Hopp til innhold

Klæbo historisk i etappe som forbauset ekspertene: – Et skrekkscenario

Johannes Høsflot Klæbo troner nå alene på etappetoppen i Tour de Ski-historien etter å ha tatt sin 15. etappeseier. Men onsdagens jaktstart ble langt fra som ekspertisen hadde trodd.

Pe2qthcqLTU

FULL KONTROLL: Johannes Høsflot Klæbo var aldri truet på oppløpet i Oberstdorf.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo står nå med fire seirer på fire etapper i årets Tour de Ski. Med det er han naturligvis også i god rute til å kunne ta sin tredje sammenlagtseier.

– Det er enda bra det var jaktstart ut fra gårsdagens resultat og ikke ut fra totalen, for da hadde alt blitt spist opp, konstaterer han overfor NRK etterpå.

Onsdag vant han foran Sindre Bjørnestad Skar og italienske Federico Pellegrino. Dermed ble det sprinternes dag i den 20 kilometer lange fellesstarten, som utviklet seg på en måte som forbløffet NRKs eksperter.

Det var forventet at Klæbo skulle sette fart sammen med Simen Hegstad Krüger, etter hvert med hjelp fra Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Calle Halfvarsson.

I stedet var det ingen som satte fart, og etter halvgått løp var 28 løpere samlet innenfor ti sekunder.

– Det gikk i sneglefart i lang tid, fastslår Klæbo overfor TV 3.

Dermed var jaktstarten plutselig forvandlet til en fellesstart.

SLIK BLE HAN HISTORISK: Her tar Johannes Høsflot Klæbo sin 15. etappeseier i Tour de Ski.

– Endrer spillereglene mye

– Dette endrer spillereglene mye. At de har sluppet så mange inn i leken, er svært overraskende, konstaterte NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn underveis.

Torgeir Bjørn på verdenscuprenn i Kuusamo.

STUSSET: NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Foto: NRK

– Dette er et skrekkscenario, for du samler jo alle i en klynge, og det endrer rammebetingelsene for sammenlagtlista. Men det blir mer spenning i hele touren, da, sa ekspertkollega Fredrik Aukland.

I sammendraget tapte Klæbo dermed tid til omtrent alle konkurrentene, men ifølge NRKs ekspert er løpsutviklingen først og fremst negativ for norske kapasitetsløpere som Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og Didrik Tønseth. De ikke kan regne med mange bonussekunder når touren fortsetter med sprint i Val di Fiemme fredag.

For det ble altså sprinternes dag på distanserennet i Oberstdorf. Bak Klæbo, Skar og Pellegrino, fulgte Calle Halfvarsson, Sjur Røthe, Pål Golberg, William Poromaa, Simen Hegstad Krüger, Didrik Tønseth og Emil Iversen.

Klæbo: – Som forventet

Sammenlagt leder Klæbo 12 sekunder foran Pellegrino, 14 foran Golberg og 32 foran Skar og Krüger.

– Klæbo kan være fornøyd uansett, men det var en del som ikke utnyttet muligheten i dag, fastslår Torgeir Bjørn.

Og i motsetning til eksperten, er ikke Klæbo overrasket over løpsutviklingen.

– Dette ble som forventet, rolig og samlet. På slutten handlet alt om å posisjonere seg, sier vinneren til TV 3.

ZVQnmB_DVvw

TOG: Feltet samlet seg tidlig rundt sammenlagtleder Johannes Høsflot Klæbo i onsdagens jaktstart.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Krüger ville helst hatt det annerledes.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte å gjøre mer med det utgangspunktet jeg hadde. Det tar jeg selvkritikk på, men det er vanskelig med dette føret og den høye farten. Det spises sekunder i hver utforbakke, da skal man være god hvis man klarer å holde teten og ikke slippe innpå flere. Selvfølgelig er jeg skuffet over det, sier Simen Hegstad Krüger til NRK.

– Det stopper

Men heller ikke Krüger er like overrasket som NRKs eksperter.

– Det er litt som forventa. Det er sikkert noen som er fornøyd med bare å være med. Og så synes jeg vi har vrient føre i dag også, så jeg klarer ikke å gå like godt på ski som jeg bør gå, konstaterer han.

Løypa i Oberstdorf var isete, og var i tillegg betegnet som relativt lett.

Dermed fikk de som prøvde seg i motbakkene dårlig betalt, og ble kjørt inn igjen av feltet så fort det kom en utforkjøring.

Det er god stream i dag, det er en fordel å komme bakfra. Det stopper på toppen på runding, og det er ingen som vil kjøre først ned. Det er så fordel å komme bak, det har litt å si, det også, fastslår Klæbo.

Siste nytt

 • Dårlig nytt for skadeplagede Chelsea – bekrefter Chilwell-skade

  Ben Chilwell pådro seg en hamstringskade i onsdagens cupkamp mot Brighton. Det er dårlig nytt for en allerede skadeplaget Chelsea-tropp.

  Backen spilte samtlige 90 minutter i onsdagens 1-0-seier. Etter kampen bekreftet Chelsea-manager Mauricio Pochettino likevel at engelskmannen pådro seg en skade i oppgjøret.

  – Vi må se nærmere på det i morgen (torsdag), men jeg tror det er en hamstringskade, sa Pochettino ifølge The Athletic.

  Skaden er alt annet enn positiv for et London-lag som har hatt en meget tøff inngang på sesongen.

  Marcus Bettinelli, Wesley Fofana, Benoît Badiashile, Trevoh Chalobah, Reece James og Carney Chukwuemeka er allerede ute med skade. I tillegg har storsigneringen Christopher Nkunku stadig til gode å komme på banen i en Premier League-kamp. (NTB)

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Golfstjernes milliardsøksmål avvist: – Oppfyller ikke kravene

  Patrick Reeds søksmål mot medier og reportere har blitt avvist. Den amerikanske golfprofilen krevde åtte milliarder kroner for ærekrenkelser.

  Reed sendte inn to søksmål mot i alt 18 parter for det han mente var uberettiget kritikk etter at han gjorde overgang til LIV-touren. I etterkant har han snakket om at sakene som ble skrevet om ham har kostet ham flere sponsoravtaler. I tillegg blir han ofte møtt med negativitet, noe som har bidratt til det han har omtalt som et «fiendtlig arbeidsmiljø».

  I alt krevde Reed 750 millioner dollar, om lag åtte milliarder kroner, for ærekrenkelser. Onsdag bestemte en dommer i Florida at søksmålene avvises.

  – Reed er nok frustrert over noe av det som blir skrevet om ham, og noe er i overkant. Likevel er ikke sakene sterke nok til å dømme noen for ærekrenkelser, sa dommeren Timothy J. Corrigan i en uttalelse.

  Reed har vunnet ni ganger på PGA-touren og ble i 2018 seierherre i majorturneringen US Masters. Han gjorde, i likhet med flere store stjerner, overgang til den mye omtalte LIV-touren i fjor. I etterkant mente han at golfmedier- og reportere konspirerte med PGA-touren for å skade hans rykte.

  – Mange av kommentarene og sakene er ikke bare om Reed, men om LIV-touren generelt. Andre saker er personlige meninger og begrunnes i fakta. Dermed oppfyller det ikke kravene til å holde pressen ansvarlig for ærekrenkelse, sier Corrigan videre. (NTB)

  Golf: LIV Golf Chicago - Second Round
  Foto: Jamie Sabau / Reuters
 • Djokovic peker på Alcaraz som arvtaker: – Fremtiden ser lys ut

  Når Novak Djokovic (36) legger racketen på hylla, er Carlos Alcaraz (20) den beste til å lede tenniseliten inn i en ny epoke, mener den serbiske verdenseneren.

  Djokovic vant tre av fire Grand Slam-finaler i 2023. Alcaraz snøt ham for den fjerde i Wimbledon-finalen. Selv om Djokovic nå har tangert Margaret Courts rekord på 24 GS-titler, vil han ikke stoppe karrieren ennå.

  36-åringen er likevel klar på at når det en gang skjer, vil Alcaraz lede verdenseliten inn i den neste epoken.

  – Tennisfremtiden ser veldig lys ut med Carlos som den sterkeste spilleren, sa Djokovic til Sky Sports i Roma onsdag. Der var serberen på plass for å spille en oppvisningsturnering i golf.

  Djokovic og Alcaraz har hatt flere jevne kamper seg mellom og står med to seirer hver på fire oppgjør.

  – Vi har hatt noen spennende kamper, spesielt i år med kampene i Wimbledon, Roland-Garros og Cincinnati, sa den serbiske verdenseneren.

  Djokovic hadde i flere år Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray som sine argeste rivaler. Nå har Federer lagt opp, mens tiden til Murray (36) og Nadal (37) på toppnivå nærmer seg slutten. (NTB)

  djokovic og alcaraz
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste