Hopp til innhold

I ekstase etter historisk seier: – Winner, winner, chicken dinner!

Lørdag krasjet han fra sin første seier. Søndag fikk Dennis Hauger (18) revansj da han gikk til topps Formel 3-runden i Barcelona.

qmE-Jb-73tI

TIL TOPPS: Dennis Hauger.

Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutters / Shutterstock editorial

– Tusen takk alle sammen, sa en hørbart rørt Hauger på teamradioen umiddelbart etter målgang.

Han vant 3,721 sekunder foran Jack Doohan fra Australia.

Så kom han med følgende beskjed:

– Jeg bestiller kylling til middag i dag, winner, winner, chicken dinner!

Krasjet fra seier

Dette var hans første seier i en Formel 3-runde.

– I går var vi litt uheldig, jeg er så glad for å vinne i dag. Det viktigste var å ta poengene for laget i dag, sier Hauger.

– Nå har jeg fått ned pulsen. Det var så digg og så forløsende, sier pappa Tom Erik på telefon til NRK tre kvarter etter løpet.

– Det viser at han har fått tilbake selvtilliten han hadde før fjoråret og at han er mer trygg både i teamet og bilen.

– Hva betyr det å få den første seieren?

– Det er utrolig viktig og utrolig deilig å få vist seg fram. Å vise at «dette kan jeg», sier pappa Hauger, og viser til teksten sønnen kjører med på hjelmen: «Either I win or I learn». Enten så vinner jeg, eller så lærer jeg.

– Lett å være etterpåklok

Dennis Hauger fra Aurskog har i årevis vært ansett som et stort talent, og signerte allerede som 14-åring en kontrakt med Red Bull. Mange mener han kan bli Norges første deltaker i formel 1.

Da hjelper det å imponere i formel 3, som han i aller høyeste grad gjorde allerede lørdag. Han var nemlig i ledelse da han havnet i en kollisjon to runder før mål.

– Det lett å være etterpåklok og tenke at du kanskje skulle trukket deg. Men det la han bak seg i går, sier Tom Erik Hauger.

Leder sammenlagt

Søndagens konkurranse var den mest prestisjetunge under sesongstarten i Barcelona. Seieren ga Hauger 25 poeng og sendte ham til topps i sammendraget. Han leder med 34 poeng mot briten Olli Caldwells 32.

Før sesongen skrev Hauger under for det italienske Prema-laget. I fjor debuterte han i Formel 3 for Hitech.

Neste runde i Formel 3 går i franske Le Castellet siste helgen i juni.

– Jeg må holde momentumet oppe, men først skal jeg nyte denne seieren, sier Hauger ifølge F3-sirkusets offisielle hjemmeside.

Siste nytt

 • Nadal kontrollert videre i Wimbledon – jakter på etterlengtet tittel

  Rafael Nadal (36) har gått tolv år uten å vinne Wimbledon-turneringen. Mandag tok tennisikonet seg lett til kvartfinale etter seier i tre strake sett. Botic van de Zandschulp ble feid av gresset med sifrene 6-4, 6-2, 7-6 (8-6).

  I kvartfinalen skal Nadal opp mot amerikaneren Taylor Fritz, som tidigere i år slo veteranen i Indian Wells-finalen.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). I år håper han å stoppe ventetiden og være ett steg nærmere å vinne samtlige fire Grand Slam-turneringer i ett og samme kalenderår. En slik bragd har ingen greid siden Rod Laver i 1969. US Open spilles i august og september.

  Nadal måtte stå over fjorårets Wimbledon på grunn av skade, mens prestisjeturneringen ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien.

  Rafael Nadal møtte nederlandske Botic Van De Zandschulp i fjerde runde av Wimbledon 2022.
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • SAS-streiken utsetter Warholms VM-reise til USA

  Karsten Warholm må vente til onsdag før han kommer seg av gårde til USA. Han henter fram reserveplanen etter at det brøt ut pilotstreik i SAS. Opprinnelig skulle hekkeløperen og trener Leif Olav Alnes ha reist med flyselskapet tirsdag.

  – Vi hadde en plan B klar i forbindelse med at det var fare for streik hos SAS. Når streiken ble et faktum, så hadde vi heldigvis et alternativ klart. Så det har ikke gitt store endringer for vår del. Vi håper og tror at det skal gå greit i henhold til den planen som vi nå går for. Det er ikke lett å planlegge flyreiser for tiden. Målet har vært å få færrest mulig mellomlandinger og etapper, sier Warholms mor og manager Kristine Haddal i en pressemelding sendt til NTB.

  Warholm pådro seg en skade i låret som har ført til usikkerhet rundt hans deltakelse på 400 meter hekk i friidretts-VM i Eugene. Det første forsøksheatet holdes 16. juli og finalen 19 juli.

  Warholm og Henriksen ankommer Norge etter OL i Tokyo
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • 2. plass på Ding i Madrid – får VM-sjanse hvis Carlsen trekker seg

  Siste avgjørende brikke i kandidatturneringen til sjakk-VM er flyttet. Ding Liren sørget for å bli nest best sammenlagt i kandidatturneringen i Spania. Det gjør kineseren til reserve foran neste års VM i langsjakk.

  Andreplassen var i boks med Dings seier over Hikaru Nakamura med hvite brikker i Madrid mandag. 29-åringen endte på åtte poeng og holdt rivalene bak seg unna med et halvt poeng.

  Ding stepper inn i neste års VM-kamp om Magnus Carlsen bestemmer seg for å droppe eget tittelforsvar. Han har flere ganger vært inne på tanken om å gjøre det. Helt sikkert er det at Jan Nepomnjasjtsjij venter som motstander.

  Russeren sikret seg sammenlagtseieren søndag. Det skjedde én runde før slutt. I fjor tapte «Nepo» klart for Carlsen da de gjorde opp om VM-trofeet i klassisk sjakk.

  Carlsen har vært uavbrutt verdensmester siden 2013 og vunnet mesterskapet fem ganger.

  Ding Liren, kandidatturnering 2022 Madrid.
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste