer.

– Hvordan har dialogen med interessenter rundt et slikt arrangement vært?

– Det har vært arrangører på besøk for å se på arenaen, forteller Schie.

Oslo Spektrum tar mellom 3 000 og 8 000 tilskuere, men også Telenor Arena har kastet seg med i kampen, og der er det plass til mange flere.

– Vi ønsker å få plassert Cecilia Brækhus' første kamp på norsk jord i Telenor Arena, bekrefter Keith Woods, kommersielt ansvarlig for arrangørstedet.

Telenor Arena har jobbet ut alternative riggplan og lover at de kan arrangere boksekamp i løpet av kort tid. Det lover de allerede før forbudet er opphevet, og Woods tror en kamp kan foregå allerede ganske tidlig i 2015.

Arenaen jobber for en løsning med opptil 21.00 tilskuere. De har vært i dialog med Team Sauerland over lengre tid og et boksestevne står høyt på prioriteringslista.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag